Помогнете да си избера пречиствател на въздух
Здравейте, интересувам се от закупуване на пречиствател на въздух. Живея под наем и новото място където съм е на 1ви етаж и съответно има доста прах. На всичкото от горе е до голяма улица. Четох из нета за пречиствателите и си търся такъв, който да помага за механични частици(прах) и миризми. Тази йонизация така и не разбрах какво прави ама сигурно е хубав бонус. Ако може да ми препоръчате най-добрите модели, които се продават в България ще съм много благодарен. Също така и четох, че сменянето на филтрите има един недостатък - ако спрат да ги внасят продукта става неизползваем защото трябва да се сменят на няколко месеца филтрите. Така, че някаква по-стабилна марка с добър съпорт предполагам като Дайкин ще е най-добре.
Отговор: Помогнете да си избера пречиствател на въздух
Daikin е супер въздухопречиствател. Има два филтъра, които се сменят. Единият се води "антитела", дават го да се сменя на една година. В комплекта има 1 брой, но може и без него. Другият наистина върши работа. Ако не се пуши в помещението го дават и той да се сменя на 1 година. В комплекта има 6 или 7 броя от него. Същият брой струва 220 лева при представителите. В ebay изскачат оферти, за въздухопречистватели, аз си купих наскоро нов за 370 лева, това с 10% комисион за човек, който се занимава с покупки от интернет, понеже нямам PayPal. Тук е около 900 лв.
http://www.klimakomplekt.com/Daikin%20MC707VM.html
Наскоро си купих и Zepter Therapy Air Ion, ама е жив та*ак. Сложили 5 броя филтри и 2 тънки жички (уж генератор на йони) в една пластмасова кутия и да кълват балъците, докато Daikin-a има истинска плазма касета, тежи може би над килограм. И на кутията си пише колко процента миризми, бактерии и др. елиминира. Значи са извършвани някакви тестове, докато на кашона на Zepter-a такова нещо не видях. Ако трябва да остана с един, бих избрал Daikin-a. Имах и един втора употреба, продадох го, като го почиствах плазма касетата мязаше на ауспуха на Пасат двойка дизел. Купувачът каза, че е много доволен, преди да го купи ми каза, че му трябва против прах.
Мерси за инфото. А модела Уруру, който включва и овлажнител пак ли ще е на същото ниво на пречистване на въздуха? Поразрових малко и пише, че 707VM има "Нагнетяващият агрегат Streamer генерира високоскоростни електрони, които разграждат и премахват частиците във въздуха", което при Уруру липсва. Някаква идея това липсващо чудо как ще се отрази на пречистване на миризми и механични частици?
И Ururu-то има streamer:
http://www.daikin.bg/binaries/EPCBG1...636-254104.pdf
Трябва да е по-добро, струва повече, около 1100, но някъде май го мернах на промо за около 900.
Днеска го взех, но нямах време да се занимавам да го пусна. Утре ще изпробвам. И междувремнно ми се развали UPS :S
Чакаме да споделиш впечатления. Аз знам - голяма работа е Дайкинския въздухопречиствател. Кое взе, Ururu-то ли? Като ходих във фирмата, която ми монтира наскоро климатик, взех брошура на въздухопречиствател Дайкин. Имат награда от някаква английска сертифицирана агенция за микроби или нещо такова. За Zepter-a такова нещо няма, но аз го взех на далавера. 500% печалба мога да му сложа и ще го купят. :))
@aruba_man искам да питам понеже четох, че ползваш Дайкин въздухопречиствател. Наскоро и аз си купих Ururu обаче има някаква миризма като го пусна и не знам това щото е нов и не се е разработил или просто миризмата е от йонизатора. Поздрави и ЧНГ
На озон трябва да е миризмата.
Обичам тази миризма :). Тя се появява винаги, когато подменя синьо-бялото филтърче и почистя всички останали. Машината е уникална!
Здравейте Колеги! Наскоро разбрах, че съществува такъв тип машинка. Искам да попитам някой има ли наблюдение и какво мислите за моделът на Rohnson R-9600. В момента е на промоция в Метро и Технополис, като в Техното цената е по-добра. Има и рекламно видео как работи - https://www.youtube.com/watch?v=yL69zl_Jl-U
Хубаво е да имаш една такава машинка, премахват цигарен дим и миризми за минути. :thumbup
https://www.youtube.com/watch?v=LqDu325EObI
И аз да дам +++ за Дайкин.
имам вече 4 уруру пречиствателя и съм супер доволен.
Полседния го взех за офиса .
Само да питам кой е този другия филтър който се сменя на година.
Това което правя аз е на 2-3 месеца да измия касетите и стимера.
Сменям филтърчето дето се закача и това е .
Уруру го дават с 6-7 резервни филтъра.
Та кой друг филтър се сменя ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
И аз да дам +++ за Дайкин.
имам вече 4 уруру пречиствателя и съм супер доволен.
Полседния го взех за офиса .
Само да питам кой е този другия филтър който се сменя на година.
Това което правя аз е на 2-3 месеца да измия касетите и стимера.
Сменям филтърчето дето се закача и това е .
Уруру го дават с 6-7 резервни филтъра.
Та кой друг филтър се сменя ?
Rafailev, и аз се замислям за такава машинка. Можеш ли да споделиш повече инфо, усеща ли се наистина свежест в помещенито?
Благодаря!
За свежест тип боров въздух в Планината .....категорично НЕ!!!!
Въздуха е по-свеж и няма миризми ( готвене ,цигари итн).
Ако застанеш над въздушната струя има мириз от плазмата ( тя е много голяма 6 отделения са ) нещо като на озон.
В спалнята сложих един за проба ( чат пат хъркам ) .Жената искаше да пробваме как ще е.
Каза ,че сега не хъркам или много рядко( като се приберат от Бар подпийнал ) .
Щом и тя усеща въздуха по-друг значи работи.
Един факт !
Тя е малко по " кекава" и лесно я хваща грипа.
От около 2 години ги имам в къщата и само веднъж се разболя ( тогава и аз прекарах един грип)
Не мога да твърдя на 100% ,че е от пречиствателя ,но има съвпадение.
За бебето 2-3 доктори ме посъветваха да взема за зимата пречистватели.
Единия даже ме посъветва да взема някакъв Швейцарски ,аз му казах ,че имам Дайкина и той каза ,че пак става.
Важно е къде живееш .Тук в Пловдив е ужас .
Правя съпоставка с къщата ( близо до Пловдив е ) .Единия филтър в апартамента за около месец до 2 макс е за смяна .
В къщата същия го сменям на 3 месеца и е в много по-добро състояние .
- - - - - - - - - -
Хахахах сега тъкмо казах на жената ,че ме питат за уруру и тя каза :
Кажи им ,че жената ти е много доволна .
Като изгори манджата за 5-10 минути е не мирише.
Да не говорим ,че има по - малко прахоляк
Край на цитата