Здравейте, някой може ли да ме ориентира колко излиза смяна на стойте на климатик, монтиран под прозорец?
Моите ръждясаха за 3 години, и ме е шубе да не изпадне външното тяло.
Здравейте, някой може ли да ме ориентира колко излиза смяна на стойте на климатик, монтиран под прозорец?
Моите ръждясаха за 3 години, и ме е шубе да не изпадне външното тяло.
Къде - в Хага или в Токио? Щото има малко разлика...
raptor1987,трябва да се извършат следните операции:
- събиране на хладилния агент във външното тяло;
- демонтаж на външно тяло (залагам на 90%, че тези които са Ви монтирали машината първия път, са висели като глупаци с главата надолу докато поставят крепежните елементи между агрегата и конзолите);
- демонтаж на старите конозоли;
- монтаж на нови конзоли (обикновени, поцинковани (прахово боядисани), двойно поцинковани, неръждаема стомана - вариантите избирате Вие, от там и различна цена на комплект);
- монтаж на външно тяло;
- свързване на тръбен път (задължително нови конуси) и кабели;
- вакуумиране;
- пуск на хладилен агент;
- стартиране на системата в експлоатация;
Сега, друг е въпроса, кой как ще извърши тази работа и какво ще иска за това....
Значи едни 150-200лв. трябва да се приготвят за тази процедура.Добре, имам друго питане.Понеже има балкон в хола, и според мен щом ще демонтира външното тяло, няма ли да е по-добре да се премести на балкона?Хем ще е по-лесно достъпно за седващи операции по тялото.Няма да го вали сняг, който да трябва да чистя.А ако не е сняг от виелиците странично хваща лед по пластмасите, които пак чистя.Естествено ще трябва да се пуснат нови тръби, защото старите:1-Няма да стигнат до вътресното тяло:2 Дори и да стигат, от това, което съм прочел тук, няма да е добре за тръбите да се огъват на ново, и то в съвсем друга посока, влага, масло и.т.И се чудя, като е по-лено на терасата да се монтира, защо са го монтирали под прозореца.Вътрешното тяло няма да се налага да се мести.
Човече, не се филмирай толкова. За 3 години, няма как да се амортизират толкова стойките, дори да са от картон. Ползвай си машината още 3, пък тогава я свали за цялостна профилактика и прочие мурафети.