Аз имам PHILIPS HQ-6990 и си признавам че съм доволен от нея,въпреки ниският и клас!!!!!
Като гледам ми се струва че могат да и се сложат ножчета от по горната 7 ма серия!??
Braun
Philips
Panasonic
Remington
Аз имам PHILIPS HQ-6990 и си признавам че съм доволен от нея,въпреки ниският и клас!!!!!
Като гледам ми се струва че могат да и се сложат ножчета от по горната 7 ма серия!??
Като се зачетох в темата реших да видя дали в техномаркета я има моята PHILIPS HQ-8170
http://www.technomarket.bg/products/...ct_id=09016434
Не мога да повярвам че у нас струва толкова скъпо. Цена: 379.00 лв
Преди 3-4 г. си я купих от Германия (през онлайн магазин) за 75 EUR.
Сега проверих и в ebay.co.uk и я открих за £59.99
Е гати обирджиите.
аз пък си харесах това http://www.technomarket.bg/products/...hilips-rq-1180
за 65 паунда,някой да има впечатления ?
Определено се насочвам към HQ-6990. Интересува ме обаче и до колко влага понася модела. Примерно мой приятел има 8-ма серия с която може да се бръсне под душа. Съмнявам се 6990 да е до толкова водоустойчива, но ми е интересно понася ли и въобще влагата?
Сериите започващи с 7,8,9 на Филипс са миещи се и могат безопастно да се мият на течаща вода доколкото ми е известно на мен.6-тата мисля ,че не спада към тях.
Аз съм със бръсначка Филипс 8-ма серия-изрично пише,че може да се мие.На самия уред,на гърба има кран като знак-потвърждава миенето.Като идеш в магазина гледай за подобен знак,освен уверенията на продавачите.
М даа сега забелязах и аз ,че на гърба на моя тример ТТ 2021 има вана и душ изобразени направо ,което значи ,че може да се ползва под душа.На мен ми бе известо,но не бях забелязал това обозначение до сега.
Вече съм горд собственик на HQ 6990. Впечатленията ми след първото бръснене са, че малко скуби и се поизприщих по врата. Не мисля и че има ефекта на добрата стара контра, но смятам, че ще се усъвършенствам и ще го докарам. Трябва да си купя от онези балсами за преди бръснене. Иначе на пръв поглед си е голямо удобство.
Не ти трябва балсам, а кожата трябва да свикне на този вид бръзнене. Това става за около две седмици. Освен това този модел си скуби. По новите са една идея п-добри, но и цените им са "по-добри". В общи линии е добра бръсначка за парите си. Ще и свикнеш. Не натискай мнго докато се бърснеш. Аз съм с HQ 9 и няма да мина на по лоша система за бръснене. Брат мие е с HQ 55 и мога да направя сравнение. Моите впечатления са, че HQ 55 скубят, а HQ 9 не.
Честито rosen_linov дълго да и се радваш
Както писа колегата Julian нужно е време на брадата ти да се напасне към системата на бръснене-отнема около 2 седмици. Скубането идва от това ,че пред всяко ножче има пластинка която издърпва косъма преди да бъде срязан от ножчето.
аз си харесах този модел http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&ctn=HQ7330/19 с ножчета HQ8 , в един от техно магазините,цената е 169.00 ...някой дали я ползва ,мислех малко по-евтина да пробвам първо,и се чудя...
Като гледам кои модели на Филисп участват в класацията няма как тя да бъде обективна.Първоначално публикувано от hristoslav2
на първо място....BRAUN 790 CC-4Първоначално публикувано от Julian
http://www.braun.com/us/shavers/seri...-7-models.html
И аз се учудих първоначално защо високите серии са на последно място. Но един от показатнелите за оценка е съотношението цена/качество.
Здравейте,
От скоро имам RQ-1150 на Филипс. Общо взето клонях към 7-ма серия заради цената, но като разбрах че са с Ni-MH батерии и се отказах (лично предпочитание имам към LiIon). Тя май е най-евтината от RQ серията, а и изобщо с такава батерия (тука обирджиите в Техномаркета съответно не смятат така и цената е 240лв, докато в и-бей и по други сайтове е под 100лв )
Както и да е - това са общ иприказки.
Откъм бръснене - бузите добре, почти като с ножче. Врата - проблем. Много зор се справя с някои участъци.
От тая гледна точка се чудя доколко главите за бръснене или самите протектори+ножчетата са съвместими.
Например на 1250 главата изглежда да се закрепва по същия начин, само дето е с най-новата им система за бръснене (увеличена повърхност + система за дълги, къси и полегнали косъмчета).
Дали не може да се смеят главите или само комплекта ножче + протектор ?
Това го обмислям за след време, когато така или иначе трябва да се смени главата и ще е един доста приличен ъпгрейд на системата.
Нямам под ръка от някоя самобръсначка от по-високия клас за да пробвам...