Искам да сменя праховите филтри на Дайсейкая с някой по-качествени.Някой има ли представа дали се продават някъде.
Искам да сменя праховите филтри на Дайсейкая с някой по-качествени.Някой има ли представа дали се продават някъде.
Купил съм си перде. От най-простото някакъв воал от 5лв./м. С много ситни дупчици, за филтър е екстра. Мисля да направа една рамка и направо отгоре над климатика. И ще може да се прецени дали оказва влияние на турбината. Махаш-слагаш и преценяваш.
"Такова, но е само плат"
За пробата от тънки летвички 1х1см., че най-лесно.Нещо като комарник. Ще стане и леко. Ако има ефект ще се мисли друго за естетика.
Миланов и попов, имате ли си бегла представа как точно функционират праховите филтри и какво значи качествени прахови филтри?![]()
Остава някой да те послуша.А може и с парче родопско одеяло си мисля.
Нямаме никаква представа. От най-топ производителя на климатици Тошиба също нямат представа. За една зима на праховите филтри на Дайсейкай-6 се събира прах колкото за седмица на същата площ на секцията отгоре.
За да са принудени хората да си слагат сензорите в буркани и пердета по климатицити....смятай колко са направени нещата. Сложил съм снимки в темата за Дайсийкай-6 на какво прилича турбината за няколко месеца. Праховите филтри на Дайсейкай-6 нямат ефективност по предназначението си. Като спретна рамката ще се посмееме заедно.Ако някой знае взаимозаменяеми филтри за климатици тошиба да казва. Аз където съм питал ми предлагат все същата мрежа.
Някъде да съм казал на някой да прави от пердета филтри.Писал съм какво аз ще направя за проба. Щото е най лесно и веднага се преценява какво влияние ще окаже на работата на турбината. Това, че някой е сложил една рабица и я е кръстил прахов филтър не значи, че всички трябва да са съгласни, че е филтър.
![]()
Миланов, наистина много ти е прашасала питата, все едно въздухът не минава през филтъра, а смуче от друго място. И у дома е прашно и съм сложил двойни пластмасови филтри, но питата никога не ми е била толкова прашасала. Моите филтри ги мия средно 1 път в месеца или по-рядко и външният филтър побелява от прах.
Не говори ме за чистота на помещение, а за ефективност на праховите филтри на климатиците тошиба. На Дайсейкай-6 не са ефективни, ако бяха ефективни "мръсният, прашен въздух" от "мръсното прашно помещение" щеше поне малко от малко да се задържи по филтрите, а не направо на топлообменника за се залепи. Филтрите ги мия на 2-3 седмици, но само си ги мия по тях има много много малко прах. Даже започвам да си мисля да не ги мия изобщо, та малкото прах по тях да задържа нещо.