Резултати от 1 до 2 от общо 2

Дължина на тръбен път на LG CS 09 AF

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Перник
    Мнения
    20
    #1

    Дължина на тръбен път на LG CS 09 AF

    Здравейте. Това лято ми монтираха въпросното LG. Живея в блок на последния етаж (9-ти). Външното тяло го монтираха на терасата, а вътрешното непосредствено до стената, която разделя терасата от стаята. Наскоро намерих оригиналното сервизно ръководсво на въпросния инвертор и там пише, че минималната дължина на тръбния път е 3м, а максималната е 15м. Оказва се, че при посоченият монтаж дължината на тръния път е около 1м или може би по-малко. Лошото в случая е, че май няма начин за удължаването му, защото това е единственото възможно разположение на вътрешното тяло в стаята (15 кв. м.), а външното ако се премести на другата стена (която е перпендикулярна на тази която е монтиран) първо тръбния път пак ще е по къс от 3 м (ще бъде около 1.50м) и второ тази стена се дели със съседите ми, които са от другата страна и не мисля, че е правилно да монтирам на нея "нещо", което да създава условия за вибрации по стената... т.е. гледам да бъда добър съсед.

    Какво бихте казали Вие по въпроса? Какво мога да направя? Да викам ли монтажистите да мислим други варианти (които са почти никакви) или да си карам така и за напред.... и най-важното ако оставя така нещата ще има ли някакви последствия в бъдеще за климатика?

    Иначе климатика работи много добре за сега... само дето се оказа, че е малко преоразмерен и доста честичко работи в режим on/off, но пък на мен не ми пречи, пък и като тръгне след като е спрял известно време тръгва директно на минимална мощност. Единственото, което ме дразни е, че на минимални обороти на компресора външното тяло е доста шумно и незнам дали се дължи на късия тръбен път, но пък на всички други мощности е сравнително тих. Другият ми 11 годишен климатик (Osaka KFR 45 GW/JNV конвенционален), който отоплява 37 кв. м. хол е монтиран горе долу със същата дължина на тръбния път и досега през тези 11 години не ми е правил никакви проблеми и успявал много добре да си свърши работата.

    Моля изкажете мнение и дайте съвет какво да правя? Благодаря предварително и се извинявам, ако публикувам темата в грешния раздел, но все пак съм нов тук :rolleyes:

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #2

    Re:Дължина на тръбен път на LG CS 09 AF

    hristo.petrov ,щом не му пречи за сега по късия тръбен път, и се размразява добре външното тяло и не се чува клокоченето на фреона е добре.Иначе се навива тръбния път зад външното тяло(на кравай)за да се удължи когато телата са през една стена като при теб.А Осаката по не я е бъркало,явно щото е на стария фреон R22 и е по слабо налягането в системата,а и по старата техника я правеха да изкара повече време.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Максимална дължина на UTP-кабел за PoE
    От MitkoS във форум Мрежи
    Отговори: 21
    Последно: 24-04-19, 09:44
  2. Дължина на тръбния път
    От avast3 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 18-03-10, 14:41
  3. Дължина на LPT кабел
    От Julian във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-08, 11:04
  4. Проблем ли е дължина на тръбен път от 50 сантиметра?
    От ogorogo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 2
    Последно: 12-08-07, 12:51
  5. Дължина на кабела за TV Tuner
    От bennito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-11-05, 09:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе