Здравейте,
Започнах цялостен ремонт на апартамента на майка ми (панел) 6ет от 8 изложение север/юг гр Добрич,остъкления балкон север около 8кв. На горния етаж балкона е остъклен и следващата година ще се постави външна изолация,а сега по време на ремонтите ще се направи и вътрешна изолация на външните стени.
Дограмата ( 5камерна с 3ен стъклопакет К стъкла и 4 сезона) трябва да бъде подменена другата седмица и на дневен ред ми излиза балкона (съборен изцяло и зидан с ютонг),където ще се обособи,като отделен кът за готвене.
Тъй като ще се пусне нова ел инсталация навсякъде,сот,лан,кабелна/сателитна тв. ще е окачен таван,но специално за балкона ми се иска да е растерен с цел по лесна поддръжка,а и тръбите на единия климатик ще минават от там и ще ни е по лесно,когато дойде време за монтаж.
Аз виждам нещата по следния начин за балкона :
1) хидроизолация на балкона
2) изолация с каменна вата :
- тавана
- вътрешна изолация на външната стеничка + гипсокартон
- пускане на нови силови кабели сметнати на база консуматорите в помещението,фирма ще извърши това
- тъй като искам да изравня пода във всички помещения,пода фибран 3 или 5 см и теракот
- и накрая растерен таван на плочи 60/60 на всеки ще има и по една луничка или други осветителни тела.
За банята - смятам растерен отново,но този път да е пвц и да го нашаря с лунички и да добавя вентилация
Моля ви за съвети и насоки.
Прочетох и няколко теми,хора казват за балкона,каменната вата да е с алуминиев лист и фугата между листовете да се залепи с алуминиево тиксо.
Моля за насоки/съвет каква хидроизолация да взема.
Ако имате и забележки също ще съм ви благодарен да ги споделите. В апартамента не се живее и го правя на етапи бавно и с внимание.
Надявам се,че съм бил изчерпателен.