Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 50 от общо 50

Задължителни комуникатори за асансьори ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #46

    Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?

    Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Е, имате ли си комуникатор в асансьора? Цял ден са по новините.
    Имам комуникатор в джоба си за който няма прегради:
    http://www.tscommunication.com/index...roducts&view=3

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #47

    Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?

    На нашия годишния техническия му преглед е чак декември..... така че има цяла година до тогава. (Спирането, ако въобще бъде направено ще се прави на годишните технически прегледи.)

  4. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,219
    #48

    Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?

    Излъгах, в нашия асансьор има вграден, защото е нов и би трябвало да работи. При баща ми в блок от миналия век са поставили комуникатор още 2016 година, за да не спрат асансьора тази година. Така че ако нямате инсталиран вече, се размърдайте, да не останете без асансьор.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #49

    Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?

    Слагането на комуникатори, без насреща да стоят сериозни аварийни служби с денонощни дежурни е "ташак работа". Тук е мястото и на държавата и на асоциацията на асансьораджиите да се организират такива денонощни аварийни телефони, нещо като 112 за бърза асансьорна помощ. Тяхната работа трябва е не да правят ремонти, а да вадят закъсали в асансьорите хора и после да ги обезопасяват.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #50

    Отговор: Задължителни комуникатори за асансьори ?

    Нашият типичен осеметажен панелен блок е от 1972 г. предполагам и асансьорите за 3 лица са от тогава, а през годините имаше земетресения, слягане и т.н. Освен това от първи до трети етаж не го ползват и съответно не плащат за поддръжката му, също сме само по два апартамента на етаж, а има и 1-2 празни нагоре, които също не плащат - така, че осигуряването на средства за асансьора е проблемно. През соца не знам кой го е поддържал, преди няколко години ми звъни един техник - иска ми лепенки да ремонтира, дадох му най-евтиното си - нещо като изолирбанд, но слаболепнещ, той го увил на една ролка до вратата на асансьора на първия етаж - още си стои там, но половината се е отлепил и виси. Сега тоя асансьорен бизнес май го е превзела и монополизирала фирмата ЛИФТКОМ и уж поддържат и оборудват тази техника в целия град - уж преди година са сложили въпросните комуникатори за 300-400лв, някаква LED аварийна лампа и още един LED лампион за осветлението на кабината. Помня, че преди няколко месеца заседна една съседка, натиска копчетата по комуникатора, вика Михаля и накрая мъжът й ги повика по телефона, записан вътре в кабината. Дойдоха техниците бързо и я извадиха. Преди месец пък угасна осветлението в кабината, мина седмица - никой не го оправя, аз изчаквах и реших сам да сменя крушката, но каkто писах се оказа китайски LED лампион с много светодиоди, а повредата прегорели и разпаднали се на ситни парченца пластмасови щипки свързващи захранващите кабелчета(на 220 волта мисля - фазомерът светваше при допир до тях) - с малко зор и страх от високото напрежение ги подмених със стари бакелитови лустер клеми.

    Писах това поради скорошните нещастните смъртоносни случаи с подобна техника - момчето с колело в асансьор(и нашият е без защитна вътрешна кабинна врата) и 58 годишния работник на подемник - хиляди пъти сме ги ползвали безопасно, но опасността ни дебне!
    А по някакво провидение и този филм завъртяха?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Продават се GSM комуникатори HG07 и MG08
    От Lupus във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 11-09-11, 11:43
  2. Продават се GSM комуникатори
    От Lupus във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 20-08-11, 20:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе