Привет на всички. След дълго мотане съм решил да направя ремонт на гаража и да го използвам по предназначение. На пода има стари плочки, които ще изкъртя, защото не са за под и вече са се изтрили, а когато започна да вкарвам колата ще се начупят. Ще използвам ситуацията за да сложа сифон на пода, защото няма, а под гаража ми има мази и тръбите за мръсния канал минават близо.
Та въпросът ми е с какво да направя пода на гаража?
Исках да е шлайфан бетон, защото е здрав, не се рони и се поддържа и мие лесно, но цената излиза скъпо и поне 8 см, не се навиват лесно за 20 квадрата да го правят, а и ми казаха, че трябва с бетон помпа да го докарат, което е още по сложно да влезе камион до гаража (трябва да няма коли на паркинга).
Краен вариант е пак с плочи здрав гранитогрес, но исках да избегна фуги и играчка. Споменаха ми за някакви други варианти с полиуретанови или други химии, които се полагат по тънко и се бъркат от суха смес на място. Някой ако знае - да сподели! Чудя се ако си направя една здрава циментова замазка и отгоре да се заравни добре с по рядък силен разтвор и след това да се инпрегнира с някаква химия или боя или някакви лепила.... Дайте съвети ако някой е правил подобни изпълнения. Целта ми е да стане равно и да не се рони, лесно да се мие и поддържа.