Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24
Like Tree12Одобрявам

Влага в апартамент

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Влага в апартамент

Здравейте,

Отдавна следя форума и се регистрирах,за да ви питам дали да сменя влагоабсорбатора с нещо по-ново,но след като прочетох темите/мненията реших въпроса да е по-генерален.
    Ще се опитам с няколко изречения да обобщя:
    Тухлен апартамент старо строителство, от както се помня има висока влажност в него преди 12-13г ми направиха таваните(картон) и освежаване,но тогава въпросният майстор не беше сложил никаква изолация на тавана,нямах аспиратор,дограмите бяха стари - все предпоставки за висока влажност(единствено външна ТИ,но без стрехите на кооперацията,което ми казаха,че не е ок аз съм на 2-ри етаж ,3тият е тавани).
    Краят на 2023г правих ремонт - нови тавани гипсокартон+вата и вътрешна изолация по някой от стените,дограмата е нова с изключение на спалнята вътрешната понеже преди в тази стая не се живееше и беше ОК,изолирахме стрехите на кооперацията , терасата на спалнята се затвори.
    Не знам дали няколко месеца издържахме ,почти веднага пак видях мухъл(само на едно място в сегашната спалня към момента),но постоянно е влажно датчика на климатика показва над 70% сутрин като пусна влагоабсорбатора 45-60%.
    Чел съм и крайни коментари,че бягане от влага няма все изолираш и термо моста се появява другаде , да продавам апартамента ли ?
    Чакаме бебе и не искам да се гледа на 70% влажност и мухъл.

първата "реколта" мухъл след ремонта - https://ibb.co/rKYTvm87
    стената на която се намира - https://ibb.co/YBwcQMBY

мога да изровя и снимка на тавана от преди ремонта на предишната спалня ако искате , беше станала като гъба от мухъла

Мерси предварително.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Влага в апартамент

Що за глупост при висока влага, да сложиш вътрешна изолация! Скоро може и локви да имаш на пода.
    estqwerty и Gena_bs харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Разковничето е откъде идва влагата.
    Според мен влиза отвън.
    Абсолютно непосилно е да се вдигне влага над 60% от нормални битови дейности.
    Тъй като имам къща с изолация и апартамент с изолация(все стиропор, който има свойството да задържа влагата) и никога не съм имал проблем с влагата, дори в апартамента едвам достигам 40%.
    estqwerty одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Влагата веротно идва от непроветряване (никакво или малко) + отделена доста влага от битови дейности.Отделно, така направена вътрешната ТИ действа като капан за конденза.Тази ниша за релсата на пердето, вероятно в дъното си няма изолация, прави термомост и влажността от въздуха полепва там.Пердетата също пречат ефективно въздуха да се превърта около термомостовете и веднъж попаднал зад тях топъл и влажен въздух изстива при допир със студена повърхност и влагата се отделя.
    Решението - като за начало тази ниша я затвори с гипскартон и зимно време проветрявай поне няколко пъти на ден.
    Над стаята и терасата ти какво има?

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

хоризонтални въздушни междини под 10см също го играят изолация - но това майстора преди 10-13 години не го е знаел.
    отвори всичко на остъклената тераса и оставяй денем прозореца до заграденото с червено паднал да се проветря.

тези стрехи - повече инфо - на последен етаж си?
    едно време в ново строителство отварях и пусках ширма и излизах за час два. но беше строителна влага. това е много интересно.
    те не са много неща - пране, готвене , къпане и теч ако имаш някой отгоре. а и китки. и отваряйте ги тези прозорци.

7. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Що за глупост при висока влага, да сложиш вътрешна изолация! Скоро може и локви да имаш на пода.
    Според теб явно съм си стоял ей тъй примерно във вторник и съм си казал я да взема да сложа вътрешна изолация в четвъртък ? Това решение е взето на база на различните мнения,които съм чел/чувал и не е взето от днес за утре.Бяха ми казали,че трябва и пароизолация да има,но не сложихме щото забравиха хората дето го правиха...
    Преди последния ремонт вътрешна изолация нямаше,но влага-да.Ако искаш да помогнеш с мнение давай , с последното не помагаш особенно.

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Разковничето е откъде идва влагата.
    Според мен влиза отвън.
    Абсолютно непосилно е да се вдигне влага над 60% от нормални битови дейности.
    Тъй като имам къща с изолация и апартамент с изолация(все стиропор, който има свойството да задържа влагата) и никога не съм имал проблем с влагата, дори в апартамента едвам достигам 40%.
    40% при мен много рядко...

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Влагата веротно идва от непроветряване (никакво или малко) + отделена доста влага от битови дейности.Отделно, така направена вътрешната ТИ действа като капан за конденза.Тази ниша за релсата на пердето, вероятно в дъното си няма изолация, прави термомост и влажността от въздуха полепва там.Пердетата също пречат ефективно въздуха да се превърта около термомостовете и веднъж попаднал зад тях топъл и влажен въздух изстива при допир със студена повърхност и влагата се отделя.
    Решението - като за начало тази ниша я затвори с гипскартон и зимно време проветрявай поне няколко пъти на ден.
    Над стаята и терасата ти какво има?
    Без значение сезона проветряваме дори и сега като беше по-сериозният студ,колко според теб е ефективното проветряване като вземем впредвид това,че не искам да топлим терасата и навън?
    За тая ниша за корниза и аз си го мислех,че не е ок.

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    хоризонтални въздушни междини под 10см също го играят изолация - но това майстора преди 10-13 години не го е знаел.
    отвори всичко на остъклената тераса и оставяй денем прозореца до заграденото с червено паднал да се проветря.

тези стрехи - повече инфо - на последен етаж си?
    едно време в ново строителство отварях и пусках ширма и излизах за час два. но беше строителна влага. това е много интересно.
    те не са много неща - пране, готвене , къпане и теч ако имаш някой отгоре. а и китки. и отваряйте ги тези прозорци.
    Повече от 10см бяха определено и годините всъщност са може би 15-16г.
    Зимно време как да държим постоянно отворено,гледам да проветряваме...

За стрехите съм писал в поста - не бяха изолирани като е слагана външната ТИ , хората които ми правиха ремонта ми казаха,че това не е ок и взехме челен товарач и ги изолираха.
    кооперацията е 2 етажа+тавански , аз съм на 2рият.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

За начало намери източника на влага.
    Каквото и да сложиш локално, ако не се прекрати течът, влагата няма да изчезне.
    С голяма вероятност е нарушена хидроизолацията на покрива, ако въобще има такава.
    Отделно термомостове - колкото искаш. Студено подпокривно пространство (таван), външни стени, стреха и т.н.

Без оглед на място, само врачка може да ти каже къде точно са проблемите.
    Има специалисти, които знаят какво и къде. И не забравят нищо!
    За съжаление, напомнят винаги най-важното - да им се заплати достатъчно и навреме!

10. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    За начало намери източника на влага.
    Каквото и да сложиш локално, ако не се прекрати течът, влагата няма да изчезне.
    С голяма вероятност е нарушена хидроизолацията на покрива, ако въобще има такава.
    Отделно термомостове - колкото искаш. Студено подпокривно пространство (таван), външни стени, стреха и т.н.

Без оглед на място, само врачка може да ти каже къде точно са проблемите.
    Има специалисти, които знаят какво и къде. И не забравят нищо!
    За съжаление, напомнят винаги най-важното - да им се заплати достатъчно и навреме!
    Ами това което досега са ми казали явно не е било проблема ,за специалистите - всеки ти казва различно.
    Ако визираш ,че съм се опитал да мина тънко с последното изречение - не мисля.Фирма прави ремонта ,пък както знаем фирмите винаги взимат повече.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Имах предвид, че има специалисти с измервателни уреди, за откриване на проблеми в сградата.
    Течове, пукнатини, температурни разлики и т.н.
    Подчертавам - на сградната конструкция като цяло. С общите части, които включват и покривната конструкция.
    Не само на ъгъл, прозорец, помещение, жилище.
    Това, че е била фирма, нищо не значи. Гарантира ти само и единствено висока цена.
    Както си забелязал.
    Успех!

12. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Имах предвид, че има специалисти с измервателни уреди, за откриване на проблеми в сградата.
    Течове, пукнатини, температурни разлики и т.н.
    Подчертавам - на сградната конструкция като цяло. С общите части, които включват и покривната конструкция.
    Не само на ъгъл, прозорец, помещение, жилище.
    Това, че е била фирма, нищо не значи. Гарантира ти само и единствено висока цена.
    Както си забелязал.
    Успех!
    За съжаление го научих в последствие.
    За североизточната част намерих тези две :
    https://thermal-c.com/?gclid=Cj0KCQj...4aAjkiEALw_wcB
    https://termotest.bg/

Имаш ли представа колко би ми изляза ориентировъчно тая услуга за апартамента+покрива , цените ги дават за баня ,за стая ,за килер тука.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Съжалявам,
    не ми се е налагало да ползвам такива фирми.
    Просто прочети мнения на клиенти по строителни форуми, по възможност реални.
    Разпитай познати, работещи в сферата на строителството - проектанти, строителни инженери.
    Пък след това се интересувай за цени на услугата!
    Защото това, че ще ти вземат едни пари не означава, че ще извършат качествено обследването.
    От правилната оценка на ситуацията основно ще зависи как, доколко и колко ще струва отстраняването на проблема.
    incidentallyterribly одобрява това.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Съжалявам,
    не ми се е налагало да ползвам такива фирми.
    Просто прочети мнения на клиенти по строителни форуми, по възможност реални.
    Разпитай познати, работещи в сферата на строителството - проектанти, строителни инженери.
    Пък след това се интересувай за цени на услугата!
    Защото това, че ще ти вземат едни пари не означава, че ще извършат качествено обследването.
    От правилната оценка на ситуацията основно ще зависи как, доколко и колко ще струва отстраняването на проблема.
    А като временно "замитане" на проблема?Освен проветряване , "Саво" ли е препарата(което не ме кефи много , два дни после мирише на лаборатория за амфетамини) ?
    Мерси за помоща

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2024

Белина с мирис на лимон е същото, но по-евтино и май по-кратко смърди

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

На таваните има ли чешми тръби и вода пускана?
    Щото иначе търсиш разместени керемиди или пропуски по скатовете. Трябва да влиза влага от някъде.
    TRENDS и Gena_bs харесват това.

18. Novice
    Тук е от
    Apr 2025

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    На таваните има ли чешми тръби и вода пускана?
    Щото иначе търсиш разместени керемиди или пропуски по скатовете. Трябва да влиза влага от някъде.
    На моя не , за на комшията не съм на 100%.Знам,че той преди си е пускал тръба за парното на тавана и тя минаваше през моя таван(вече я няма-няма парно).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с влага в системата
    От ThMihov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 23-01-22, 14:03
  2. Отговори: 9
    Последно: 26-11-19, 09:40
  3. Влага в системата
    От yvan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 27-12-09, 08:36
  4. Автоклиматик - влага
    От Zygot във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 18-06-09, 23:15
  5. абсорбатор на влага Ceresit „Stop влага”
    От pavelkv във форум Друга битова техника
    Отговори: 2
    Последно: 30-09-07, 16:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе