В голяма грешка си, ама нейсе...
С климатици, филтри за тях никога до сега не съм се сблъсквал. В другата стая е MHI-то, то е със същата едра мрежа. На пролет ще пусна една снимка на питата, да се види прашлясала ли е не е ли.
- - - - - - - - - -
Еми казваш машината е мръсна и това зависи от чистотата на помещението и от самия потребите. Какво зависи от мене и не съм го свършил и поради тази причина питата е пълна с прах. Имаш нещо "мръсно", след него "филтър" и след филтъра пак мръсно, ама филтъра чист. Е как стават тези работи.
- - - - - - - - - -
Сега погледнах филтрите на MHI-то, прах няма.
Филтрите на тошиба са с много едра плетка,всичко минава през тях.На един познат сузумито още на първия месец по турбината имаше доста полепнала прах,а филтрите като нови.Лошото беше,че като се форсира първоначално и замирисваше кофти.Мисля,че прави някакъв тунинг по филтрите,но не съм го питал какъв е бил резултата.
Хепа филтри за кола направо отгоре от където смуче въздух трябва да се наредят. Ма мама им гадинки все от където не трябва смъчат въздух.
"Тук-ЦЪК" на опаковката са написали 5микрона. Но все пак ще го сложа отгоре над вътрешното. Така ще оставя възможността преминаващият въздух да наелектризира мрежата на оригиналните филтри и каквото е минало под 5 микрона да се залепи./Това с наелектризирането е добра теория, но не работи при ползване в домашни условия и по-кротко въртяща се турбина.
/
- - - - - - - - - -
Смуче от най-малкото съпротивления. Та за това пердето ще се пробва работа да свърши. /Малко като на Йода словореда..../
Много похвално начало, стига да си достатъчно упорит. За мисълта, става въпрос. Ползвай прахосмукачка.Така никога няма да се наложи, малкото прах по тях да задържа нещо
.
Ха де? Спри да ги миеш и пипаш с мръсни ръце, като начало. И не забравяй за прахосмукачката
.
Чуваш ли се какво говориш /четеш ли се какво пишеш/Не с мръсни ръце, а и с чисти не ги пипам, само с пинЦети се прави манипулацията.
Сега няма какво да се преструваме - тези едри мрежи в домашна употреба няма как да хванат прах. Ако е в някой по-голям офис или кафе или друго и се яко бримчи машината може и да събират. Каква прахосмукачка, само в долните 2-3см. ако прекараш пръст от единият до другият край ще събереш малко, нагоре са чисти.
Щом предлагаш, ще пробвам с прахосмукачка.
- - - - - - - - - -
![]()
Иначе са красиви,моите са 1:1 с Мидея.Айде важното е климата да работи както трябва.
Да, мрежата е изпъната, няма провисване развлачване. Не съм виждал на други марки клими такива филтри.
Няма да ти снимам филтрите на японската Тошиба, че съвсем ще се се депресираш-хем са 4, хем са изпънати, хем са толкова ситни, че отворите не се забелязват с просто око.Ама те японците са чистичък народ-не са като европейците!
![]()
Имало и можело, значи.Еми да ги предлагат като опция за европейските модели, да ги кръстят с някакво модерно име HD/high definition/ или UltraHD и да се продават допълнително за който иска.
Опции,опции трябват.![]()
Моите филтри са на пирамидки и вършат работа. Така изглеждат преди да са чистени. Доста прахоляк се събира по тях, все едно съм мелил брашно в стаята.
![]()
Като се напълни питата с прах, сметката за дебита крива излиза и турбината трябва да работи с повишено съпротивления.
Този пост е редактиран от bobovo; 30-10-16 в 23:32.