Здравейте,
Каква е максималната дължина на кабела от тунера към телевизора за да не се изгуби сигнала?
Здравейте,
Каква е максималната дължина на кабела от тунера към телевизора за да не се изгуби сигнала?
Чакай малко тунер или tv-out?
нещо не се разбира много много.
Хехех ми няма да разбереш, като пиша глупости. Извинявай става въпрос за TV out-а.Първоначално публикувано от saint056a
Така и предполагах. :coolsmiley:
Ами лично аз съмправил с тънък коаксиален кабел 15-20 метра и няма проблем в картината никакъв.
Здравейте,
би ли обяснил точно как го правиш.Ако е възможно малко по подробно.
Благодаря
Да наситина ще е добре да ни светнеш как го правиш и защо пък с коаксиален? Нали ти дават отделно вид кабел, който да можеш да си го плеснеш на телевизора, ако работа се има този изход към него.Първоначално публикувано от saint056a
Коаксиалния кабел е за предпочитане по две причини:
1. Добра защита от смущения.
2. Ниски загуби.
15 метра и при мен, макар и да не беше нужна тази дължина.
Никакви проблеми, поне що се отнася до дължината на кабела.
Не е задължително дае коаксиялен кабела. Може и със обикновен кабел, дето му казват кабел за слушалки, а то си е точно кабел за чинчове. Даже загубите трявба да са по малки тъй като кабела е многожилен, акоаксиялния е едножилен. Сигнала е относително нискочестотен и не е нужно някакъв специален кабел. Важното е да е екраниран,
И аз да се включа към темата с нещо като въпрос предпоалгам е добре да се коментира кой как се е справил.
Доста често ми се случва да чувам звъка "бръм", това нещо в нас го разкарах като махнах масите на звука, но на някои места не могад а го изчистя съвсем. Ако някой има опит нека да сподели. И другото което също се случва е наличието на кабелен оператор. Тпва също вкарва смущения, но благодарение на Lupus, сложиш защитата от гръмове и т.н. и сега е наред всичко. Нека ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми да каже как ги е отстранил.
Гледам Lupus е отговорил вместо мен.
А това как го правя не мисля че е нещо сложно. Коаксиален кабел (използвам тънък че не се вижда толкова) и слагам букси от двете му страни и това е. Вързвам компютъра и телевизора с него и всичко работи. А отделно съм пуснал звука по друг кабел - обикновен.
Първоначално публикувано от glarus
Гларус откъде купи защитата от гръмове и какъв модел е, че и на мен ми трябва една такава.
На пазара има много, но коя е що годе ефикасна.