Имам монтиран климатик Панасоник с удобен достъп на тераса. Тъй като има лек резонанс зимата /понякога - не толкова лек/ поръчах 4 броя тампони http://www.utilitiesbulgaria.com/rubber.htm /линк/, които искам да бъдат монтирани. От фирмата, продаваща тампоните обаче малко ме изнанадаха, като ме запитаха дали монтажа и по-точно позицията на тръбите на външното тяло позволява повдигането на тялото и монтаж на тампоните? Някаква идея дали това е проблем?
Отделно, на друг климатик - Тошиба Дайсейкай 5, монтиран под прозорец, който е стъклопакет и не се отваря, до тераса, се налага монтаж на тава със широка тръба /за да не замръзва зимата/ и отвеждането й максимално в страни до водосточната тръба. Без да навлизам в подробности, оказа се, че три етажа по-долу са по-широки первазите и водата от климатика капе точно върху перваза им, което е неприятно и хората имат право да се оплакват.
Климатиците са в апартамент в София, до басейн Спартак, първи мансарден етаж.
Та въпросът ми е: Има ли желаещ монтажник от форума да се занимае с тези наглед неприятни довършителни работи, като за тавата следва да се има на предвид, че следва да се сваля стъклопакета /иначе няма удобен достъп/. Готов съм да си платя за услугата. Предложения приемам на лични, за да не става реклама във форума.