Герой на социалистическия труд
п.п. Бакъра не ръждясва !
Бах ти "негрите" от 69-та страница, за какво им бяха тези декоративни канали като накрая навързаха едни "кривко -ес-ки и осморки", пък и на най важното място вътре в помещението не се видя да слагат канали.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316550720[/time]_________________________________________________
а пък за теста на плътност с вакум и пяна да не говорим.......кога ще ни стигнат ХАМЕРИКАНЦИТЕ
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1316547191[/time]_________________________________________________
вакуум де вакуум
Ето още малко монтажи от богатите квартали на NYC, Дайкин-а нещо преобладава, защо ли?
https://www.youtube.com/watch?v=ck5QMjTWgWY#
Тия до преди години използваха климите само за охлаждане. Топлото идваше от горелки на природен газ и парно с пара. Май от както затресе кризата взеха и те да си помислят за икономии и енергийна ефективност.
Те и сега са на газ.Имам позната омъжена за американец и живееща в щатите.Двуетажна къща се топли на газ.Имат газопроводи от Аляска.Абе в Америка си е жив комунизъм, храна, отопление е евтиния в сравнение с заплатите които получават...Първоначално публикувано от kalcheff1
С тези големите кафези ще настинат, ако само ще се охлаждат. Май мярнах на една от снимките някаква комбинацийка и със слънчево панелче.
Мога да кажа за Канада че не е вярно това, хората имат термопомпи към централните си системи в къщите. И съм срещал термопомпи на повече от 30-35 години. Но понеже да разчиташ само на тоя вид отопление си е пълна лудост, хората го комбинират с електрическо, на газ или мазут. Зимата често се случва да е под -20, напоследък тенденцията е за топли зими. Преди хората ми казват че зимата е стигало и до -40°С. Иначе как ви се струват монтажите на тия клими от клипчето, готини нали. Само че тия комерсиалните покривни изпълнения не са монтирани изцяло от климатични техници, има си електротехници, водопроводчици, КИПиА специалисти и т.н.Първоначално публикувано от kalcheff1
В България и да платиш и да не палтиш, няма кой да вика такива специалисти.Просто платеното в повече влиза в джоба на фирмата.Качеството на монтажа не е пряко свързано с цената на монтажа.Първоначално публикувано от provigo
Просто за последните 5-8 години имаше бум във всичко- строителство, мебелна промишленост, услуги и т.н. и имаше много самовъзпроизвели се "специалисти" и "майстори" които на практика бяха хора бе никакво образование и най-вече опит.Имаше доста хора които никога през живота си не са работили това за което са ги наели фирмите или гражданите.Това допринесе за изключително накърняване на доверието в почти всички сфери на търговията, производството и изобщо икономиката.
За последно един познат "се похвали" че го извикали да пренася мебели с камион и след като ги пренесли жената ги попитала: "Имате ли познати които да ми свалят климатика?" и той веднага отговорил "Ами как аз мога!" и на другия ден само с едни клещи резачки и една отверка отрезал тръбите(фреона отлетял), той свалил с отверката климатика и казал "Готово".
Та това са в България.
За това положение вина имат не само фирмите. Просто повечето хора като им кажат 150 лева за монтаж, наричат хората "обирджии", а не могат да си направят сметката, че тези хора само материалите са им 100 лева, примерно. Като сметнеш и косвените разходи като гориво, заплати, осигуровки, наеми, счетоводство, хартия за фактурите, амортизация и т.н. и т.н., едва ли печелят от този монтаж и затова тези, които предлагат калпава работа на ниски цени са по-търсени, оттам идва и общото мнение, че всички са маскари. Просто в България все още не сме се научили да ценим труда на другия и затова сме на този хал, напълно си го заслужаваме.
Прав си, в България собствния труд е безценен а чуждия трябва да е безплатен, но на ниво!
Ейййй, Аруба, разплака ме. Забрави също и лента за касовия, ток за осветление, вода за тоалетни нужди, сапун за измиване на ръцете след монтажа... И аз такива доводи вадя пред хазяина да смъкне наема , а пък той що така не ми вярва. Точно така 100 лв ПРИМЕРНО, щото не са толкова.
Ето картинка пак от меката на климите.Да не се изложа, ама тези машини не трябва да са така и то затворени от 3 страни, нали ? Май не се вижда много добре, но духат почти един срещу друг.
Ето тук съм описал ,какво е това
http://www.napravisam.bg/forum/viewt...B0%D0%BD%D0%B5
Насам Народееее!
Глухите ходят!
Слепите чуват!
Сакатите правят монтажи!