джони,откъде изкопа тва второто ??? Спуках се от смях, бе,човек...Ако не е фотомонтаж,просто не знам кво да кажа...
джони,откъде изкопа тва второто ??? Спуках се от смях, бе,човек...Ако не е фотомонтаж,просто не знам кво да кажа...
Ванко,не е фотомонтаж,даже обърни внимание,че "външното тяло" си има тампони,за да не шуми в стаята.![]()
Ето и от мен две картинким като първата е с тавичка за лед на климатик. Бих искал да подчертая че това не е 100% ефективно решение, но поне дава време за реакция и избягване на проблеми с климатика.
[img width=800 height=600]http://img685.imageshack.us/img685/6811/img0372gr.jpg[/img]
Втората снимка от монтаж на климатик направен в България в отговор на руският монтаж - и ние не сме много по-назад както се казва.
dkolov,хубава машинка-Тойотоми,ама що сте го завряли толкова близо до стената,спокойно още дестина санта на дясно може.Дренажа пак ще замръзне и ще се напълни тавата.
За втората-да бяха дали лек наклон и после покрай прозореца.След това кат' му сложиш едно П с цвят подобен на боята на стената,щеше да замяса,или дренажа минава през компа,да го охлажда.![]()
Самсунга може би се ползва като функция сарара![]()
Ами близко е това TOYOTOMI, ама последната дума има клиента. Какво да се прави ние монтираме климатици и е важно да кажем на клиента кое е добре и кое не е добре пък той да си решава.
Думата на този който си купува климатик е важна, и за да ние чиста съвестта трябва да сме му казали че това което прави не е добре, но както се казва този дето плаща музиката той поръчва.
Като сложиш една две шепи морска сол в тавата си решаваш проблема и с дренажните маркучи.
Колкото и вода да изтече от климатика тавата и дренажа остават проходими.
Абе мисля че морската сол е на доста високи цени, защото по улиците слагат някаква друга, която със сигурност е по-евтина, ама няма кой да я слага тази сол. Този дето ще се топли с този климатик забравя за него веднага след монтажа и се сеща тогава когато имам проблем - което е нормално. А този дето е направил монтажа няма как редовно да ходи и да слага вещества за размразяване на това коетото е в тавата.
Солта е 25-30ст за килограм.Клиентите на които е монтиран са били доста претенциозни.Така че поне по един път седмично ще изсипват по половин плик .
Това са смешни цени, само остава да накарам клиентите да слагат тази сол в тавичката, което да ти кажа е една много трудна задача!!!
Не знам как е при тебе, ама при мен никой вече не мисли за своят климатик повече от това да натисне някой бутон на дистанционното управление. Затова всичко при монтажа трябва да е съобразено само с него и морската сол не върши работа.
Да ти кажа при мен върши работа.Като ги заболи да си платят къпането на климатика(няколко пъти),сами питат за алтернативен вариант.Ако все пак решат , че са големи баровци се минава на вариант абонаментно обслужване.
По същият начин стои и въпроса с текущото почистване на филтрите.
Солта не е ли агресивна. Няма ли да помогне за по-бързото ръждясване.
Е, солчицата ще помогне, ще помогне да ръждася по-бързо......![]()
Когато праховото боядисване върху тавичката е направено както трябва солта не му пречи .
Не вярвам да ръждяса някой климатик от поставяне на сол в неговата тавичка, тъй-като режима размразяване е десетина пъти на ден и реално солта ще се отмие много бързо дори и някой да поставя сол всеки ден. Не съм пробвал но ми се струва че на вторият дефрост няма да има и капка сол, да не говорим че при ниски температури реакцията няма катализатор, че случайни одрасквания нарушаващи защитното покритие биха имали някакъв негативен ефект.Първоначално публикувано от taralion
Солта е силно хидроскопична и не вярвам да присъства повече от няколко часа, което е твърде недостатъчно за появата на корозиращ ефект.
Все пак не съм напълно сигурен в това и ще трябва да направя малък експиримент, въпреки че не се очертава скорошно замръзване на моят климатик от гледна точка на прогнозата за времето.