Резултати от 1 до 4 от общо 4

Въпрос за климатичен канал и инсталацията му

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2023

Въпрос за климатичен канал и инсталацията му

Здравейте,

Бе инсталиран климатик вкъщи без климатичен канал и завършващи елементи. Въпросът ми е дали има начин да сваля климатика (вътрешно тяло) от основната поставка (тази хваната за стената на която е окачен) без да нарушам цялостта на тръбния пакет за да инсталирам климатичния канал и нужните елементи? Просто тръбният пакет е изкл. близо до стената и не виждам как може да се случи без да се опитам да сваля климатика от стойката и да дам нужното малко отстояние от стената.

Прилагам и снимка за да е по-ясно.

Благодаря ви !
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Въпрос за климатичен канал и инсталацията му

Въпроса е, защо господата които са монтирали не са сложили и защо е даден подобен наклон на тръбния път?! Нужно е да откопчете тялото в долната част на базата и да напъхате канала който предварително е изрязана на размер. След това закопчавате тялото и слагате капачка и завършващи елементи, ако има такива.

4. Novice
    Тук е от
    Dec 2023

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Въпроса е, защо господата които са монтирали не са сложили и защо е даден подобен наклон на тръбния път?! Нужно е да откопчете тялото в долната част на базата и да напъхате канала който предварително е изрязана на размер. След това закопчавате тялото и слагате капачка и завършващи елементи, ако има такива.
    Честно да ви кажа и аз имам вина, защото не попитах в началото. Разбрахме се за тава, тампони и т.н. Преди края на монтажа ги попитах и за това, и започнаха да се чешат по главите. Потърсиха, имаха, но той бе 80х80 мм., което е огромно като размери и за сплит система (ако не се лъжа).

За наклона им казах, че изгл. адски много, знам,че и после става грозно, но ми отг. че трябва да има такъв за по-лесното оттичане на конденза.

Истината е,че направиха дупката в стената първо, а в последствие се сетиха,че има отзад ел. инсталация и за да я избегнат сложиха вътрешното тяло там. По-ниско идваше доста под канала, а по-високо просто нямаше как. За следващ път като изпатил ще знам какво да попитам и изисквам, но гадното е,че те са специалистите и трябваше да имат предвид тези детайли, а не аз.

Ще следвам съвета Ви и ще бъда внимателен за да не стане беля с тръбната комплектовка.

Благодаря Ви за отговора! Успешен ден Ви желая!
    Този пост е редактиран от Slava; Днес в 09:30.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Разстоянието е малко и можеш да намериш друго решение. Имах подобен проблем и го реших с поставяне на ПВЦ тръба - изрязах я С - образно , напаснах я по контурите, боядисах я с цвета на стената и готово.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 26-10-15, 15:38
  2. Проблем с инсталацията
    От TORO във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 13-04-08, 20:26
  3. Проблем при инсталацията на MSNMessenger 7
    От bushy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 23-01-05, 15:09
  4. Проблем с инсталацията на BBO Бридж
    От PANTERA във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 16-12-03, 19:56
  5. win XP проблем с инсталацията
    От seso във форум Windows
    Отговори: 22
    Последно: 19-10-02, 00:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе