Здравейте,
Пуснах тема, в която помолих за коментар на монтажа, но изглежда има друг раздел.
Обстоятелствата не позволяват монтаж на фасадата, защото е нова, в центъра е и няма как да си позволя своеволия. Долу има паркинг за автомобилите ни и зимата ще бъде сериозен проблем с конденза (леда).
Монтажа на таван, който е необитаем - 120 кв. метра с височина до 3.50 метра дали ще бъде проблем? Т.е. "на външното тяло да не му стига въздух"? Все пак тавана си е доста голям - цяла плоча е и е празен. Идеята е да бъде монтирано на височина от плочата - около 1.20 м., оттичането да става през капандурата по керемидите. Съответно, тръбният път става 1.2м до плочата, 10 см. плоча, и 20 см. до вътрешното тяло от плочата - общо под 2 метра дори.
Имам опцията да отварям капандурата точно до външното тяло (на 10 см до него е). Това добра практика ли е?
Също така ако реша дали е добра идея след време да го преместя на покрива (след поне 3-4 години)? Четох за монтажа на покрива, но монтажниците, които бяха на оглед, казаха, че ако примерно през февруари дефектира външното тяло, няма как някой да се качи за да го гледа/ремонтира на покрива - стръмен е доста. И е разбираемо - неоправдан риск...
Какво бихте ме посъветвали?
Намерих само една единствена тема в БГ нета и тя е стара - от 2010г. НаправиСам.bg • Виж темата - монтаж на климатик в нишата под покрива(гълъбарника)??????? Там има противоречиви мнения и малко ме разколебава.