Отговор: Свободна тема за цепеници...
Про RPD, я има същата настройка, но не я спира напълно. Има 3 възможности.
да върти постоянно
да е 210 секунди изключена 30 включена
да е 190 секунди изключена 50 включена
Както каза Гената при 35 цата и мен не ме кефи, защото като се включи завърта доста рязко, а не плавно.
При 25 цата не съм пробвал защото това въртене е много незабележимо.
Това с обдухването т.е. да въртиш турбината при off видиш ли така мерел температурата, са си пълни глупости. Ако беше така на всяко термометърче перка щяха да слагат.
А като работи компресора и духа топло как мери температурата.
Като цяло не е проблем, че върти турбината в ОФф, но за потребителите ще е много по комфортно, ако от Хитачи бяха написали и един ред с който да се вдига клапата максимално на горе и като мине в ОН да я връща в същата позиция.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Това с обдухването т.е. да въртиш турбината при off видиш ли така мерел температурата, са си пълни глупости. Ако беше така на всяко термометърче перка щяха да слагат.
А като работи компресора и духа топло как мери температурата.
А без да се движат/смесват въздушните маси как ще потдържа зададената температура точно в 40-50кубика ? Конвекция ...
Свободна тема за цепеници...
На мен изобщо не ми пречи, че върти турбината при офф. Супер ненатрапчиво е при всички машини, до които съм имал допир. Ама явно има и някои свръхчувствителни, на тема шум, без да ми се обижда никой. :) Такива хора, не са за климатици или може би единствения вариант е както каза Цанков - Нексурата. Ама тя струва колкото един приличен, малък автомобил...
То когато на човек не му се спи се чуди какво да се щуросва. На мен само в началото ми направи впечатление Трябва да взема един по късичък нагревател на лента да видя до колко се загрява, може да го хвана за изпарителя на вътрешното тяло, така ще е леко топъл и ще лъха постоянно топъл въздух.Ама това когато не ми се спи, ей така за щуротията.
Този момент, когато не вдига клапите, наистина е неприятен. На майка ми Фуджака е така и когато си наоколо лъха неприятна хлад. При баджанака същата работа, той го държи на по-ниско задание 20-22гр., а апартаментът е топъл и машината седи доста време в офф. Като седнем на дивана (климатикът е над него) и е много неприятно. Може в стаята да е 22гр., но чувството е кофти. Много трябва да се внимава с позиционирането на такива машини. Но то с едно ли тряба да се съобразяваш, при монтаж на вътрешното...
Абе мен ми трябва за хола 21м2 да сменя сегашния китаец че е много шумен. И ако намеря по тих който да бачка по същия начин, слагам го и се местя да спя в хола през зимата.
Цитат:
rosswen
На мен изобщо не ми пречи, че върти турбината при офф. Супер ненатрапчиво е при всички машини, до които съм имал допир. Ама явно има и някои свръхчувствителни, на тема шум, без да ми се обижда никой. :) Такива хора, не са за климатици или може би единствения вариант е както каза Цанков - Нексурата. Ама тя струва колкото един приличен, малък автомобил...
Първо, като върти в off трябва да вдигне клапите. Ето ти предпаставка за мрънкане от шумни клапи.
Второ, като върти в off разтраканата втулка се чува отчетливо, ето ти предпоставка за мрънкане от втулка.
Трето, в малки стаички каквито са т.н. спални това съвсем леко въртене може да завърти въздуха и ето ти мрънкане от веене.
Четвърто, като обдухва при off много бързо разнася въздуха и термостата включва, ето ти 3мин.off. Поредната глупост. За 3мин при отворен прозорец нищо не може да се случи.
Пето, ако се случи слънчев ден и не се наложи да работи компресора, за какво да върти цял ден на обдухване. За да се износва ненужно.
Първо, не на всеки му тракат втулките. Второ, клапите не се чуват ама грам, качил съм и клип в тубата, където се местят и вертикалните. В момента ми споделиха един софтуерен трик, при който вертикалните не се местят и тишината е почти пълна. Трето, и трите ми машини са над легла/диван и под 3-те се спи. Под нито една не се усеща, ама никакво течение.
Нищо лично, но престани да генерализираш за останалите машини по твоята.
Говориш за някакви хипотетични случаи, за които има много наброй и лесни решения. Ми като е топло и слънчево - има си он/офф бутон и няма да ти върти турбината. Като искаш по-дълъг офф-сваляш температурата. Моят 60% от нощта, до 0гр. е в офф. Разбери, че това, което за теб е съвършения климатик, на друг може да не му хареса. И това, че нещо не ти допада, не значи непременно, че е недостатък. За това, машини бол. Избираш тази, която ти допада най-много като поведение.
П.п. Само държа да отбележа, че вече 3-ти ден не съм пил и глътка алкохол, защото съм домашно дежурство. Спя си като пеленаче. Машините не се разбира, че бачкат. Тази, под която спя, не я разбирам кога работи и кога не, кога включва/изключва и т.н.
Ами производителя си е дал решение и за това както уточнихме по-рано , едно жично ДУ и готово.
Соларния ми бойлер например си е с програматор и ти е кеф как да го настройваш. По същото време като го сложих комшията ми(рейсаджия) си взе без програматор и постоянно мрънкаше че за нищо не ставал и били пари хвърлени на вятъра-слагаше в кюпа и моя :)) като в крайна сметка той си купи обикновено теси(което вече според мен е остаряла технология -хвърлени пари на вятъра ако си в къща и имаш 180кв.м. покрив).
Та така , за всеки каприз обикновено си има решение въпроса е дали си готов да си платиш.
- - - - - - - - - -
Цитат:
mimojef
Абе мен ми трябва за хола 21м2 да сменя сегашния китаец че е много шумен. И ако намеря по тих който да бачка по същия начин, слагам го и се местя да спя в хола през зимата.
Не мога да повярвам че в 21кв.м ще усещаш течение при офф от Zs-s. Отделно там тази 7-ца ще работи по коренно различен начин.
Евтинджос Гритата си обдухват датчика при вдигната клапа и са шумни. Окса е тих, но нямам чак толкова подробни наблюдения, а и мисля, че ще увисне зимъзка. Мидеите ги хвалят, че са по-тихи, но те май не са с висок минимум.
rosswen, моите уважения, но горното не генерализира, а е просто извадка от реването по форума през годините.:)
Дайсейкай-8 - реване от шумни клапи
МНИ - напоследък доста втулки позадрънкаха
:Drinks:
Аз претенции към никого и нищо нямам, :) и все пак ако не върти турбината в off къде къде ще са по розови нещата.:)
Цитат:
Genadi80
Да при 35 RPC има варианит да се спре турбината,210 секунди почива и 30 работи за да обдуха въздушния датчик,мен не ме кефи много понеже понякога обдухва бая силно.
Явно при по-малките машини се чувства по-осезателно, когато обдухва. При 18-ката почти не се забелязва. Трябва да го следиш за да го хванеш.
Цитат:
rosswen
Отделно, че е с 1500W компресор, докато Fh и Ltc са съответно с 900 и 850 ватови.
Това за мен беше вица на седмицата по моята класация.
Рос много си ми симпатичен, но свали за малко MHI очилата и вземи да се поинтересуваш какво е номинална мощност. От какво зависи запазването на мощността (наклона на правата - кривата).
50ZS-S
5.8 (1.6 (Min.) - 6.6 (Max.))
1.59 (0.37 - 2.30)
12LTCA
4.00 (0.9-6.5)
0.910 (0.20-2.60)
Коя ще работи по комфортно не мога да кажа, но съм сигурен че втората ще е по топлеща!!!