Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Само едно не мога да си обясня,как тези с дръпнатите очи имат машини с толкова екстри за техния пазар от толкова много време,а на нас тук се предлагат евтини машини без нищо.:Drinks:
глезльовци :)
Ти поне сега ще имаш възможност директно да ги сравниш и по консумация и по конфорт. Според моето непрофесионално мнение няма никаква мистерия в японците бухаш 12-13кила вътрешно около 40 външно и екстри според пазара какво се търси.
Ако ги сравним с колите и сега може да намериш 10-15 годишна кола на същата цена като Дачия и 10 годишната кола да ти хареса повече.
Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Гена, знаеш ли си дебитите на машината, на различните степени на турбината и съответните децибели? Колко м2/м3 е помещението?
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
rosswen
Гена, знаеш ли си дебитите на машината, на различните степени на турбината и съответните децибели? Колко м2/м3 е помещението?
Не,ги знам,имам само това инфо което е от инструкцията за експоатация.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31100&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31101&stc=1
Помещението ще е хола,където е едното RPC.
Цитат:
Genadi80
Не,ги знам,имам само това инфо което е от инструкцията за експоатация.
Помещението ще е хола,където е едното RPC.
Имах в предвид кухнята, където ще е RPC-то, нали за него имаше притеснения? Японеца е ясен, той си е расова машина. :)
Цитат:
rosswen
Имах в предвид кухнята, където ще е RPC-то, нали за него имаше притеснения? Японеца е ясен, той си е расова машина. :)
Кухня в стандартна панелна,като ще топли и коридора,около 18кв/м.На rpc-то на 4-та степен може да те отнесе,а на втора се спи спокойно.
Цитат:
Genadi80
Кухня в стандартна панелна,като ще топли и коридора,около 18кв/м.На rpc-то на 4-та степен може да те отнесе,а на втора се спи спокойно.
Сигурно ще работи що-годе добре машинката. Поне според мен. Докато не опиташ, няма да разбереш. :)
Цитат:
Genadi80
Само едно не мога да си обясня,как тези с дръпнатите очи имат машини с толкова екстри за техния пазар от толкова много време,а на нас тук се предлагат евтини машини без нищо.:Drinks:
Защо да са без нищо? Има европейски модели с активно пречистване, плазми/йонизации, сензори за присъствие, сензори за светлина, топъл дефрост...
На мен пък последните екстри на джапанките ми идват в повече. Климатик с изгъзици като термокамера, прахосмукачка на филтрите и гласови команди за какво ти е? Някакъв японец да ти дърдори непрекъснато от климатика при всяко натискане на копчето - аз няма да го издържа дълго, ще го метна от прозореца след 1 седмица. :BigGrin
За мен предимството е, че в Япония климатиците са на много по-ниски цени от тези в България.
Мдааа, от хубави към по-хубави все, клонят към прекрасни!
От тея с топлият дефрост бъкано, не мога да си избера един с нормален дефрост.
Цитат:
Jack Krauser
Защо да са без нищо? Има европейски модели с активно пречистване, плазми/йонизации, сензори за присъствие, сензори за светлина, топъл дефрост...
На мен пък последните екстри на джапанките ми идват в повече. Климатик с изгъзици като термокамера, прахосмукачка на филтрите и гласови команди за какво ти е? Някакъв японец да ти дърдори непрекъснато от климатика при всяко натискане на копчето - аз няма да го издържа дълго, ще го метна от прозореца след 1 седмица. :BigGrin
За мен предимството е, че в Япония климатиците са на много по-ниски цени от тези в България.
Jack,явно грешно си ме разбрал.Мисълта ми беше,как аджеба преди 10 години са правели такива машини,и какво се е предлагало при нас,а и какво се предлага при нас сега.
По принцип както знаете,не съм привърженик на К2У,но тази машина изпада на далавера,и след като я разгредах вкъщи ми направи добро впечатление как е конструирана.
Генади, най-напред честито за машината! Дано да останеш доволен от покупката. Ти се чудиш, защото сега виждаш 10 годишна японска машина, обаче от много повече от 10 години японците правят такива машини-с много по-добри параметри, материали, сглобка, екстри. Дори по-старите машини са с още по-добри параметри.
PS: И не е нужно да се обясняваш на никой. Всички ползващи японски машини са минали по този път. Важното е да случиш на първата машина и повече няма да погледнеш европейски модел. Лошото е, че понякога някой попада на мундарски фирми, които лъжат за размера на машините, монтират ги с две леви ръце и после, човекът остава разочарован. За радост тези случаи не са кой знае колко много. :Drinks:
Цитат:
Genadi80
По принцип както знаете,не съм привърженик на К2У,но тази машина изпада на далавера,и след като я разгредах вкъщи ми направи добро впечатление как е конструирана.
Хайде, още един обърна резбата... ;)
П.С. Добре дошъл в клуба на праведните! :Drinks:
Цитат:
Kasap
Хайде, още един обърна резбата... ;)
П.С. Добре дошъл в клуба на праведните! :Drinks:
:Drinks:
- - - - - - - - - -
Като я монтирам ще дам отзиви.
Цитат:
Genadi80
Като я монтирам ще дам отзиви.
Гена, като монтираш Хитачито не забравяй да му инсталираш един ватметър.
Ще имаме база за сравнение на консумацията - японски спрямо европейски. И ако се окаже, че старият японец лапа повече ток от новите европейки, веднъж завинаги ще им затворим устите на ония зомбита от сектата на втората употреба.;)
Цитат:
Jack Krauser
И ако се окаже, че старият японец лапа повече ток от новите европейки, веднъж завинаги ще им затворим устите на ония зомбита от сектата на втората употреба.;)
Това ясно, ама какво трябва да стане за да млъкнат тия като теб...? :cool:
Истината е,че ако си взимаш К2У трябва задължително да е топ модела на дадена марка,Ако вземеш нисък или среден клас са си като нашите,бичат си он-оф като стой та гледай даже 22-ка в 20м2.