Търся специалист за монтаж на приемлива цена, защото 180 лв, според мен, е много висока Ако не еразрешено във форуча, то пишете ми , моля, на лични
Търся специалист за монтаж на приемлива цена, защото 180 лв, според мен, е много висока Ако не еразрешено във форуча, то пишете ми , моля, на лични
А ние да гадаем ли за къде става въпрос? И ако искаш качествена услуга,бъди готов да ги прежалиш тези пари. Иначе мога да ти пратя екип и за 80 лв,но после ще ме търсиш да ме биеш...
доколкото знам (от личен опит), за 407 се плащат 150лв за до 3 метра тръбен път, след което е 50лв/м
излиза, че разликата между нормална и висока цена е 30лв (при положение, че си на 407 и разстоянието е <3м). излишни главоболия, мен ако питаш![]()
Че каква е разликата между 22 и 407 в ценообразуването на тръбите?
Като ти е висока монтираи си го със съседа ,но те уверявам че след това ще платиш и повече за да го ползваш.Всяка цена под 150 лв говори за нелегален монтаж извършен от нелегални типове.
Някой беше писал преди че някакви водопроводчици му монтирали климатика за 30лв. Това също е вариант, даже още по-евтин.
Ако клиента си направи дупките и монтира двете тела, а монтажника да сложи тръбите и кабелите и дренажа, за да се вмести в 1-2 часа, що да не е до към 180лв?
няма ли разлика в цените на самите фреони?Първоначално публикувано от vanko68
За да може да се прецени дали една цена е висока или ниска трябва да се познава естеството на работата. Например: разходите по поддържане на работеща фирма с добро качество на извършваната от нея дейност, средната цена на един монтаж като разходи, качеството на климатиците, които се монтират и на база минал опит да се калкулират средни разходи по ремонт на гаранционните към фирмата климатици и др.
Ако някой си купи климатик на цена 350 лв. е напълно нормално цената за монтаж от 180 лв. да му се вижда нереално и неоправдано висока.
Точно така, но на клиента трябва да се обясни, че нямаа разлика в работата по монтажа на един климатик 300лв и на един от 3000лв. Работата е една и съща, и цената ще е сходна.Първоначално публикувано от valen1
FearMe - то разлика в цената на фреоните има,малка е,но няма никаква разлика в използваните материали за монтажа като тръби,изолации или кабели.
Бе някъде из съседните теми се спрягаше "безплатен" монтаж за 500 лв... /пробиване на дупка 40 лв, завиване на гайка 5лв и т.н./.Първоначално публикувано от provigo
По темата - по-скоро може да се спестят пари от някоя екстра на климатика, отколкото от монтажа. На машина от 3000, 30лв са 1%. А на 600 са 5%. Не мисля, че си струва риска да повериш толкова сериозна задача на шарлатани и самозванци, нежели на доказана фирма.
благодаря, не знаехПървоначално публикувано от vanko68
мислех си, че основен ценообразуващ фактор е самият фреон, като разликата в цените е голяма
Фреонът си идва вътре в климатика, той не се добавя при монтажа и съответно цената не зависи от него.
miavita, или намери познат, или си плати колкото си струва монтажа, за да не си блъскаш главата. Случаен човек, който твърди, че ще ти направи монтаж за 100 лв, без да ти е познат, просто такъв ще ти го спретне, че ум да ти зайде.
miavita, намери си монтажна фирма, която е оторизирана от продавача на климатика, за да ти важи гаранцията на климатика после!