Колеги, днес се получи много странен проблем на моя климатик. Изключих го , за да му почистя филтрите, като този път реших да ги мина през душа. След 20-30 мин. като поизсъхнаха ги върнах обратно и включих климатика. След 2-3 мин работа климатикът спря и взе да мига оранжева лампа на вътрешното тяло. Грешката на дистанционното е 0 - 12. Изключих го от контакта, като го държах към 5 мин. - тръгна за малко и отново спря. Като гледах консумацията вдигна много до като загрява питата - над 2кв, без да тръгне да духа. Турбината се въртеше съвсем слабо - както обикновено до като загрява. Предполагам прегрява и спира. Разрових се в интернет за грешката и това , което намерих е:
12 吹出温度サーミスタ異常 ・吹き出し温度サーミスタ不良
・コネクタ接触・接続不良
・室内基板故障
превод от Google Translate
Дванадесет Температурата на въздуха термистор аномалия И недостатъчност температурата на термистора на балон Контакт Connector и лоша връзка · Закрит борда недостатъчност
Погледнах това, което мисля за датчик и беше понатрупан доста прах. Духнах го, но не знам какво да очаквам. Рестартирах машината и сега не даде грешка, но определено се държи странно. Пуснах го на 30 градуса и максимален вентилатор. Стигна 25 и изключи, все едно е подминал температурата.
Дайте някакви съвети.. Машината е в гаранция до Януари, но ще ми е полезно ако мога да разбера повече за проблема. Много гадно, че точно по празниците се прецака.
- - - - - - - - - -
Изненадкааа.... вчера ми е изтекла гаранцията... 1 на 0-а за фирмата, от която го купих... Някакви идеи ?
- - - - - - - - - -
Да не бързам да се радвам, но чак сега тръгна тъпото Хитачи - явно е искало да стои по дълго време изключен. След като писах го пробвах 3-4 пъти и или дава грешка или тръгва да върти близо до максимума (развъртя се до 2800W ) и щеше да разтопи клапите ... та след 15-на мин. спира без да реагира при промяна на градусите.
Сега като го бях изключил за повече време тръгна да затопля топлообменника с 1600W и бързо падна на 800W при настроени 24 градуса. Не очаквам това да е някаква случайност, а предизвестие за проблем, така че вашата консултация ще ми е от голяма помощ. Ако имате идеи споделете ги![]()
Все пак не бързам да се радвам, защото мога след малко да пиша, че пак се е размигал.