Първоначално публикувано от
djerami1 ...но,уви останах разочарован.Ползвам го в стая 65куб.м. с южно изложение и ПВЦ дограма без изолация.Климатика отоплява що годе добре до температура -5С,от там нататък просто става един вентилатор.При -5 успява да поддържа 21С вътре в помещението ,при -10С външна е границата при която той напълно се предава и с голяма мъка поддържа около 17С вътре и то с цената на безброй дефрости.В дните с температура под-15С навън,дори с помоща на духалка 2кв работи на някаква най-ниска степен на вентилатора и подухва хладно и това при зададени 30гр и максимална степен на вентилатора.Единственото хубаво нещо е че до тук не съм видял и грям обледяване по питата,винаги изчиства всичко напълно.Мислех,че климатика нещо не е в ред но установих че при мои познати които по мой пример си взеха същия в хол 55куб.м положението е абсолютно същото и вече едва ли не са ми сърдите,че съм ги прекарал.Наскоро идваха монтажниците дето ми го слагаха и казаха,че просто толко си може(бяха пропуснали да ми го кажат при монтажа).Не съм очаквал чудеса от климатика,но при -10С да не може да поддържа 17С и това не бях очаквал.Имам наблюдения върху други климатици,дори върху една Осака 12-ка монтирана в същата кубатура и всичките без проблем поддържат 21-22С вътре в помещенията при температури около -10С отвън.В спалнята 30куб.м съм с Мидея 09HRI закупена заедно с Хюндая и без никакви проблеми при -20С отвън ми правеше +25С вътре когато трябваше да къпем малката и до ден днешен съжалявам,че тогава не си взех и за хола 12HRI.В заключение мнението ми е,че Хюндая е хубав климатик но не е за много ниски температури,иначе е сравнително тих отвън и отвътре,с йонизатор,приличен разход на енергия и много интуитивно управление.