Отговор: COOPER AND HUNTER
1 Прикачен файл(ове)
Колеги, някаква идея какво може да означава функцията "Low temperature heating setting"? Активира се с Mode и +. Взех 2 бр. сигма 12-ки , но още не са монтирани. Силно се надявам да е опцията 8гр, както е при алфа и другите, защото в упътването я няма.
Зенкер. С конусен зенкер не става ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Колега n_netov , може ли да споделите малко впечатления от климатика. На първите 2 степени би трябвало да е мн.тих. В колко куб.м е монтиран и как работи (често ли излиза в офф или на няколко часа) ? Ако сте замервали на колко пада консумацията преди да изключи компресора ? Точно ли потдържа заданието ?
В сравнение с daikin ftx35j3 не е по-тих. На първите две степени, а и на другите. Но Купъра е с по-високи обороти и от там и шума е по-висок - това за вътрешното тяло. За външното тяло купъра е по-тих, но не бих влязъл в спор с някой за това ми виждане.
Монтирал съм го в 12кв.м. Малко е е голям за стаята, но така си бях решил - за да мога да климатизирам съседно помещение. От работата му съм доволен бързо отоплява през зимата и бързо охлажда през сегашния сезон.
През сегашния сезон т.е. на охлаждане минималната мощност при която изключва компресора е 330-350W след което остава на 30W - само на вентилатор.
През зимата минималната консумация беше около 390W без да му е включен отоплителя във външното тяло. При включен отоплител около 480W.
Поддържане на заданието:
тук имах едни не до там добри впечатления особено през зимата. Отопляваше добре, но като достигнеше температурата и изключваше след което му трябваше време да се включи,т.е. не усеща, че стаята е изстинала. И затова реших да му ползвам функцията на дистанционното I feel. Тогава нещата се промениха и започна да включва по-често. Но все още си мислех, че нещо не ми допада напълно (сравнявам отново с дайкина) нещо ме гъделичкаше да пипна някъде. И така, бях видях при монтажа, че температурния датчик който е вътре във вътрешното тяло е меко казано изолиран от околната температура и според мен това води до трудното усещане на температурата в стаята. И затова реших да извадя датчика от страни на тялото (датчика е с достатъчно дълъг проводник и не се променя нищо) т.е. датчика усеща температурата директно в стаята. От тогава за мен всичко е наред и си ползвам неговия датчик, а не функцията на дистанционното.
-"(често ли излиза в офф или на няколко часа)"? - съжалявам не мога да резбера точно въпроса за да отговоря.
- - - - - - - - - -
Цитат:
milanov
Зенкер. С конусен зенкер не става ли?
В клипа ползвам центрово свредло. Преди да реша да го ползвам пробвах и с зенкер как ще се получат нещата. Но моя зенкер имаше три режещи пера, но те бяха тесни. И при почистването на ръбчето (осенъка) повърхнината "натръпваше" което на мен не ми хареса, Центровото ми свредло е с много по-широка повърхнина при което почистената повърхност е гладка. Затова реших да ползвам него.
В отговор на Jack Krauser
знаех че се ползват специални зачиствачи, но аз нямах, не исках да си купувам и освен това на мен ни ми харесват като инструмент. Да във всички клипове дето съм гледал ползват тях или пък изобщо не ползват, но аз нямах и ползвах това което ще даде резултата който търсех.
n_netov , благодаря за изчерпателния и обективен отговор !
Как 350...390W, нали го дават 220W.
"..."(често ли излиза в офф или на няколко часа)"? - съжалявам не мога да резбера точно въпроса за да отговоря..." - еми дали работи 10мин и почива 5мин и така до края на зимата.
Преоразмерен е поне двойно , няма как да слезе на минимум.
Макар че би трябвало да е с компресор G-matrik с минимум консумация 40w.за компресора.
http://www.cooperandhunter.sk/-technology-split-air-conditioners
Цитат:
Mig82
Когато го избирах точно това гледах,
Но от работата му досега не мога да кажа, че това е така. По-скоро според мен не е така.
Но на мен ми харесва като за парите си.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
ivocho
Колеги, някаква идея какво може да означава функцията "Low temperature heating setting"? Активира се с Mode и +. Взех 2 бр. сигма 12-ки , но още не са монтирани. Силно се надявам да е опцията 8гр, както е при алфа и другите, защото в упътването я няма.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27939&stc=1
Има ли подгрев? Доколкото разбирам се ползва при пускане на режим отопление при ниски температури...При Нордик-а имаше същата функция. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27943&stc=1Ето тук и на руски-малко по-подробно обяснено:
Цитат:
ivocho
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27939&stc=1
Сигурно си прав. По пътя на логиката това трябва да е.
Ниско-температурно отопление - само поддържа температурата в необитаеми жилища, вили през зимата.
7 Прикачен файл(ове)
И тоя веритас какво казваш че яко грее зимата?
Чак пък яко, това е 7000 BTU с 550гр.фреон и т. н.
На мен ми харесва за спалня -много е тих и външното и вътрешното .Миналата зима се справяше ,но ще му е още по-добре в по-малката спалня и с по-къс тръбен път.
Цитат:
stainway
Чак пък яко, това е 7000 BTU с 550гр.фреон и т. н.
На мен ми харесва за спалня -много е тих и външното и вътрешното .Миналата зима се справяше ,но ще му е още по-добре в по-малката спалня и с по-къс тръбен път.
Идеален е ,слагай го,и със здраве да си го ползваш :Drinks: