Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 57
Like Tree3Одобрявам

Препоръка за Апарат за кръвно налягане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    195
    #1

    Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Препоръка за Апарат за кръвно налягане. Цената няма значение, ако може от някоя реномирана марка
    Благодаря на всички предварително

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    496
    #2

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,26978.0.html

    Уточни за ръка или за китка, електронен или аналогов, кой ще го ползва (т.е. колко сложен да е), ще трябва ли да записва данните и други изисквания, ако имаш.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Бих ти препоръчал Sendo. Много точен и лесен за употреба, японски апрат за измерване на кръвно налягане и пулс. Цената е малко над средната на пазара, но 5 години гаранция си заслужават
    Актуалните им модели - апарат за измерване на кръвно налягане

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    496
    #4

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Темата за електронните е цитирана малко по-горе.
    Живачните са твърде частен случай; според мен са ненужно опасни.

    Кръвно налягане се мери най-точно на рамото; ако все пак се мери на китката, тя трябва да се държи на същото ниво (на сърцето); ако не греша, може да се мери дори на пръста, но грешката съвсем нараства.
    За по-възрастни хора бих избрал електронен, с по-големички цифри - с възрастта слухът се влошава и по-трудно се чуват тоновете на Коротков, особено долната граница; добавя се грешка, която хич не е за пренебрегване.
    Електронните могат да бъдат с ръчно или автоматично напомпване на маншета (тези по класическия метод; има и други) - автоматичното по-бързо изтощава батериите, но определено си е по-лесно; може да не хване горната граница от първия път, обаче.
    Има електронни, които записват измерванията (кръвно налягане и пулс), така че да се преглеждат след време - за мен е ненужно оскъпяване, но всеки с вкуса си.
    Ръчните (маншет с ръчна помпа, обикновен манометър, слушалки) все още се предпочитат от лекарите, вероятно въпрос на навик, но наистина при добър оператор няма как нещо да се обърка - те са свикнали със слушалките, а и колкото нещо е по-просто, толкова е по-надеждно.

    Събирането на мнения за апарати е доста спорно - освен ако нещо не се е повредило или е с некадърен дизайн, как ще определиш кое е добро и кое - лошо? Още повече, че много хора биха обвинили апарата, когато причината си е в самите тях - никой не иска да е болен, нито виновен.

    Доста неопределено е това "цената няма значение". Ако наистина е така, обиколи няколко големи аптеки и вземи най-скъпия.

    Още един съвет - ако наистина не се налага да купуваш апарат (т.е. ако не ти е препоръчано от лекар), не си купувай - измерването на кръвното налягане е един от факторите за повишаването му.

    Добавено:
    Преди около година купихме едновременно два еднакви апарата - електронни, с автоматично напомпване, мерене на пулс, без запис на данните - Omron от някаква промоция на Метро, включваща и термометър. След това купих и зареждащи се батерии със зарядно към единия (имай го предвид като разход, въпреки че не е абсолютно необходим). Все още нямам никаква идея дали да ги препоръчвам или не - липсват ми критерии; вероятно отново бих избрал същите. Между другото, бях намерил някакви списъци с апарати, одобрени от някакви лекарски асоциации или нещо такова. Въпросният модел на Omron беше вътре, всъщност търсейки информация за него намерих списъка. Едно излишно усложняване на проблема; не мисля, че трябва да се вживяваш толкова.
    sirgeorge одобрява това.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    от живачните по-точни няма
    от електронните по-неточни няма
    ---------------
    най-добрият баланс са ръчните с напомпване. от най-ранна невинна детска възраст съм се научил да меря кръвно (къде на бабата, къде на майката) и сме минали през всичко без живачен, че май цената му е около 400лв. тия ръкавелки ги забрави - пълен @#%$ са!

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    195
    #6

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Явно темата е по обширна от колкото предполагах
    ето линк към апаратите Помогнете ми да си избера един за да го поръчам

    http://www.uniformdiscount.com/store...ategory_id=285

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #7

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Отивай в някой магазин за медицинска техника. Там има вяскакви разновидности на маркови апарати. Аз имам германски KaWe, живачен. Независимо от всичко маншета му се спука и сега съм с един китайски. Иначе помпичката му е много яка. Но иначе за около 25лв. се взема добър китайски апарат. Иначе марковите са около 100-120лв независимо дали са живачни или не. Не си купувай електронен. В никаквъ случай не си купувай апарат марка МАК. Мисля че повечето маркови апарати са без слушалка. Не ти препоръчвам да купуваш маркова слушалка, защото са доста скъпи. И китайската ще свърши работа. Иначе хубавите са 60лв.
    От екелктронните Омрон са най-дорби.
    FearMe. Живачните не са 400лв. 120лв са като има и китайски за около 40лв, но те пък се намират много трудно. Абсолютно копие на марковите са.
    http://medserver.de/shop?00000000000...derBy=standard
    Тези ги има в БГ.

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    6
    #8

    Re: Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Горещо препоръчвам "Микролайф" швейцарски са изработени наистина там.
    Имаме такъв и за 5 години постоянно ползване не е дал никакви дефекти хем че изпускан многократно.
    Цените са доста поносими - имат модели и по 50-60лв.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    627
    #9

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    OMRON модел М3 е една чудесна покупка. Доколко е точен... като цяло нямам оплаквания. Сравняван е с обикновен китайски, дава съпоставими резултати. Живачните, казват, че са най-добрите, но за домашни условия не ми се струват функционални. Предимството на електронните, е че няма нужда от слушалка, а това е важно за хора с проблеми със слуха. Посочения по-горе OМRON го ползвам вече повече от 6 години, проблеми няма. Когато го купувах четох в сайта на английското дружество по кардиология кои апарати са тествали и се оказа, че от посочените марки само Lumiscope и Omron присъстват на нашия пазар (визирам 2005-2006 година). Този модел на Omron беше най-евтиния от тестваните и затова го купих. Хубаво е да се спрете на електронен апарат за бицепс, дават ги по-точни. При покупка моля проверете дали маншета включен в комплекта ви върши работа. В някои случаи се налага да се купува по-голям маншет, което е не малка сума. Успех в избора!

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #10

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Аз имам Lumiscope от април 2009година и засега съм доволен.Освен всичко останало има и индикатор на батерията.Купих го от аптека с 3 години гаранция за 88 лева с включено намаление.

    Върши работа и има книжка с указания на български език за изпозлването му.

  13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #11

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Имам OMRON М6 - без забележки.
    За домашна употреба - естествено, че електронен апарат ти трябва. Басните за хубавината на живачните технологии от 19-ти век са популярни май вече само в България.
    А доколко ти трябва точност... има електронни апарати от 20, 100, 200, 1000, 5000 и нагоре лева.
    За в къщи - Омрон с цена м/у 100 и 300лв би бил моя избор.
    Тези над 300... трябва да си пред умиране за да държиш толкова на точността. А ако наистина си на такова ниво - и с хубав апарат и без него... пак ще хвърлиш топа, когато ти е време

    Друг е въпроса, че някакъв юнак с реклама на ултранеизвестни апарати вдигна тема от 6 години и всички пишем като малоумни
    Старост нерадост, вече повечето сме се оборудвали с апарати и ръсим "компетентни" мнения

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #12

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    Лошото е като се стигне до него. Добре че нямам нужда от такъв още.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,253
    #13

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    +1 за Omron.
    Имаме 3 в семейството от 2004 насам и си работят без проблеми. M3, M4, M6. Оригиналните батерии изкараха няколко години.
    Проблемът с апаратите за кръвно е психологически. Като започнат хората да си внушават, че вдигат или свалят кръвно и започва едно измерване... От последното действително започва да играе кръвното (според тях), защото го мерят прекалено често. После се паникьосват и наистина го дигат/свалят.
    Затова си мисля, че няма смисъл от домашните апарати. Да не говорим за тези от магазините за 1 лев или супермаркетите. Направо могат да ви изкарат акъла с неточните си измервания!

  17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #14

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    В упътването на моят има 10-15 страници указания с картинки как да застанеш и кога е най-подходящо да се мери кръвното.Пишат че сутрин след сън показанията са най-точни, след ядене може и да не покаже съвсем точно, зашото се натоварва организма.Изобщо има си начин да застанеш, в какво положение и т.н.
    Отделно хората са дали пример, че за мъж на 35 години кръвното налягане през деноощието варира и това е от значение когато го мерите.

  18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #15

    Re:Препоръка за Апарат за кръвно налягане

    +1 за Omron. Ползваме R3 от 5 години.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Продавам апарат за кръвно OMRON M2 INTELLI SENSE
    От los4e във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 07-02-14, 14:46
  2. Апарат за кръвно налягане Omron M2 Basic
    От astragon във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 10-09-13, 21:38
  3. Отговори: 1
    Последно: 10-07-11, 02:29
  4. Електронен апарат за кръвно - какъв?
    От der_meister във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 04-07-06, 17:02
  5. Отговори: 5
    Последно: 07-02-06, 18:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе