Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

Съвет за покупка на ел. уреди

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #1

    Съвет за покупка на ел. уреди

    Здравейте на всички. Налага се обзавеждането на апартамент и сега започвам да проучвам въпроса за всякакъв вид обзавеждане, тъй като малко по мако наближава момента. Все пак съм си оставил достатъчно време. Та така, ето го въпроса. По-точно ме интересува обзавеждането с кухненски уреди. Каква марка бихте ми препоръчали? Става въпрос за печка, котлони, микровълнова, пералня (със сушилня вградена или отделна), миялна и хладилник (мисля, че не пропускам нищо). Всички уреди, с изключение, може би, на хладилника, ще бъдат вградени. Иска ми се всички уреди да бъдат на една марка. Какво бихте ме посъветвали като марка и съответно място от където да се купят, където биха направили отстъпки и т.н. За сега са избрани ТВ и система за домашно кино, които ще бъдат LG, но няма да е фатално ако е различно с кухнята. В сегашното жилище ползваме цяла серия уреди на Аристон и нямам оплаквания с изключение на котлоните. Копчетата са сензорни и 2 от тях вече хващат много трудно. Ами, като че ли е това от мен за сега. Очаквам вашите мнения и препоръки.

    П.С. Извинявам се на екипа ако мястото на темата не е тук, но ми се струва най-подходящия раздел.

    Благодаря!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #2

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Иска ти се всички уреди да бъдат една марка ?Много лош избор ако направиш такъв.Марката която прави всички уреди е Самсунг.Нали се сещаш ,че една фирма ,не може да е силна във всичко.Освен това правиш компромис със съдомиалната.Все още не правят или поне аз не съм виждалКухненски уреди се избират по функции,не по марка.Мисля ,че пропускаш аспиратор които според мен трябва да е Фабер.Нататък като кажеш бюджета може още някакви насоки.Уреди за вграждане има и от 300лв и от 1300лв.Колкото до отсъпката мисля ,че навсякъде биха ти направили след предварителна уговорка-като им кажеш какви уреди и на каква стоиност ще пазаруваш.Тавана които могат да ти дадат е 5% .Според мен някои ще опита да се измъкне с 2 или3%.Въпроса е да си настоятелен и може да им заявиш че ще отидеш при конкуренцията.Говори в магазина със управител или салонен такъв за отстъпката.Първо обаче бих те посъветвал да си набележиш уредите по марки и модели и тогава да решиш къде да отидеш.Бяла техника аз обикновенно пазарувам от Електрон .бг повечето уреди са с безплатна доставка и няма такива цени.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #3

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Благодаря за изчерпателния отговор. Принципно идеята ми да са на една марка е, за да не се получава някаква сбирщина на уреди, не знам защо но винаги съм си мислил, че е по-добре така. Аспиратора е ясен, че е Фабер, там няма компромис. И сегашния е такъв, просто няма такава машина. Принципно се ориентирам към високия клас уреди, разбира се не говоря за по 4-5000 лв. на един уред. Хмм, във веригите тип Техномаркет има 5% отстъпка само ако си поръчаш през интернет, очаквах, че може на място да се говори и за повече.... Целта ми е именно първо да набележа уредите като марки и модели и да съм готов като отида на място. Затова и пиша тук, с идеята да получа помощ и да направя правилният избор. Ще погледна в Електрон.бг.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #4

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Всъщност като се позамисля тогава да си задам по друг начин въпроса. За всеки уред коя е най-добрата марка? Така може би ще е по-лесно...

  6. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #5

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Здравей! Много трудно ей така да се каже коя е най добрата марка дори и за конкретен тип домакински уред! По принцип трябва да си наясно за всеки уред какво търсиш - функционалност, дизайн, надеждност, дълговечност. По принцип добрите и наложени марки покриват всички тези изисквания. Добре е да почетеш из форумите какво предлагат моделите на различните потребители. Ще видиш, че има огромно разнообразие от мнения, но чисто статистически можеш да разбереш накъде клонят потребителите и да се насочиш. Ще видиш, че има експерти, а също и хора които говорят от собствен опит с конкретния модел! Аз лично докато избирах уредите вкъщи разгледах доста мнения и като цяло ми се струва, че мненията се обединяват около това, че Miele е най-добрата фирма като цяло, но на много висока цена. Също на високо ниво са продуктите на Siemens, но също на висока цена. Следващата група добри уреди са на Бош, Горене и АЕГ. Аз лично имам вградена фурна на АЕГ, аспиратор на Eurolux, котлони на Горене, хладилник на Горене. Избирал съм ги спрямо моя бюджет, вършат ми работа, даже много добра, но не са и възможно най-доброто. Успех в избора!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #6

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    С две думи от по-масовите марки БОШ и АЕГ са марките. По принцип търся функционалност и що-годе надеждност. Ще започна да оглеждам на конкретните две марки уредите и ще пиша отново след като почета и повечко информация на какво съм се спрял, за да се прави вече съпоставка. Благодаря ви за мненията.

  8.  
     
  9. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #7

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Не забравяй и Горене!

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #8

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Не знам защо, но грам не съм им фен на Горене от адски много време. Не бих се спрял на тях, затова ги изключих като вариант.

  11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #9

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Наскоро пуснаха Индукционни плотове Whirlpool, на много добра цена. АКо искаш най модерното като за котлони задължително да са индукционни. За фурната задължително да има много функции и конвекция. При пералните най-модерно е да са директ драйв, без ремъчна предавка. Побеже всичко ще ти е вградено, не мисля че има нужда да робуваш само на една марка. От това няма да спечелиш нищо. Избирай си всеки уред индивидуално. За хладилник си вземи американски тип. Като надеждност не очаквай чудеса и от най реномираните марки. Едно време и Индезит бяха много надеждни, а сега чувам само лоши неща за пералните им. Пералнята(Индезит) на една приятлеко издържа 20 години без абсолютно никаъв ремонт. Ресурса, който трябва да очакваш то сегашните ел. уреди е около 10 години.
    Аспиратора ако искаш да смуче добре трябва да е поставен точно под комина и да се свърше със тръба 150мм. Иначе може да е супер мощен, но няма да смуче добре. Ориентирай се към аспиратор с дебит поне 900м3. Така можеш да си печеш на скара и да не се вмирисва къщата, особено ако си с дневен тракт.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #10

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Супер много благодаря за това мнение. Ще разгледам подробно и ше споделя за кой уред на какво съм се спрял. След това очаквам да ме насочите още по-точно. Благодаря още веднъж на всички.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #11

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Такааа, след доста четене и ровене днес, общо взето избора е сведен до следните неща:

    1. Микровълнова фурна:
    Вариант 1 - Samsung MWO FG-87K-B;
    Вариант 2 - Bosch HMT 75G450;

    2. Печка:
    Вариант 1 - Bosch HBA57S650E;
    Вариант 2 - Gorenje BO-87 ORA B;
    Вариант 3 - Siemens HB-370560;

    3. Котлони:
    Вариант 1 - Whirlpool AKM-990/BA;
    Вариант 2 - Bosch PKN 645E14;

    4. Хладилник:
    Вариант 1 - Bosch KIV38A51;
    Вариант 2 - AEG SC-91840;

    5. Миялна машина:
    Вариант 1 - Ariston LFF-8314 B;
    Вариант 2 - Bosch SRI45M15EU;

    6. Пералня и сушилня:
    Вариант 1 - Bosch WVTI2842EU;
    Вариант 2 - AEG L-12843 VIT;

    7. Аспиратор:
    Вариант 1 - Faber GYZA;

    Подредени са по това кое ми е направило най-добро впечатление. Вариант 1 ми харесва най-много и т.н. Извинявам се, че няма линкове към уредите, но нещо сайта на техномаркет не бачка в момента. При първа възможност ще сложа и линкове. Очаквам вашите коментари и съответно ако имате някъде по-добри предложение да споделите коя марка и модел и съответно с какво са по-добри. Благодаря предварително на всички отзовали се.

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #12

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Хм ползвам подобна фурна Горение,BO71ORAX мисля че разликата е само в цвета и ако има други са минимални.Избрах я поради лесното почистване което наистина се оказа лесно и металния филтър за мазнини които само тази марка поставят.Всички функции напълно ме устроиват.Между другото белия вариант на които си се спрял има и хладилник от същата серия.http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=17667 Микровелето също е добър вариант -самсунг.За пералнята и миялната бих се поинтересувал къде са правени.Принципно избягвам марки като Бош и Уърпул понеже голяма част от техните продукти ги правят в Турция, и не виждам смисал да им нарина толкова пари. Това е за сега ако се сетя нещо друго....
    П.П. При хладилниците скъпите варианти на Либхер и АЕГ наистина са немски.А в електрон .бг продуктите на бош са с удължена гаранция 5 години до края на м. август мисля ,че беше.

  16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #13

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Харесал си си скъпи хладилни, но малки. Единият е с фризер само 63 литра, а другият 70. Вземи си но фрост с регулация в двете отделения. Изборът на вградени хладилници е малък, но пък има свободно строящи със страшен дизаин. Пак ти казвам не робувай на марки. Микровълновата най-малко я мисли. Все пак като ще даваш повече пари си купи такава която е с инвертор или с няколко степени на на мощмността, но да не работи на принципа on off, както са повечето фурни сега. Излъчватела също е хубаво да е отгоре, но сега винаги са отстрани заради грила( функция която е почти не се ползва).

    Микровълновата май си я избирал само по марката. Боша е от най-малките. 17литра.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #14

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Точно мислех да ви споделя, че вградените хладилници ми се струват много дефицит като модели и определено май ще се насоча към нормален хладилник. Като марки съм гледал общо взето тези, които вие ми казахте. АЕГ, Бош. Горене (въпреки че не съм им фен) и след това всичко останало. Микровълновата на Самсунг е с различни степени на мощност и имаше доста функции, затова съм я сложил на първо място. Грила на микровълновата съм го ползвал точно 2 пъти и честно казано не намирам практично приложение. Аспиратора на Фабер е много силен, много ми хареса и не мисля, че има други варианти. Другите уреди как ви се струват? До тук ще трябва да гледам за друг хладилник, който да не е вграден. А да кажа за цветовете. Още не е ясно точно какви ще са, така че това да не ви бърка. Интересува ме само да уточня моделите. Момчета, ще черпя по бира като приключи цялата работа. Хиляди благодарности!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    14
    #15

    Re:Съвет за покупка на ел. уреди

    Днес след обикаляна по магазини, четене на характеристики и т.н. почти съм готов със своя финален избор. Направо ми се запали главата от цифри, характеристики, сравнения и т.н. Ето го резултата:

    Хладилник: BEKO GNE 35730 X http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...A954&scenario=

    Аспиратор: FABER GYZA 60 http://www.triadaconsult.bg/index.ph...owse&prodid=15

    Плот: Whirlpool AKM990/BA http://www.shopping.bg/whirlpool-akm-990-ba

    Фурна: ARISTON FZ 1032.1 IX F/HA http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=17876

    Микровълнова: SAMSUNG MWO FG-87KST http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014499

    Миялна: BEKO DIS 5830 http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=

    Сушилня: ARISTON TCD-751EU/HA http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036650

    Пералня: Тук имам малки колебания. Ето двата модела:
    1. BEKO WMI 71241 http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=

    2. ARISTON AWM 129 EU http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=17922

    Ами това е от мен. Очаквам вашите коментари за конкретните модели и съответно ако за даден уред има по-добър вариант да го споделите. Благодаря и поздрави на всички!





Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съвет за покупка
    От evilvanko във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-12-14, 08:41
  2. Съвет за покупка на телевизор
    От Stoqn Monev във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 28-08-14, 01:08
  3. Съвет за покупка на телевизор
    От Dishkata във форум Телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 31-12-11, 22:11
  4. Съвет за покупка на PDA
    От Niakoi във форум Мобилни устройства
    Отговори: 5
    Последно: 22-08-11, 17:56
  5. Уреди за вграждане? Дайте съвет
    От diakata във форум Бяла техника
    Отговори: 17
    Последно: 18-02-10, 16:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе