Отговор: Правилен монтаж на климатик
Здравейте, да питам за една стара осака на 410а, която местя от една стая в друга.От вътрешното тяло тръбите който излизат са 1/4 с резба на 1/4 и 3/8 с резба 1/2 обаче, при което до външното тяло ходи тръба 1/2 и се свързва с крана който пак е на 1/2. Питането ми е следното, може ли да си го направя с тръба 3/8, защото гледайки отвора на резбите които са 1/2 е точно толкова колкото 3/8 т.е. за мен няма файда да е на 1/2.
Би ми било интересно и да разбера защо така са го направили.
Поздрави!
Ще е проблем ли да се монтира климатик на стената, горе над дограмите? (разстоянието до тавена е 35 см.)
https://i.imgur.com/aNgRYik.jpg
зависи колко ти е високо вътрешното тяло.
Добре е да има едни 10 сантима над него поне
Да, ще е проблем.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
zillion
зависи колко ти е високо вътрешното тяло.
Добре е да има едни 10 сантима над него поне
Има си Инструкции за монтаж. На някои модели дават 10 см, а на други 4 или 5. Например на Тошиба Дайсекай 9 е мин. 52 мм. Вътрешните тела обикновено са 29.5-30 см. Два от моите климатици са монтирани на трегери над прозорци по 30 см.
Дори да пише минимум 4-5 сантиметъра ще бъде доста трудно да почистиш отгоре, може да шуми повече, не е ясно как ще успеят да го окачат монтажниците, дали ще можеш да отвориш капака или да се свали корпуса на климатика при нужда.
Не мислиш ли, че инженерите на Тошиба са го измислили. Аз нямам никакви ядове от изброените с Дайкин и Тошиба. Дори току що затворих вътрешното тяло на Тошибата след разглобяване за почистване. Между другото горните филтри излизат нагоре при самопочистване-и затова е помислено.
Цитат:
Aleksandars
Да, ще е проблем.
-дори и ако се ползува само за охлаждане ли, или само ще е проблем за профилактиката? Възможно ли е техниците да откажат монтажа на това място когато дойдат да го монтират, као аз не желая да се слага другаде?
За каква машина става въпрос?
Цитат:
SPSt
Има си Инструкции за монтаж. На някои модели дават 10 см, а на други 4 или 5. Например на Тошиба Дайсекай 9 е мин. 52 мм. Вътрешните тела обикновено са 29.5-30 см. Два от моите климатици са монтирани на трегери над прозорци по 30 см.
Колега, големи глупости се пишат понякога в инструкциите на някои модели битови машини. Също така и в тези на леките автомобили.
Цитат:
SPSt
Не мислиш ли, че инженерите на Тошиба са го измислили. Аз нямам никакви ядове от изброените с Дайкин и Тошиба. Дори току що затворих вътрешното тяло на Тошибата след разглобяване за почистване. Между другото горните филтри излизат нагоре при самопочистване-и затова е помислено.
Точно тези "инженери" нищо не са измислили, а са написали пълни глупости под натиска на търговския отдел. 5 сантиметра отстоятие от таван на машина, от която се очаква и да отоплява, си е пълна простотия. А проблемът с обслужването изобщо не искам да го коментирам.
Цитат:
Aleksandars
За каква машина става въпрос?
Mitsubishi Heavy Industries Standard SRK35ZSP-W - в хола към 30 м2 южно 4ти етаж!
Цитат:
dodo_pv
Колега, големи глупости се пишат понякога в инструкциите на някои модели битови машини. Също така и в тези на леките автомобили.
Точно тези "инженери" нищо не са измислили, а са написали пълни глупости под натиска на търговския отдел. 5 сантиметра отстоятие от таван на машина, от която се очаква и да отоплява, си е пълна простотия. А проблемът с обслужването изобщо не искам да го коментирам.
Наистина по-добре да не беше коментирал. От 7 години машината ме топли и се обслужва без проблем. ПС: Вземи да напишеш ти една Инструкция за монтаж и експлоатация, та да не четем "глупостите" на инженерите на производителите на климатична техника.
Никой не ви пречи да си четете глупости ида се изявявате като мазохисти. Аз само отбелязах, че те не са на инженерите. Мъчете се! :)
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
GIT52
Mitsubishi Heavy Industries Standard SRK35ZSP-W - в хола към 30 м2 южно 4ти етаж!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40761&stc=1
Имам въпрос, и моля, не ми се смейте... в къща със стара инсталация ще монтират климатик... не знам каква марка е, единственото, което знам, е че е 3 kw, може ли да бъде включен в контакт, в който е включвана духалка 2 kw и е работила без да стане проблем с инсталацията. Във въпросната стая ще се ползва много рядко климатика.