За да се захрани този Самсуняк са необходими няколко декара фотоволтаици. И като се скрие слънцето, ко праим-пускаме кюмбето на кюмюр да прави ток!
За да се захрани този Самсуняк са необходими няколко декара фотоволтаици. И като се скрие слънцето, ко праим-пускаме кюмбето на кюмюр да прави ток!
Подозирам, че ти си слабо запознат.Примерно на изнесените клетки на мобилните оператори се ползва такъв тип захранване.Клетката консумира 20А ,айде смятай колко волтаици трябват.
Този пост е редактиран от avenger; 05-03-17 в 15:00.
Ако не се лъжа нещо, имаше във форума снимка от някакво изложение - панел, климатик и акумулатор. Пак ако не се лъжа GREE ми е останало като спомен. Ако някой почне да продава такава система бих се пробвал.200..300W панел и има слънце охлажда, няма слънце не работи.
20А на мобилните клетки отдавна няма. Не знам точната консумация на различните производители (тук останаха Nokia & Huawei мисля само), но без климатика е максимум 10A. И то не на всички пълноразмерни BS. Отделно имат акумулатори, а възловите - дизел-генератори. А нано и микро клетките в магазините и по стълбовете консумират максимум 5A.
Те и в Бургас на големите спирки трябваше да монтират отопление и да са затворени. Обаче пожарникарите не разрешиха, заради ограничаване на изходите за аварийно напускане на обекта.
ЛГ се сещам аз.
Solar-Assisted Air Conditioning Comes To Market : TreeHugger
Има и други опции за соларките - технологията е дръпнала доста напред заради законите в Германия и Австралия - където е и пазара.
Този пост е редактиран от avenger; 05-03-17 в 15:00.
Аз ги поддържам ,така че знам колко консумират климатик има и работи постоянно и зиме и лете а зимата има и допълнителен отоплител като конвектор .. панели се ползват 2бр по около 10 квадрата + батерии като ако е слънчево денем не само захранват клетката ,ами зареждат и батериите които се ползват нощем .. генератора е за бейкъп ,пали ако няма слънце .
Този пост е редактиран от avenger; 08-03-17 в 15:25.