Резултати от 1 до 9 от общо 9

Поправка на флекс

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Поправка на флекс

Флекса е малък - на Sparky. Дълги години служеше вярно, но вчера изведнъж му паднаха оборотите наполовина, звука се промени - като задразнял, и загря за секунди тялото - където са статора и ротора. Разглобих го, никъде не открих нещо притесняващо, механиката е в добро съъстояние, лагери, пиньона и короната също. Четките също са добре.
    Въпроса ми е - как се замерват ротора и статора? С мултицета измерих 2 ома между контактите на ротора. Не е ли малко? Едната намотка на статора даде 20 ома, другата 3 ома. Предположения?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Re: Поправка на флекс

Намотка на електродвигателя?

//edit
    За пренавивка на водна помпа на ел.уред ми взеха 45лв - ако е това, май по-добре си вземи някое китайско флексче - 2 на цената на пренавивката...

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Едната намотка на статора даде 20 ома, другата 3 ома.
    Според мен това е една възможна причина. Въпросните две намотки не трябва ли да имат еднакви характеристики?

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Намотка на електродвигателя?
    Натам клони работата. Най-вероятно късо между навивки в намотката.

6. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Носи го в бобинажното. С мултицета нищо не мериш - няма как да хванеш късото, дори да е постоянно, а не да става пробив при определено напрежение.
    В сервиза трябва - сам няма как да се справиш.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

В сервизите на Спарки имат готови бубини за статора, както и нови ротори.Плюс това намотките на статора са импрегнирани, което е рядкост във фирмите за пренавиване.
    В профила не пише от кой град си.сза Варна знам сервизите.
    Обади се на София 1220, бул. Първа Българска Армия 18 Телефони: 029320500 , Ловеч Адрес: ул. Кубрат 9 Телефони: 068600550 Русе Адрес: ул. Розова долина 1 Телефони: 082885300 Това са офиси.
    За Варна сервизи ; "ДЕЯ" ЕООД : 052/ 621492 гаражите/" и "ИМпакт "ЕООД ул.ген Колев под Окр.болница.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

От Септември съм, Пазарджишко. Около нас няма сервиз, затова попитах, с надеждата да успея да се справя сам, но категорично няма да пипам.
    Благодаря за отговора, полезен е. Не искам да взимам някакъв нов флекс, примерно за 25 лв, затова държа да ремонтирам този. Доста добър излезе.

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    Носи го в бобинажното. С мултицета нищо не мериш - няма как да хванеш късото, дори да е постоянно, а не да става пробив при определено напрежение.
    В сервиза трябва - сам няма как да се справиш.
    Ей това трябва да направиш.Пренавиване на този статор ще е 10-15лв

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Занесох го в сервиз. Оказа се изгорял ротор (оказа се, че мойто мерене фалшиво излезе). Ремонта излезе - 37 лв. ротор, някакъв лагер + труд - общо 50 лв. Доволен съм от машинката, много работа свърши досега, затова предпочетох да го ремонтирам, от евтините не искам, много лесно горят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Изгорял пиксел - ПОПРАВКА?!?!
    От radop във форум Общ - хардуер
    Отговори: 25
    Последно: 29-11-16, 22:30
  2. флекс таип ми изчезва
    От korea60 във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 07-12-06, 12:41
  3. Поправка на видео файлове
    От blue_ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 02-02-06, 13:44
  4. WIN XP фонетик без Флекс таип
    От JM във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 02-06-04, 21:52
  5. Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс
    От injinera във форум Windows
    Отговори: 77
    Последно: 20-07-02, 02:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе