Твоите тръби къде минават , и да не са на гърба на стаите с висока влага?
Твоите тръби къде минават , и да не са на гърба на стаите с висока влага?
Не,тръбите са в банята и кухнята.От това което казвате моето мнение е ,че покрива не е направен като хората(не е толкова стар за покрив 14-15г.) и дори да извикам човек с термографска камера,той като каже,че покрива е дроб,комшиите ми нямат проблем няма да си кажат я да дадем едни Х хиляди лева,щот комшията има проблеми...![]()
Добре де, сега го дават да вали няколко дена. Би трябвало да има достъп до подпокривното пространство. Качваш се с един фенер и гледаш.
Бях се качил случайно да взема нещо преди време(при мен е импровизиран склад подпокривното), беше валяло предните дни и веднага видях откъде се процежда. Оказаха се разместени керемиди. Оправиха го веднага, и от тогава през няколко месеца се качвам - ей така за всеки случай.
Мен ми се струва обаче, че ти липсва вентилация. Щом сутрин в спалнята е 70%….
Savo, белина и прочие - стават спорите и всичко отива отново в дробовете ви.
Но вече е гарнирано и с белина.
Това не е липса на проветряване. За да има такъв мухъл е само теч от покрива или стените.на тавана.
Когато се справиш с мухала в нишата, може да демонтираш релсата и ако няма изолация под нея да монтираш. Сега дали фибран за да не поема влагата или нещо друго не знам. 2 см или повече с малко по дълги винтове ще може да се монтира на наново. И климатика на първа скорост поне да може да върти. И зимата климите кога топлят вдигат влажността и трябва да проверряваш повече. И не когато има пране на терасата. Та ако няма изолация под релсата на пердето лесно ще се оправи.
Имам същата ниша за пердета в хола и няма никакви мухъли и влага там. Комшии отгоре не топлят (не ползват стаята).
Обаче влажността в стаята не съм виждал да се вдига над 55%, най-често е 42-52%.
Климатикът е до нишата и духа успоредно на нея.
В хола ти остъклена ли е терасата и простираш ли там? За това.