Един въпрос към знаещите BEKO BKF-181 - 1099лв. клас А. До какви минусови температури работи и дали ще се справи с помещение 30кв.?
Един въпрос към знаещите BEKO BKF-181 - 1099лв. клас А. До какви минусови температури работи и дали ще се справи с помещение 30кв.?
Сложи още малко парички и си реши проблема с тази машина:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
Друг е въпроса дали точно такава мощност ти е нужна...Ако дадеш още информация ...
Имам и Беко и Дайкин...да ти казвам ли ,че нямат прилики а само разлики...отговора е ясен.
То и "полуинверторната " FTYN 50 да вземе,пак ще вижда само разлики...
То си е повече от ясно даикина е по добър но BEKO BKF-181 си е инвертор и ако се справя с -10гр. си заслужава. МОЩНОСТ ОТОПЛЕНИЕ: 5.600 KW КОЕФ. НА ТРАНСФ. ОТОПЛЕНИЕ: 3.61
КОП 3.6 на 18 -ка Беко...наистина ли го вярваш това нещо...?Не бих дал 1099 лева за да проверя това твърдение
valjeval - винаги съм се питал защо такива като теб изобщо питат нещо,а после ни обясняват едва ли не като тестовия инженер на Беко колко било яко ??? И защо направо не го отнасяш,щом си убеден в качествата му ?? И аз, и RKK имаме "удоволствието" да сме работили с години с дървета като тоя климатик и сега пък да работим с марка като Дайкин.Защо се опитваш да ни кажеш,че една Дачия е по-добра от който и да е модел на Мерцедес?
Кое си заслужава на това Беко? Цената от 1100 лв ли ????? По-добре си вземи една Мидея,на същата цена е и е по-добре.
До какви минусови температури работи ? Моля ако знаете отговорете.Ванко
Приятелю ,опитваме се да ти кажем ,че може да работи и при - 20 градуса ,но е важно каква работа извършва...тоест дали има смисъл от неговата работа - ефективен ли е ...?Коп-а се смята при 7 градуса и за тази машина е не повече от 2.75...Друг е въпроса ,че при -10 ,-15 градуса една духалка за 20 лева ще е много по полезна за теб ,ако си решил да взимаш това "чудо" на турската индустрия.
Благодаря за отговора от 5г. имам ВЕКО и му знам възможностите за това и се изненадах от параметрите на BEKO BKF-181. А съм фен на МЕ и притежавам Mitsubishi MSZ-FD25VA и успях през зимното ползване да видя разликите между двата.
И така, като че ли никой не може от знаещите да ми каже до какви отрицателни температури работи BEKO BKF-181 и за 30 кв. става ли?
Хората се опитват да ти обяснят, че дори и да има някакъв написан праг, до който работи, то това не означава, че под него автоматично спира да работи. Въпросът е доколко е оправдано ползването му под определена температура предвид срива на COP - нещо, което при евтините модели е доста драстично спрямо марковите климатици. Аз лично не смятам, че под -5° този климатик би бил ефективен.
Точно така интересува ме прагът на сравнително ефективна работа при минусови температури. Моля стига с тези общи приказки (бла бла бла).
Намери ми сервизно ръководство на модела със съответните тестове и графики и с удоволствие ще ти кажа. Проблемът е, че тези "марки" не са много дащни на такава информация. Остава само да гадаем, освен ако нямаш тестова лаборатория.
Работи до -20 - 25, но топли до -2-3градуса.И до -50 може да работи, но работата ще е едно стържене, докато се скапе компресора... Ако не вярваш иди в темата за хитачи, има там една дискусия от едно момче което поради направен погрешен от него превод "преведе" че хитачи работели до -15, но не беше прочел(превел), една малка забележка в упътването за експлоатация според която производителят го препоръчваше да се позлва в режим отопление до +2 градуса, под тази температура "не го препоръчваше за отопление.Ако си убеден, че беко е по -добро от хитачи, купи си беко и зимата ще споделяш впечатления...Първоначално публикувано от valjeval
Опа пуснаха и SANG GWH18MC-K3DNB3A като клас АА а после скриха информациата.Чудеса чудеса чудеса. Има ли изобщо нещо вярно или трябва да се сезира комисията за защита на потребителя за непълна и невярна информация?