Здравейте, бих искал да разбрера за какво трябва да внимавам докато ми монтират климатика и как става целия монтаж ако .. може да се обясни де
Здравейте, бих искал да разбрера за какво трябва да внимавам докато ми монтират климатика и как става целия монтаж ако .. може да се обясни де
1.Гледай в какво си носят инструмента(кашон от климатик щаига) или в куфари за инструменти.
2.Носят ли си прахусмокачка и вакум помпа.
3.Вътрешното тяло трябва да е на минимум 15см. от тавана.
4.Вакумиране на системата(задължително)
5.Да проверят дали тече конденза от вътрешното тяло нормално.
Има още но това е горе долу.
мерси .. наистина това са полезни неща, дали някой може да добави още нещо
....и ако е по-нисък клас климатика, няма да е зле, още преди да са започнали да монтират климатика, да спазариш монтажниците да ти поставят от тези тампончета под външното тяло, за да няма скандали със съседите за шума....
мерси аа аз откъде мога да си купя тампончетата ...a това за всяка тръба с отделна изолация как .. да го рабирам .. аз не съм виждал монтаж досега ии затова питам
4.Вакумиране на системата(задължително) Какво точно представляваПървоначално публикувано от VeleV.Klima
Изтегля се въздуга от системата пред да се пусне фреона. 99% съм сигурен, че няма да го направят, а и не е проблем. Вкрайна смета, дори всичко да изглежда точно, да е вакуумиранасистемата пак може след време да изпусне фреон и да се влоши работата поради некадърност на монтажниците.
Julian искакам да те питам ако нее вакумиран климатика как ще се промени работата му и как може да се оправи, защото ми монтираха тия дни SRK 35 ZGX-S и 99% съм сигорен че нее вакумиран защото невидях да носят вакумпомпа.Ще можешли да ми кажеш как да разбера дали работи добре климатика сега.
Как може да не вакуумират климатик за 2000+ лева... За убиване са.
Здравейте.
Утре ще идват да монтират климата - DAIKIN FTXS25G.
Не открих тема която да засяга правилният монтаж !
Въпросът ми е за какво да следя,за какво да настоявам ?
Разбрах , че монтажът е много важен за по-нататъшното правилно функциониране на инвенторната система.
1.От прочетеното във форума останах с впечатлението че е особено важно да се вакуумира системата.
2.Другото което се сещам са тампоните на външното тяло.За тях да настоявам ли ? И каъв точно вид да бъдат - без твърда връзка??
3.Колко да бъде тръбният път (оптимално ?)
4.Как , трябва ли ,и с какво да се топлоизолира тръбният път ?
5.За друго не се сещам , ако има още нещо - пишете !
Благодаря.
И да не го вакуумират пак ще си работи добре. Невероятно, но факт. За тампони забрави. Ако Даикин-а се нуждаеше от тампани какво да говорим за другите марки. Тръбния път по спецификация е над 3 метра и специално за Даикин няма както да те притеснява дори да е дълъг. Ако е над 3 метра ще трябва да си доплатиш. Гледай да ти бандажират тръбния път.Първоначално публикувано от zaqza
1. Задължително се вакумира.
2. Задължително двете тръби в отделни изолации преди да се омотат.
3. Тампоните са пожелание. Аз бих сложил ако и да е Дайкин.
4. Тръбен път колкото трябва.
Когато поисках да ми монтират тампони,майсторите от "Техноклима" Пловдив ,извадиха два тампона за ауспух разрезаха ги на две и готово,поискаха допълнително 20 Лв.Първоначално публикувано от rsvr
Тампоните на Дайкина не му трябват.И без това ще се напукат и втвърдят след 1 година.