Здравейте!
Досега не сме имали климатик, защото не можем да си го позволим и се топлим на твърдо гориво.
За нещастие мястото, където се намираме, е много ветровито и често връща.
Наскоро се натровихме, докато спим и все още се борим с неврологичните увреждания.
Решихме да продадем част от имуществото си, за да си позволим климатик.
Моля да ме посъветвате коя фирма да избера в област Велико Търново или град Горна Оряховица (живеем в Горна Оряховица).
Обръщам се към Вас, защото повечето ни познати казват "която и да избереш, все не стават, нашият климатик умря за 2 години, точно след гаранцията, не вакуумират правилно, претупват нещата всичките".
Не можем да си позволим да рискуваме и да попаднем на некачествен монтаж и некоректни търговци, защото нямаме финансова възможност после да купуваме друг климатик.
Ако може да препоръчате и климатик до 1400 лв. максимум. Помещението е 23 кв.м. Интересува ни да топли и сметките да са поносими, защото разбирам, че някои модели климатици харчат доста повече от други. Не се интересуваме от екстри.
Спряхме се на тези:
HITACHI RAK35/RAC35WEFDODAI, 12000 BTU, КЛАС A++
DAIKIN FTXC35B/RXC35B SENSIRA 2019, 12000 BTU, КЛАС A++
FUJITSU GENERAL ASHG12KMTA/AOHG12KMTA, 12000 BTU, КЛАС A++
Не сме роми, от малка съм инвалид, заради лекарска грешка, а съпругът ми също е безработен поради професионално заболяване. Това е причината да сме в това ужасно финансово състояние и да се мъчим толкова години с печка на дърва. А сега след като се натровихме с върнат пушек, докато спим... нещата се влошиха още.
Не търся съчувствие, само малко помощ относно избора на добра машина за отопление и качествен монтаж, защото така не може да се живее.
Благодаря Ви за отделеното време, ако сте прочели всичко това и моля за извинение за дългия пост.
С уважение,
Маргарет