Резултати от 1 до 2 от общо 2
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By hristoslav2

Бръсначи и самобръсначки / мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #1

    Бръсначи и самобръсначки / мнения, обсъждане

    История
    http://en.wikipedia.org/wiki/Razor
    http://en.wikipedia.org/wiki/Safety_razor
    http://www.warwickshire.gov.uk/web/c...256F2B0043FBFE
    http://pedewei.home.xs4all.nl/index.htm

    _________________________________________________
    Как да стигнем, до перфектното бръснене ?

    Още праисторическия човек първо е остъргвал с мидени черупки бузите си, иначе праисторическата жена не го оставя да танцуват буза до буза и от тогава бръсненето е част от мъжкия опит. Но дори и с днешните високотехнологични самобръсначки, много мъже все още се порязвания или престъргват с бръснача. Днес ще обясним най-новите тенденции в мъжката козметика, която обещава едно по-добро бръснене, връщайки ни към старата школа.

    Q: Кое е идеалното бръснене и защо не се получава при повечето мъже ?

    A: Перфектно бръснене е това, което всички хора се стремят всяка сутрин, когато поднесат бръснача до брадичката - бръснене без усилие, с гладка като на бебе кожа и без обичайното дразнене, зачервяване и усещането за изгаряне което се усеща при повечето мъже.

    Защо това е толкова трудно да се постигне при много момчета? Това е така защото правилното бръснене се е превърнало в изгубено изкуство. Бръсненето е една от тези славни мъжки традиции, които се използват да се предават от баща на син, но някъде по линията, когато бръсненето става с по-евтини, за еднократна употреба самобръсначки, отколкото с хубав, прецизно направен метален инструмент в ръката си, то става безмозъчен рутина, към която се втурвате сутринта, без дори да мислите за него. Тъпа самобръсначка за еднократна употреба, влачена през слой от пяна или гел върху бузите ви е стъпка назад от миналото, а не подобрение. Сега мъжете от всички възрасти обръщат все по-голямо внимание на външния си вид, и не е чудно че най-горещата тенденция в мъжката козметика момента е връщането към традиционното мокро бръснене, и милиони хора са шокирани да открият, че "старият старомоден" метод за бръснене с Хавайски обръч е всъщност най-доброто качествено бръснене което можете да получите.

    Q: Какво е "мокро бръснене" и с какво е различен от начина, по който повечето мъже и жени - се бръснат днес?

    A: Термина мокро бръснене предполага - поддържане на лицето си (или за жените краката), мокро с много гореща вода, преди и по време на целия процес на бръснене. Всъщност, вие винаги трябва да се бръснете след горещ душ, но не и преди това (ако имате нужда да се обръсне без да се взема душ, то миенето на лицето ви с топла вода за няколко минути ще е достатъчно). Със слой от топла вода между кожата и пяна, острието следва повърхността, вместо да се плъзга върху нея, което е основната причина за дразнене, зачервяване при "бръснене на подутини".

    Мокрото бръснене ви дава по-ефективно бръснене и по-добре изглеждаща кожа. Горещата вода отваря порите на кожата ви и отпуска лицевите мускули, и омекотява вашите мустаци за по-ефективно срязване. Вярвате или не, но вашите мустаци са по-трудни за бръснене за острието на бръснача с огромното мнозинство от кремове за бръснене, пяна за бръснене и гелове на пазара - бръсненето става "на сухо" или предимно сухо. Означава, че буквално бръснача замира на всеки косъм от лицето ви, вместо да премине без да дразни кожата ви. Ключът за правилното мокро бръснене е запазване на лицето мокро, колкото е възможно по време на бръснене. Дори ако можете да запазите сегашните си инструменти и рутинна, ще се учудите колко по-лесно и по-комфортно е бръсненето, когато поддържате лицето си хидратирано през цялото време с много гореща вода (не попарена).

    Q: Какви са основните инструменти, необходими за мокро бръснене ?

    A: Идеалният бръснене има три съставки: добра самобръсначка, една добра четка, и глицерин или крем за бръснене. Но най-голямата разлика между мокрото бръснене и начина, по който повечето мъже се бръснат днес е използването на четка за бръснене. Добрата четка за бръснене с косми от язовец е най-важната съставка за получаване на перфектното бръснене - дори да не промените част от рутината на бръснене, ако добавите една добра четка, вие ще бъдете изумени колко по-добре и по-приятно става бръсненето.

    Сравнете един човек, който използва пръстите си, за да размаже евтиният гел за бръснене на лицето си който мирише точно като дезодорант му - с друг използващ четка за бръснене и висок клас английски крем за бръснене, който мирише на прясно нарязани теменужки върху лицето и шията. Това е възможно най-добрият начин да подготвите кожата и мустаците си за най-удобното бръснене.

    Четката за бръснене не е проста като четкатаа боя. Най-добрите четки са направени от косми на язовец и започнат от $ 25 - поглъщат топла вода и след това, след като натопите края на четката във вашето легенче (да не чаша, а легенче, ще ви обясня по-късно) смесва горещата вода с крема за бръснене, като движите четката напред-назад по лицето и шията и с движение нагоре-надолу. Комбинацията от гореща вода, смесена с крем и прекарана четка по цялото лице осигурява по-дебела, по-богата, по-успокояваща пяна, която е невъзможно да се получи само с пръстите ви. Четката за бръснене също така нежно ексфолира, премахва мъртвата кожа от лицето ви преди бръснене, което се отървава от нещо между кожата и мустаците ви. И накрая, с движения нагоре-надолу, четката повдига мустаците ви и ги задържа да стоят изправени с дебела пяна, като така излага максималната дължина на мустаците на остриетата.

    Оригинални четки за бръснене, с косми на язовец се предлагат във всякакви размери и типове косми и струват навсякъде от $ 25 за основният клас до $ 550 за най-високият английски клас- ръчно направени, съдържащи само косми от врата на язовец, които според някои имат най-доброто задържане на вода известно на човека.

    Имате ли нужда от четка за бръснене за $ 550? Отговорът е не.
    Ако сте преминали през много четки за бръснене през годините, и се придържате към четка от истински коми на язовец (често се използват евтини четки от свинска четина, която е много по-твърда и непропусклива от тази на язовеца, и не толкова удобна за вашето лице), единствените неща, които са важни са размера и цената. Големите четки задържат повече вода и по-добре разнасят пяната, но в действителност, разликата в поведението между една малка $ 25 четка от язовец и такава за $ 550 е незначителна. Ако знаете какво да правите - да накиснете четката във ваничка, пълна с топла вода за секунда или две, нанесете малко крем за бръснене върху връхчетата, а след това го разнесете нагоре и надолу върху лицето и шията, докато работите ще се получи дебел, непрозрачен слой пяна. Препоръчвам английските Vulfix четки, които са на много по-разумни цени, отколкото повечето от високият клас британски четки за бръснене, които рядко се доближават до качеството на моделите на Vulfix. Те са най-добрите четки за бръснене, с най-разумна цена.

    ..........

    След като сте се подготвили за бръснене - четка, бръснач, и малко крем за бръснене, ще ви трябва легенче, пълно с топла вода (не гореща). След като излезете от хубавият горещ душ, попълнете легенчето с гореща вода и оставете вашата четка за бръснене да се накисва във водата. Ръснете малко по-топла вода на лицето си, за да го задържите максимално мокро. Ключът към мокрото бръснене е възможността да се поддържа лицето хидратирано с топла вода по всяко време.

    Извадете четката от водата, и я дръжте с дръжката надолу докато водата спре да капе от нея и тогава сте готови да приложите крема. Ако имате ваничка, крем за бръснене, завъртете мокрият връх на четката в кръгови движения върху повърхността на крема, докато не получите малко количество видима бяла пяна. Не е нужен много крем, но вие и не искате прекалено малко. След първите си няколко бръснения, вие ще получите представа колко точно е нужното количество.

    Сега плъзнете четката по лицето си нагоре и надолу, нагоре и надолу, по цялата област на лицето и шията, които ще бръснете. Правете го в рпродължение на близо една минута и така, докато се получи дебел, непрозрачен слой от богата пяна върху площа за бръснене. След това поставетете четката си изправена с дръжката на тезгяха и вземете бръснача.

    Започнете да се бръснете отгоре-надолу върху лицето и шията, в посоката на растеж на мустаците. Поне за първото преминаване, Като движите бръснача в северна и южна посока ще се отървете от повечето косми, без да подразните кожата си. Ако искате по-гладко бръснене, намокрете лицето си отново и нанесете отново пяна, бръснете много леко нагоре, срещу космите, в посока юг-север. Кожата на повечето мъже е твърде чувствителна, за да се бръснат в обратна посока без да получат зачервяване и дори врастнали косми, но ако можете да се справите с това, започнете леко.

    След като сте готови с бръсненето, изплакнете лицето си със студена вода, за да затворите порите, обилно изплакнете четката за бръснене и я разклатете за да я изтръскате, като я съхранявате поставена на дръжката, а не в легнало положение. Това ще позволи четината да изсъхне на въздух, без да се повреди. Разбира се ако имате стойка за четка-ползвайте нея.
    Така вашата четка ще се запази и ще продължи да ви служи 20 или повече години.
    http://images.villageorigin.com/001010-010/004.jpg?

    Също така попиите водата от лицето си със суха и чиста кърпа. Без да търкате и забърсвате! Завършете с нанасянето на афтършеф несъдържащ алкохол или овлажнител за след бръснене - за да успокоите и подхраните кожата, всеки добър хидратиращ крем ще е по-добре от това смъдене предизвикано от съдържащите алкохол автършейфове, от които всички ние сме страдали .
    http://www.trumpers.com/shaving.cfm

    Въпрос: А къде мога да прочетете повече, ако се интересувате от повече информация за мокрото бръснене?
    A:, Има няколко форума wetshaving в мрежата, но най-полезният и информативен се нарича Wetshavers. Някои от момчетата, които публикуват редовно го практикуват в продължение на повече от четиридесет години, и те винаги се радваме да помогнем на един начинаещ и да отговори на всички негови въпроси за продуктите и техниките. Бръсненето не е ракетна наука, но ако наистина искате да съкрати своята крива на обучение с безопаснен бръснач или да не си прережете гърлото, архивът на Wetshavers "е чудесно място за да научите всичко, което трябва да знаете за получаване на перфектното бръснене.
    http://groups.msn.com/WetShavers/
    http://theshaveden.com/forums/

    http://today.msnbc.msn.com/id/6886845#.T9OCaVLv785

    1. Олио за бръснене (или масло). Доста скъпичко но в нета може да намерите инфо как се прави - рициново масло и зехтин. След това по желание ароматизиращо масло. Точната пропорция за смесване е горе-долу 3:1 зихтин-рициново масло. Нанася се преди нанасянето на крема за бръснене и се втрива старателно, върху навлажнена с възможно най-топла вода кожа. Редуцира до минимум одраскванията, зачервяванията и ножът върви осезаемо по-гладко. Предотвратява раздразнения и растящи навътре косми. Освен това брадата се отрязва по-дълбоко заради ефектът на "бухване" при нанасянето на маслото. Зехтин вярвам почти всички имаме вкъщи, а рициновото масло е 1.4 лв. Ако ползвате това може да премахнете всички скъпи препарати за бръснене и пак да получите задоволителен ефект от бръсненето.

    http://www.kozmetika.bg/show/POLAAR/...E%D0%B2%D0%B5/
    http://apteka.framar.bg/30025090/%D0...-%D0%BC%D0%BB-

    2. Използването на крем за бръснене е за предпочитане пред пяната или гелът. Кремът най-добре да се слага с четка (но не и задължително). “Каро” (оригиналният) неимоверно е най-добрия, но и другите марки са за предпочитане пред пяната и гелът особено като имаме в предвид глицеринът който е спестен в пяната и гелът (в повечето случай, да не кажа всички). Кремът е по-евтиния и по-качествен избор за бръснене. Единственият му недостатък пред гела, е че когато се бръснеш не чуваш двигател на болид :rolleyes:

    3. Използването на двуостри ножчета за бръснене са за предпочитане пред самобръсначките с много ножчета защото с тях се бръснеш само с едно движение на острието по лицето си(изключваме хората с много гъста брада), докато с другите се налага да повтаряш по няколко пъти на едно и също място и на всичкото отгоре с 3 или повече остриета наведнъж. В крайна сметка двуострите ножчета спестяват не само пари, но и време от бръсненето. Единственият им недостатък е че не са с подвижна глава, но за много хора подвижната глава не е задължителна за да успеят да се обръснат


    _________________________________________________
    Производители на бръсначи
    http://solingen-tools.com/index.php?...index&cPath=46
    http://www.jaguar-solingen.com/en/
    http://www.hartsteel.com/index.html
    http://www.boker.de/us/straight-razor.html
    http://customstraightrazors.com/word...icane-irene-3/
    http://www.tzknives.com/Razors.html
    http://www.dovorazors.com/
    http://www.feather.co.jp/eBarberl.htm

    _________________________________________________
    Производители на безопасни бръсначи
    http://www.parkershaving.com/
    http://www.goodfella.com/
    http://www.drharris.co.uk/
    http://www.edwinjagger.com/
    http://www.baxterofcalifornia.com/
    http://www.merkur-razor.co.uk/
    http://www.feather.co.jp/eBarberl.htm
    http://www.muehle-shaving.com/

    _________________________________________________
    Четки
    http://www.simpsonshavingbrushes.com/shop/3/index.htm
    http://www.vulfixoldoriginal.com/
    http://www.omegabrush.com/english/da...co.php?macro=6
    http://www.edwinjagger.com/
    http://www.shavemac.com/
    http://www.men-u.co.uk/
    http://www.baxterofcalifornia.com/
    http://www.semogue.com/index.php
    http://kentbrushes.com/

    _________________________________________________
    Пасти за полиране
    http://www.pumaknives.de/dispitemgroup_121.php?gno=s

    Кремове и сапуни за бръснене
    http://www.penhaligons.com/shop/bath...ams-soaps.html
    http://www.drharris.co.uk/
    http://www.olivia-seife.de/
    http://www.crownshavingco.com/
    http://www.colconkproducts.com/
    http://www.accakappa.it/
    http://www.baxterofcalifornia.com/
    http://www.proraso.com/
    http://www.castle-forbes.com/perfumery.aspx
    http://www.edwinjagger.com/
    http://www.tayloroldbondst.co.uk/

    _________________________________________________
    Производители на самобръсначки
    http://www.gillette.com/bg/BG/home.aspx
    http://www.schick.com/
    http://www.wilkinson-swords.com/Star...37c2b79e580069
    http://www.wilkinsonsword.co.uk/men/contact_us
    http://www.merkur-razor.co.uk/
    http://www.bicworld.com/
    http://www.dorcousa.com/

    _________________________________________________
    Козметика
    http://www.clinique.com/cms/product/supercat/mens.tmpl
    http://www.vichyconsult.bg/vichy-homme/
    http://www.nivea.bg/products/mens-care
    http://www.boerlind-bg.com/for-men-products.aspx
    http://www.polaar.com/
    http://www.speickwerk.com/products/men/
    http://www.avene.bg/Gammas.aspx?id=33
    http://www.biocosmetics-cattier.com/...ype=13&kind=29
    http://www.ahava.com/men
    http://www.biotherm.de/_de/_de/men/index.aspx
    http://www.borghese.com/men.cfm?c=m


    _________________________________________________
    http://solingen-burgas.com/index.php...index&cPath=61
    http://2styrkela.com/krasota-i-stil/...stvo/brusnachi

    http://straightrazorplace.com/
    http://straightrazorplace.com/srpwik..._Manufacturers
    http://www.shaving101.com/index.php/...ons-astor.html
    http://www.classicshaving.com/Home.html
    http://today.msnbc.msn.com/id/6886845#.T9IzlFLv784
    http://www.badgerandblade.com/?s=912...2b97aea008e7b1

    https://www.youtube.com/watch?v=zsTnSfaB0Ss#ws
    koko007 одобрява това.

  2.  
     
  3. Junior Member Аватара на stefan55
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Pernik
    Мнения
    36
    #2

    Отговор: Бръсначи и самобръсначки / мнения, обсъждане

    Много добра тема, полезна за всички мъже.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 19:37
  2. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 21:45
  3. LCD матрици /FAQ - мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 06-04-18, 18:32
  4. Фритюрник / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 18
    Последно: 13-02-18, 22:23
  5. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 15:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе