Отговор: Помогнете да си избера пречиствател на въздух
Благодаря ти Kaar. Прочетох почти цялата тема и по принцип помещението е малко, пуши се само в хола, което е добре и двата биха вършили работа. Аз си мисля за Xiaomi, както ти каза в по-ранни мнения има 3 различни филтъра и ако няма разлика с единия то май ще взема от другите цветове и би трябвало да има ефект.
Много се чудих дали да го взема от китай това Xiaomi, но сега го намерих на 270лв тук в България и направо го поръчвам :)
Ще ти дойде със синия филтър. Проверявай го седмично колко прах е събрал от външната страна на филтъра и го минавай с прахосмукачка ако има нужда.
По-нататък ще можеш да поръчаш и другите цветове филтри. Според "натоварването" с прах/дим/миризми ще прецениш колко често да ги сменяш филтрите.
Колко е голямо помещението и колко цигари ще се пушат там?
Помещението е около 13-14 квадрата и се пушат около 5-6 цигари вечер или през целия ден като човекът пуши кутия на ден, зависи как са смените в работата.
То не пречи да е отворено и към коридора да пречиства навсякъде понеже е за доста повече квадратура, но сега в зимния сезон не знам как ще бъде температурата.
Ако ще е само заради цигарите - няма нужда да работи непрекъснато. Пускайте го (на макс. степерен на вентилатора) по време на пушенето и след час (след като е спряно да се пуши) може да го спирате.
Kaar благодаря ти :) пускам направо поръчкататa, надявам се утре да е при мен и да давам отзиви. Ясно ми е, че има неща в стаята, които са опушени и не трябва да очаквам супер ефекта веднага.
Малко обратна връзка да дам :)
Xioami-то си работи, много е удобно от телефона и автоматизациите.
Филтъра е на 92% а го получих на 11-12 Октомври.
Днес почистих филтъра външно с прахосмукачка (доста прах имаше и си личеше къде съм минавал), но процентите си стоят на 92% - явно по някакъв начин може би време си отчита и намаля.
Взех го основно за цигарения дим и не мога да кажа на 100%, че има ефект срещу цигарите. Следващия филтър ще е от другите, специално за това.
А какви са другите, специално за това?
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
А какви са другите, специално за това?
С активен въглен.
Цитат:
Kaar
Здравей,
BorisGeorgiev! Извинявай за закъснението на отговора ми.
За стаята ти от 25 кв.м. би паснал Xiaomi Mi Air Purifier 3H.
Има 3 вида филтри за него - избери според нуждата. Уреда си идва окомплектован с един филтър. Цената след това за филтър е към 60 лв., а колко време ще изкараш с един - зависи от натоварването/замърсяване. Но, средно го сложи по 6 м. при непрекъсната работа. Можеш да удължиш живота/ефективността на филтъра, ако на 2-3 седмици го вадиш и минаваш с прахосмукачка, защото от външната му страна се събира едрия боклук от стаята(прах и косми) и заприличва на пълна торба от прахосмукачка.
Ако стаята е необитавана примерно през деня (на работа сте), тогава е излишно да оставяте да работи филтъра. Достатъчно е да го включвате 1-2 часа преди да се приберете. Това става или през мобилното приложение на телефона или чрез програмиране на таймера в уреда.
Kaar, здравей
Благодаря ти за отговора!
Мисля тази седмица да поръчам Xiaomi 3H. Единствено имам 2 въпроса.
1. Моля, дайте съвет за магазин от където да го закупя на добра цена (предполагам и с гаранция)?
2. Предполагам, че името на приложението с което дистанционно (извън дома) се контролира пречиствателя е Mi Home (или някакво подобно име)?
Надявам се, възможно е да се инсталира и на други Андроид устроства различни от телефоните Xiaomi?
Питам, защото имам спомен, че това приложение вървеше само на телефоните Xiaomi, но може и да се бъркам. Лично аз съм със Samsung и питам, за да не остана неприятно изненадан. ;)
Както бях споменал по-рано, ще го използвам за квадратура 25-30 м^2 (без домашни любимци), така че би трябвало да свърши работа. :)
Ако не греша уреда идва с HEPA филтър, но ще му поръчам от алиекспрес и един анти-бактериален (лилавия) филтър.
Предварително благодаря за помоща и отделеното време и със здраве!
https://www.pcstore.bg/product/xiaom...aign=pazaruvaj
Пробвай тук
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Цитат:
BorisGeorgiev
Kaar, здравей
Благодаря ти за отговора!
Мисля тази седмица да поръчам Xiaomi 3H. Единствено имам 2 въпроса.
1. Моля, дайте съвет за магазин от където да го закупя на добра цена (предполагам и с гаранция)?
2. Предполагам, че името на приложението с което дистанционно (извън дома) се контролира пречиствателя е Mi Home (или някакво подобно име)?
Надявам се, възможно е да се инсталира и на други Андроид устроства различни от телефоните Xiaomi?
Питам, защото имам спомен, че това приложение вървеше само на телефоните Xiaomi, но може и да се бъркам. Лично аз съм със Samsung и питам, за да не остана неприятно изненадан. ;)
Както бях споменал по-рано, ще го използвам за квадратура 25-30 м^2 (без домашни любимци), така че би трябвало да свърши работа. :)
Ако не греша уреда идва с HEPA филтър, но ще му поръчам от алиекспрес и един анти-бактериален (лилавия) филтър.
Предварително благодаря за помоща и отделеното време и със здраве!
Здравей, колега!
По въпросите:
1. Разгледай този магазин, който е посочил колегата krasimirradev, понеже там цената е най-ниска. Но, ако е изчерпана наличността и не ти се чака - виж ТУК и ТУК примерно. Задължително ще е с гаранция от 2 години и възможност да го върнеш до 14 дни от закупуването;
2. Приложението за управление е Mi Home. Но може да се свърже и с Google Assistant. Разбира се, няма никакво значение на какъв телефон с Андроид ще се инсталира.
В момента, оригиналните филтри в Бг са по около 53-55-59 лв. Ако намериш по-евтино оригинален в Алиекспрес - поръчвай.
Лилавият филтър ТУК е 53 лв.
Бъдете здрави и се пазете!
krasimirradev, Kaar, поръчвам и благодаря за бързия отговор! :)
Бях се насочил към https://www.pazaruvaj.com/, тъй-като е известен с добрите оферти.
Обаче продавачите имат солидни такси за доставки, та в този сайт явно трябва да се гледа хубаво преди поръчка.
Ще пиша по нататък с отзиви за Xiaomi 3H.
Със здраве и пак благодаря!
От 26.11 в Метро ще е на 250лв.Виж новия каталог.
krasimirradev, благодарско!!! Ти си човекът!
От Метро ще е!
Цитат:
BorisGeorgiev
krasimirradev, благодарско!!! Ти си човекът!
От Метро ще е!
Има и опция на изплащане с 0% лихва за 6м.Жива далавера.