Резултати от 1 до 10 от общо 10

Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Озадачаващо е, че с МНОГО търсене успях да открия 3 барбекю плота за вграждане. И то САМО в онлайн магазини. И трите са много зле! Технополис и Техномаркет изобщо не предлагат подобен артикул. Съгласен съм, че не са чак толкова много хората, за които това е нещо важно, особено с напредъка на фурните, но все пак, нали, може да има тук-там 1-2 чешита с нормален вид. Защото все пак, през 2008-ма година да си вградиш плот с бакелитова врътка, е меко казано ретро и много далеч от идеята ми за модерна кухня. Та може ли някой да ме насочи към алтернативни плотове за вграждане, които не изглеждат извадени от музей?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    126
    #2

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Барбекюто е като камината..място около което се събират приятели и унищожават кило ракия докато станат пържолите.Мястото му е на двора,терасата,но не и в кухнята...За целта един отвор в дограмата на дневната от към проветривата стена с предвиден прозорец с стъклопакет и проблема е решен .Произволна скара..ток,въглища, газ извън апартамента на поставка и прозореца пред нея с външно темперирано стъкло.Така цялото семейство ще и се радва .а ще мирише на комшиите...успех!

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #3

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    pro, пробвал съм скара под абсорбатора, задръстиха му се решетките за едно ползване. Може би няма асортимент, защото рядко се купуват тези плотове.

  5. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #4

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Точно от гледна точка на това да НЕ мирише на комшиите искам вграден плот. Не сме в гората и не сме сами, ебати - редно е да се съобразяваме с хората около нас. Това, че аз искам да си пека месце не може да ангажира и комшиите. Имам пресни спомени от едни такива наематели, които периодично палеха барбекю под нас и просто накрая исках да им избия и последния останал зъб. Добре, че фалираха и се махнаха, чобаните гадни.

    Но това със задръстването на абсорбатора не го бях помислил :-/

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Какво разбираш под барбекю плот за вграждане? В Nнтермаркет(В МОЛ Варна) има нещо такова. Керамичен плот-скара за вграждане. Ако това търсиш там има. Но е голяма тъпотия ако питап мене. Аз също се интересувам от разни скари и ако няма за отичане на мазнината неструва. Това нещо въобще неможе да замени истинска скара. И между другото няма да имаш проблеми с абсорбатора. Повече ще се задръства от други неща, а най малко мирише и пуши когато се пече на по ниска температура, но ако се прави нещо мазно став апо вкусно на по висока температура с повечко пушене.

    http://www.intermarket.bg/product_de...roduct_id=4741
    http://www.intermarket.bg/product_de...roduct_id=4518
    Първото повече ми харесва.

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #6

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    И аз съм за първото. Мазнината трябва да се отича, като не се застоява по готещите повърхности. Имам грилер с констукцията на второто и въпреки, че непрекъснато отливам мазнината, печеното не става така хубаво като на истинската скара.
    От втория вид съм виждал навремето в технополис с леко наклонена оребрена чугунена плоча.
    За абсорбатора няма да споря, аз се отказах повече да слагам скара под него.

  8.  
     
  9. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #7

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Да, точно първото визирам под "барбекю". Другото е скара, грил, плоча за печене и всичко друго, но не и барбекю. Външния му вид обаче продължава да е онова, което ме плаши... Но изглежда, че по-добре няма да стане.

    На какъв принцип работи всъщност това барбекю? Реотани загряват камъните?

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #8

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Вуншния вид си е добре. Все пак това е скара. Камачетата ще акумулират топлина и ще топлят. Аз бих предпочел вместо тази измеслената скара за вграждане една хубава тефлонова скара, но може и датзи да е добра. Все пак не съм я пробвал.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    62
    #9

    Re: Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Technopoliis - Пловдив - преди няколко дни за 1 път видях барбекю за вграждане там, беше на Candy

  12. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #10

    Re:Барбекю плот за вграждане. От къде, бре?!

    Тогава взех барбекюто на Сименс. Доста е скъпо на фона на другите, но за мен си струва. Дефакто представлява скара с парчета лава отдолу, но предимството специално на това е, че може да се ползва за готвене и на пара, като се махат камъните, а ваната се пълни с вода. Ами друго си е. Ползвал съм го и тако и вако. Има разлика в резултата. Телешкото на пара например няма нищо общо и честно казано, хич не ми беше сполучливо. Единственият неприятен момент е почистването. Много е тегаво - отдолу има един огромен чучур, през който се източва мазнината, вадят се камъните, пък се мият, пък се сушат, че инак плесенясват, пък после решетката отгоре се вади и се мие най-обстойно. Абе половин час занимавка.

    В началото имах голям мерак и го палех през ден, но сега ме понамързява да го чистя и го паля доста по-рядко. Не че котлоните ползвам по-често. Горе-долу съотношението е същото. По отношение на задимяването, факт е, че такова има. Дори с аспиратор като моя набичен на интензивна степен има малко остатъчна миризма на пушек. Но двайсетина минути по-късно няма проблем. Разбира се, не говорим за чудеса тип "бели облаци се носят из стаята", но не е като да вариш супа. Аспираторът не е магия в крайна сметка. Но пък удоволствието е голямо. Така че аз лично считам това за един от най-успешните ходове в кухнята. Следва го само безусловният отказ от микровълнова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 40
    Последно: 14-12-17, 10:49
  2. Отговори: 7
    Последно: 12-08-15, 04:17
  3. Газов плот за вграждане - как
    От orlincho във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 07-03-13, 20:37
  4. Помощ за плот за вграждане....
    От stiliyan200 във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 22-04-12, 18:13
  5. фурна и плот за вграждане
    От hran във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-06, 09:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе