Здравейте,
знам, че тази тема е разисквана много пъти, не съм сигурен обаче дали е обсъждан въпрос като моя.
В момента правим външна изолация на цялата дясна страна на входа, 10 сантиметра EPS.В една от стаите, която има 2 външни стени и в момента се ползва за склад също се топлоизолира. Стаята ще бъда спалня, но след 2 години най-малко, в момента не я отоплявам. Няма как да знам след 2 години какъв климатик ще избера, за да сложа предварително стойки и да пробия отвор за тръбен път или дори да сложа тръбния път. Няма и как да пропусна да направя изолация на външните стени на тази стая. Майсторите ми казаха, че мрежата, с която шпакловат била много здрава и трябва да се пробива от вън навътре, иначе ще има големи разрушения по фасадата.
Въпросът ми е как да процедирам, стаята още не е изолирана, има ли вариант за поставяне на климатик след като има изолация от 10 сантиметра? Знам, че ще се натовари конзолно при такова захващане, но стаята е 9 квадрата и най-вероятно машината ще е 22-ка или 9-ка зависи какво ще взема.
Какви са вашите предложения?