Резултати от 1 до 1 от общо 1

Ремонт на градинска помпа Вида 1

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2009
    Мнения
    68
    #1

    Ремонт на градинска помпа Вида 1

    Помпата е с параметрите на Вида 1 - 3/4 присъединяване и 370W мотор от Елпром Троян. Моделът от 70-те години без охлаждащи ребра на кожуха на двигателя, колелото й не е стандартното за Вида 1 - лопатките му се виждат, на резба за оста се присъединява и се сваля лесно без особени рискове, това като описание да се досетите за кой модел говоря, че нямам възможност да снимам.

    Оста е криво-ляво добре, зашкурих леко с водна шкурка, евентуално може да сложа 5мм набивка, а не 4, това не е болка, правил съм го и преди. Лагерите са ОК, всичко е ок за годините като механика. Проблемът е електирическата част и моля за съвети.

    Два проблема:

    1- Прикачам снимка, извинявам се за лошото качество, това е което заварих. Държа да кажа, че не съм рязал аз, това е правено при предишното обслужване, защото ги няма обувките на два от кабелите, има и шлаухчета на тях, които не са определено "от едно време". Но така или иначе трябва да се отреже многожилният проводник сантиметър поне до здраво на всичките за да се усучат и калайдисат за да наставям, ако трябва. Обаче нямам особено голям достъп без да отварям мотора ми се струва, просто са късички доста и ще е крива работата... Тук съвет от "препатил" ми трябва много!

    2- Поради нарушената изолация на кабелите направо демонтирах старият кондензатор, какъв да сложа кажете за тези параметри на мотора? Ако може някакъв линк с не китайски произход? Боядисан е и няма надписи по него. Нямам опит в това, има ли някаква особеност при монтажа, поляритета да речем какво го правим?
    Пак да кажа - параметрите на мотора са точно като на Вида 1, моторът е на Елпром Троян 370W, а цолажът вход/изход - 3/4, това се чете и вижда.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на градинска помпа 1"
    От Dimitrov100 във форум Домашен майстор
    Отговори: 0
    Последно: 01-10-16, 17:01
  2. Избор на градинска ел. косачка
    От disco68 във форум Домашен майстор
    Отговори: 12
    Последно: 03-05-15, 00:07
  3. Продавам Водна помпа Вида 2,5/2 цола
    От kristov във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 02-09-14, 19:13
  4. Съвет за вида отопление
    От Ralitsa във форум Електрическо отопление
    Отговори: 26
    Последно: 02-07-09, 16:17
  5. Десет вида форумци
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 12-08-04, 02:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе