Здравейте,
климатика е Дайкин FTXR42EV монтажа е върху подложки, а не на стойка и монтажистите го оставиха с лек наклон напред (т.е. външното тяло не е идеално вертикално) - това допустимо ли е?
Здравейте,
климатика е Дайкин FTXR42EV монтажа е върху подложки, а не на стойка и монтажистите го оставиха с лек наклон напред (т.е. външното тяло не е идеално вертикално) - това допустимо ли е?
зависи кого питаш - палачорите, които са ти го монтирали ще ти кажат ДА, аз НЕ и така нататък
Щом на охлаждане не тече нищо му няма.
Много лек наклон назад да, но наклон напред не. Вземи си го нивелирай сам, едва ли ще го оправят.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1340528002[/time]_________________________________________________
Остава и да тече външното тяло на охлаждане.Първоначално публикувано от valen1
Не съм видял добре, че пише за външното тяло, отговора ми по-горе е за вътрешното.
Външното е добре да е равно по хоризонтал и вертикал, като по хоризонтал компресора може да е малко по-високо, а по вертикал да има лек наклон към отвора за изтичане на конденза, както ти обяснява Mega.
Така и преположих, че не си прочел добре.