Отговор: Свободна тема за цепеници...
Сигурен съм, в къщи пушенето е забранено! А откъде знам, че няма теч, ами ползвам измервателни уреди, например токови клещи или ватметри. Ако една машина няма фреон, няма и консумация на ток. Най-простичко казано. Като вземеш под внимание и това, че всяка една машина по отделно развърта около 4 пъти повече от показанието на твоята картинка, съвсем ясно доказва възможността да охлажда целия етаж, макар мазохистично и нискоефективно. А ако взема да ползвам твоите измервателни уреди ще се окаже, че в стаята на охлаждащата целия етаж машина ще е най-топло :))
Нови модератори ли има в раздела или аз чак сега забелязвам?
Ако са нови да им е честита новата длъжност. :Drinks:
Вече и в двете стаи! [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...06d425abb6.jpg
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Какво толкова, това е мултисплит...
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
PPP1
И как така ЛМЦА-то не смогваше ми е много чудно да не работи в салма. Аз съм любител на модела и притежавам 2 лмца-та и 1 лмце. На село в голямо помещение без никаква изолация с кара таван зимата се справя отлично и то в около 25 квадрата.
Климатика е избиран само за охлаждане и е в по-голямо помещение, защото съм на тец и сметките са ми добри. На отопление съм го тествал за да знам до каква външна ще устиска, ако има проблем с тец-а. При деветките ЛМСА-то е с по-слаб хардуер от лг-то DC09RQ.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31677&stc=1
Мисълта ми е, че ще мога да направя конкретно сравнение точно на тези два модела и дали може да се вярва на писаниците по сервизните. И два модела си изпълняват основното предназначение за което са взети охлаждане. Отоплението, колкото толкова.
@bobivg, отбеляза като недостатък, вдигането на клапите, при влизане в офф. Кога го прави, в режим охлаждане или отопление? Ако е на отопление, на мен ми допада, стига да са тихи моторчетата.
Честити нови цени на тока от днес.Трите машини в къщи работят от около час и в момента и трите консумират около 850w.:Drinks:
Цитат:
Genadi80
Честити нови цени на тока от днес.Трите машини в къщи работят от около час и в момента и трите консумират около 850w.:Drinks:
Колко е сега тока ?
И защо пак го вдигат тия пе......ли
Цитат:
rosswen
@bobivg, отбеляза като недостатък, вдигането на клапите, при влизане в офф. Кога го прави, в режим охлаждане или отопление? Ако е на отопление, на мен ми допада, стига да са тихи моторчетата.
Делукса
при отопление - При оф я сваля изцяло до долу и после я дига в най-горно положение, което в някаква степен не е готино, ако си точно под нея. Усеща се полъх (натрапва се). На охлаждане не си мърда клапата.
Престижа
При отопление същото поведение, но клапата по-спомен май оставаше в най-долно положение, само веднъж се е случвало в мое присъствие и нямам ясен спомен. На охлаждане не се мести. Родители ми не са се оплаквали от полъх, а би трябвало да има.
Цитат:
Rafailiev
Колко е сега тока ?
И защо пак го вдигат тия пе......ли
Увеличението за ЕВН е с 3.6 процента.
Това и за двете терифи ли или...
Свободна тема за цепеници...
Цитат:
bobivg
Делукса
при отопление - При оф я сваля изцяло до долу и после я дига в най-горно положение, което в някаква степен не е готино, ако си точно под нея. Усеща се полъх (натрапва се). На охлаждане не си мърда клапата.
Престижа
При отопление същото поведение, но клапата по-спомен май оставаше в най-долно положение, само веднъж се е случвало в мое присъствие и нямам ясен спомен. На охлаждане не се мести. Родители ми не са се оплаквали от полъх, а би трябвало да има.
Ясно, понеже тези, които съм виждал, включително и моите, ги вдигат в хоризонтално положение, но без да слизат надолу преди това, именно заради хладния полъх. Другият вариянт, ако не се вдигат, е да спира турбината.
Вие се оплаквате от EVN, а ЧЕЗ искаха поскъпване на нощната със 70%, а дневната с около 4%. В крайна сметка, е вдигнат с около 3%, доколкото знам.
За ЧЕЗ чухме страшна работа са ЕРП-тата
Цитат:
bobivg
Климатика е избиран само за охлаждане и е в по-голямо помещение, защото съм на тец и сметките са ми добри. На отопление съм го тествал за да знам до каква външна ще устиска, ако има проблем с тец-а. При деветките ЛМСА-то е с по-слаб хардуер от лг-то DC09RQ.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31677&stc=1
Мисълта ми е, че ще мога да направя конкретно сравнение точно на тези два модела и дали може да се вярва на писаниците по сервизните. И два модела си изпълняват основното предназначение за което са взети охлаждане. Отоплението, колкото толкова.
Само като погледнах т.нар. "графика", видях картинка за сравняване на ябълки с тикви! Така и не се научиха как се сравняват величини.
Цитат:
dodo_pv
Само като погледнах т.нар. "графика", видях картинка за сравняване на ябълки с тикви! Така и не се научиха как се сравняват величини.
Може да кажеш как трябва да се сравнят и какво не е коректно в сравнението. Приемам всякакъв по правилен подход за анализ.
Това съм видял да си пишат производителите за топлоотдаването и това се получава.