Здравейте колеги, лятото ми монтираха климатик митсубиши използвайки шпилки, обаче от известно време като пипна външното тяло или шпилките праска лек ток.
имате ли идея от какво може да е или да си викам монтажниците направо.
Здравейте колеги, лятото ми монтираха климатик митсубиши използвайки шпилки, обаче от известно време като пипна външното тяло или шпилките праска лек ток.
имате ли идея от какво може да е или да си викам монтажниците направо.
Колко проводна ти е инсталацията? Имаш ли заземяване? Ако не - осигури го.Първоначално публикувано от doberman
Закачи електромер да не ти спрат тока от енергото...
Провери заземяването на контакта от който си захранен
При нов климатик може да не е занулен контакта но при втората употреба ако е трябва да се хване от трафа зануляващия кабел и да се закачи към корпуса на външното тяло дори си има предвиден винт за тази цел малко под крановете.
Същата история е-и по корпуса и без него-трябва да си смени контакта,ако на неговия няма възможност за мостче тип шуко.Турските на El-Bi знам,че имат-от тях слагах.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Имах веднъж случай с контакт зафазен а не занулен така ме прасна от външното тяло че щях да се метна през терасата.
Много позната история...Ръката ми беше изтръпнала после няколко часа....Първоначално публикувано от VeleV.Klima
От преди поне 5 години си знам урока да ползвам само мой удължител и стълба.
Ей така с наш удължител и стълба ама с офазено шуко на контакта един колега игра валс с вакуум помпата на 4 м височина
Така беше колеги, занулих го и се оправи, вече няма ток
Така и така да ви питам, за ъкъл за козирка на климатик, понеже отгоре му ще падат големи висулки и яко преспи сняг.
Това е дело на съфорумник, може и ти да направиш същото.Първоначално публикувано от doberman