Ето при мен как се получи с една вълничка
![]()
Ето при мен как се получи с една вълничка
![]()
Поцинковани стойки, има ги по магазините. На снимката вътрешното тяло не е ли на другата стена, на 90*?
Да точно
Daikin FTXZ50N/RXZ50N
Това са 2,20 - 2,50м тръбен път, добре си! Много щяха да се набутат да турят к.канал и на кабела.![]()
1.50 е тръбния път. А за кабелния канал аз отказах понеже ще си направя контакт горе до климатика а с тоя канал последици после по стената.
Daikin FTXZ50N/RXZ50N
Няма как да са 1.50. Вътре тръбите се присъединяват в средата на климатика имаш стена 40 см с изолацията...А сега измети от средата на климатика до стената сложи 40 см стена и след това измери колко са вън и пак пиши...Значи 1.20 близо да се покажат от дупката вън.Вънка визуално, ако не се лъжа, имаш близо метър.
Този пост е редактиран от microclim@; 10-03-18 в 10:44.
Имам FTXZ50 от три години и това е подпуса ми.Този (FTXM35) го монтирахме преди няколко дена и го качих защото се говореше за удължен тръбен път, и за да покажа че при мен не се получи точно "охлюв" а по скоро вълнички !
Daikin FTXZ50N/RXZ50N
Тоя монтаж не се води гръб с гръб, щеше да бъде ако вътрешното тяло е на стената, на която е пробита дупката ,нямаше да има и видим тръбен път вътре.
Смисъла е да се остави аванс на тръбите за смяна на конус примерно ,да се абсорбират вибрациите от външното тяло и да се удължи тръбният път, ако е прекалено къс.
Точно когато е твърде къс тръбния път ще се чува това бълбукане. Дайкин си пишат в ръководството че трябва да е минимум 1.5м иначе така и така става. Нямам никакво бълбукане и климатика си работи супер.
Daikin FTXZ50N/RXZ50N