Отговор: COOPER AND HUNTER
@musster Вчера и аз се катерих да душа и накарах 2-ма познати, които не пушат също да го миришат, но ми бе заявено, че не си признавам:) Трябва да разгледам и в темата за Грее-йонизаторът е същия и предполагам е винаги включен?
@stoqng76 Наистина изглежда чист:) При мен е също така и не знам , доколко се дължи на X-Fan. Обухването е за няколко минути и си остава пълен с вода . Последното го видях с очите си, когато свалях малкия Веритас, за да го местя. Разбира се ако водата няма бактерии-не мирише. Затова ми е интересно как се получава така.
Надявам се и други с C&H и Грее(които са с йонизатор) да споделят.
Ако турбината или ваничката са в процес на мухлясване кофти миризмата се усеща само в краткия момент, когато компресорът изключи. Докато работи на охлаждене не може да се усети нищо. Независимо от това спорите на мухъла си летят във въздуха и дишаш канцерогенни плесени... аз като видя начално побеляване по турбината и мия веднага.
Stainway, интересно ми е китайците каква ваничка са направили на Вип-а. Сигурно е по-добре проектирана. На панасоника ми е много смотана, така е направена, че задържа много вода в климатика и вероятно поради това мухлясва толкова бързо.
@Jack- с риск да стана банален ще повторя още веднъж:
При разскачването на Веритас-а от подписа ми, за да бъде подменен и преместен-имаше доста натрупана кондензирана вода, която поради моята несръчност бе разлята в голямата си част в стаята.
Със сигурност твърдя, че не беше заблатена, миришеща и т.н., което ме учуди, гледайки снимки из форума. Същото се отнася и за почистването, което му направих, преди да го сложа в другата спалня.
Опитвам се да разбера дали има някаква закономерност при дадени модели ползващи този йонизатор или е по-скоро частен изолиран случай, затова и моля само тези, които имат конкретни впечатления да споделят-иначе става малко объркано:)
Има ли стиропор във ваната?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Ако турбината или ваничката са в процес на мухлясване кофти миризмата се усеща само в краткия момент, когато компресорът изключи. Докато работи на охлаждене не може да се усети нищо. Независимо от това спорите на мухъла си летят във въздуха и дишаш канцерогенни плесени... аз като видя начално побеляване по турбината и мия веднага.
Stainway, интересно ми е китайците каква ваничка са направили на Вип-а. Сигурно е по-добре проектирана. На панасоника ми е много смотана, така е направена, че задържа много вода в климатика и вероятно поради това мухлясва толкова бързо.
Няколко пъти вече пишеш за мухъл, но сигурен ли си, че е наистина мухъл. Каква е миризмата? При моите е по-скоро на вкиснато, а не на мухъл-разликата е много голяма. Като гледам снимката на турбината ти не ми прилича на мухъл /плесен/. Мухълът първо е розов, а след това става черен. При теб това по турбината е сив прах.
Не съм специалист по видовете мухъл:), но някаква гъбка си е, не е прах. Бяла плесен, същата каквато се получава, когато забравиш буркан със сладко в хладилника. Както и да е...
При Stainway изглежда липсват подходящи условия за растеж... което може само да го радва.:BigGrin
И все пак ми е интересно какво представлява ваничката на Купъра...
Съжалявам, че не правих снимки:) Пластмаса е-какво очаквате-златна?:)
Стиропор има отзад, но той служи за изолация,мисля:confused:
Вижте, явно не само при мен липсват условия- musster се отчете с 2 броя Грее на 2 години, stoqng76 с 1 брой Alpha.
Нека изчакаме малко -може пък да има някой , който да сподели друго.
Цитат:
stainway
@
musster Вчера и аз се катерих да душа и накарах 2-ма познати, които не пушат също да го миришат, но ми бе заявено, че не си признавам:) Трябва да разгледам и в темата за Грее-йонизаторът е същия и предполагам е винаги включен?
@
stoqng76 Наистина изглежда чист:) При мен е също така и не знам , доколко се дължи на X-Fan. Обухването е за няколко минути и си остава пълен с вода . Последното го видях с очите си, когато свалях малкия Веритас, за да го местя. Разбира се ако водата няма бактерии-не мирише. Затова ми е интересно как се получава така.
Надявам се и други с C&H и Грее(които са с йонизатор) да споделят.
Йонизатора има опция да се изключва но на охлаждане го държа винаги включен, както и x-fan. Макар, че ми се струва твърде кратко продължава да обдухва след изключване на климатика.
Изпратено от моят HM 1S с помощта на Tapatalk
Цитат:
rosswen
Не, че нещо, ама за чий ти е 27гр. на охлаждане? Ясно, че е просто за експеримента, ама какво ги тестваш в някакви ситуации, в които изобщо няма да ти трябват? Всеедно да ме е яд, че машината ми не работи без да влиза в офф, при задание 18гр. на отопление.
На задание 27 в стаята 26,5. Обикновено го пускам на 25 за да не офф-и, но след няколко часа става студено.
При външни 38-40С, настройка 27С си е нормална, според мен. Аз, дори, до 26 вътрешна, охлаждане не ползвам.
Никой в къщи не обича 2-та климатика на охлаждане да са нагласени под 26гр. Навън последните 20-на дни си стана доста топло през деня (е не толкова като други години за Плевен) и вътре 26гр. е приятно. Дори и за мен, който все се изпотявам. Категорично на 22-23гр. ми е неприятно дори и на мен, а за женската аудитория да не говорим. Краката ще са им лед. Сега ако ходите облечени като зимата е друг въпрос.
Някой друг притежател на C&H да сподели наблюдения относно " вмирисване " през летния сезон? Разбира се и на Грее, ако четат тук:)
Другото или по другото лято.:)
Моят Gree Cozy New Eco се беше вмирисал в началото на лятото, но изчезна. Нямам представа как, а и не мисля че има аналог при Купърите. За протокола - този модел си няма никакви екстри освен изключително нисък минимум в режим на охлаждане като за баш цепеница. И под 100 W пада.
Все още ми е интересно-дали само при мен и още няколко потребителя не се получава " вкисване" през летния сезон или има някаква закономерност при определени модели- в случая такива с йонизатор на C&H и Gree..