Моите конвенционални само за охлаждане за над 10г. работа (наистина само няколко часа на ден 2-3 месеца), никога не са профилактирани основно и са си спирани елементарно от копчето. Ползват се в режим изсушаване. Само единият преди години замириса и ги пръсках на стената доста добре с обезмаслител и вода. После по един път в началото на лятото ако не забравя.

Не мога да взема отношение по твоите наблюдения. При мен ауто режима на вентилатора си работи доста адекватно. Аз имам малък проблем в режим отопление с изоставане на температурата от зададената, но той се дължи на високият монтаж-6 см. от тавана и оттам голяма разлика в температурите горе и долу. Това се получва само в определен температурен диапазон на външната температура. Тогава използвам режим "Ауто" и вентилатор на Ауто, като използвам датчика в ДУ. Така температурата се следи доста по-точно. А при режим "Охлаждане" го държа или на "Ауто" или на "Тих" режим. В режим "Изсушаване" отново вентилатора е на "Ауто". Никога не съм използвал, който и да е от ръчните режими, точно заради адекватната работа на ауто вентилатора. За мен вмирисването идва само от ниските мощности и съответно, почти никаквия конденз, който само овлажнява тавичката и питата, но няма достатъчно вода да отмие "бабалюгите". Затова и час и половина подсушаване и плазма почистване върши доста добра работа за доста време.