Климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS

Две години работи без проблем. Тръбният път е 4 м. Миналата година поставих вътрешна изолация на стаята. Фирма демонтира климатика. Тръбният път и дренажа се удължиха с оклоло 40 см. Всичко остана под изолацията. Когато го монтираха отново видях , че го монтират много близо до тавана = 7 см. Казаха , че не са се съобразили точно с изолацията на тавана, защото стаята стана по-ниска с 12 см. Когато миналото лято август месец го пусанх на студено от вътрешното тяло след около 1 ден започна да капе вода. Обадих им се и ми казаха , че имат много работа и как с гъба и кофа да премахна водата от ваничката. Много дълго ще стане ако обеснявам колко пъти им със се обаждал и все са заети.
По принцип дренажа е отпушен. Когато сипа във ваничката 1-2 литра вода от шише водата изтича. Когато работи на студенто трябва на всеки 5-6 часа да помогна на дренажа с изсмукване водата с уста от маркуча за да започне да се изтича и конденза тече окололо 1 минута на тънка струя и изтича. Във ваната не остава вода. Сега идва лято и не ми се прави отново всичко това. 3-4 пъти им се обаждах за 2 месеца и вече спряха да ми вдигат телефона.
Ако повдигна вътрешното тяло с 3 см и останат 4 см до тавана това проблем ли ще за работата на климатика и водата дали ще се изтича без външна намеса?