Резултати от 1 до 6 от общо 6

Мобилен климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    Мобилен климатик

    съществува ли в българия мобилен климатик без нужда да източваш флуидите му през тръба и да си дупчиш стената заради тази глупост? бях гледал в нета едни, които "интелигентно" си събираха конденза във ваничка, която после изхвърляш, но не очаквам да ги намеря тук, а и бяха нещо като $600, което е прекалено. честно казано, към момента минусите на идеята за мобилен или прозоречен са ми като че ли много повече отколкото безразсъдното импулсивно вземане на най-тъпия и евтин сплит. уреда ми трябва само за охлаждане, защото зимата така или иначе съм на парно, затова нямам особени претенции към вида или функциите му, стига да не изисква прекалено много компромиси. бих взел мобилен, който няма нужда от тръба, не шуми твърде, не прилича на гъз и не струва повече от 350-400 лева, но май искам прекалено много? затова, какво мога да си взема, което би ме охлаждало нормално? говоря само за спалня, за която деветка би била предостатъчна.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #2

    Re: мобилен климатик

    Днес ходих в един магазин в който бяха сложили такъв да се разхлаждат за да го видя лично защото при нас трябва да сложим и няма възможност за външно тяло.Та във въпросното магазинче си е хладно(към 25-30 квадрата беше),даже допреди да дойда са държали вратата отворена.То си е климатик,има си компресор.Различното е че събира конденза във ваничка и можеш да го монтираш навсякъде.В Метро има такива за по петстотин и няколко лева.Твърдо искам да вземем обикновен сплит Мидея ама наистина трябва да се боря с една камара настървени бабета за да монтирам външното тяло.Пък и ще се ползва лятото само.Тия дни ще го напазаруваме и ще кажа как е.Иначе сега имам една духалка в която се сипва вода или лед,през съда се върти една марля която пък е духана от вентилатор.Всичкото това е в една кутия и е пълна простотия защото другия ми вентилатор за 30 лева върши много повече работа.

  4. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #3

    Re: мобилен климатик

    да, тия глупости тип elite са ясни, добре че преди 2 години, когато ги гледах, не се поддадох на идеята. но за мобилния ще съм ти благодарен да кажеш какви са резултатите. 500 и няколко лева са приемлива цена, стига да не е пръчка. всъщност, като се замисля, в мола в магазина за шоколад видях един такъв, на който обърнах внимание, че няма тръба за източване, но тогава не се замислих много.

  5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #4

    Re: мобилен климатик

    Тоя си студеше като нормален климатик.Тия дни ще купим и непременно ще пиша.

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Re: мобилен климатик

    Мобилния климатик винаги има тръба за толия въздух, която излиза навън. Освен това като идея мобилните клиамтици са пълна глупост. Ако се постави в средата на стаята няма как да охлажда ефективно стаята. Много по неикономични са в сравнение дори със най евтините спит системи. Да не говорим, че са и по шумни.

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    599
    #6

    Re: мобилен климатик

    В допълнение към поста на Julian ще добавя, че струват майка си и баща си....че даже и лелята. По-изгодно излиза един конвенционален марков климатик, отколкото мобилна щуротия. Освен ако климатика не е китайски, което обаче е пълен абсурд и глупост.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Смятам да закупя мобилен климатик DESA AC 12410 E.
    От nikitanev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2
    Последно: 02-12-12, 13:40
  2. Мобилен климатик за отопление?
    От tempo32 във форум Други марки климатици
    Отговори: 19
    Последно: 27-06-12, 12:34
  3. Мобилен климатик - ново обсъждане
    От kirko във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 20-07-11, 08:24
  4. Отговори: 2
    Последно: 24-08-10, 18:45
  5. Мобилен въпрос ?
    От ipnaid във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 08-10-06, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе