Свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobivg
Това за мен беше вица на седмицата по моята класация.
Рос много си ми симпатичен, но свали за малко MHI очилата и вземи да се поинтересуваш какво е номинална мощност. От какво зависи запазването на мощността (наклона на правата - кривата).
50ZS-S
5.8 (1.6 (Min.) - 6.6 (Max.))
1.59 (0.37 - 2.30)
12LTCA
4.00 (0.9-6.5)
0.910 (0.20-2.60)
Коя ще работи по комфортно не мога да кажа, но съм сигурен че втората ще е по топлеща!!!
Не мисля, че съм длъжен да ти отговоря, но ще го направя. Някъде да съм споменавал, че ZS ще топли повече от LFC? На хартия в много случаи е едно, на практика друго. По тази логика 18lfc ще върши по-лоша работа от 12ltc или поне ще са на едно ниво...Дали е така в действителност?
П.п. Ще сваля розовите очила за МХИ, когато ти свалиш своите за LG, Рафата свали за Дайкин, Ме и Фуджи и да не продължавам нататък. Всеки малко или много има очеизвадни пристрастия към някоя марка, но аз съм ви трън в очите? Аз поне ги имам на база 3-4 годишно отопление, с доста високо ниво на комфорт и уют и висока ефективност, т.е. имам основание за това. Също така, за разлика от вас признавам и достойнствата на други марки, освен тези на МХИ...
Отговор: Свободна тема за цепеници...
Мъката в тази тема просперира с всеки изминал ден.......
Цитат:
rosswen
П.п. Ще сваля розовите очила за МХИ, когато ти свалиш своите за LG
Аз не съм коментирал LG. Коментирах единствено 12LTCA и погрешното ти мислене за мощността на компресорите, както и от какво зависи запазването на мощността. За второто жокер не ти дадох.
Понеже спомена името свято.
От моите 9-ки в подписа по твоята логика, коя е с по-големия ватов (намекващ мощен компресор и възможности)?
Жив и здрав да си, пич, жокери от теб точно не искам. Последно питам, по твоята логика, съдейки единствено по таблици, 12LTC по-мощен ли е от 18lfc? Вече ако имам нужда да топля студени 35-40м2, хващам едно 12 LTC, защото е по-способно от 18lfc. "Святата" марка я оставяме настрани. Според твоите любими таблички, LTC запазва над 65% мощност при -15 и с максимал 6.5kW, отдава почти колкото 18lfc, който има цели 9.1kW максимал, но му остават някакви "смешни" 50-тина процента. Значи LFc "издиша" яко, спрямо LT, като нищо ще отдава по-малко от него, на -20??
П.п. Само последна вметка. Има финландски тест на 09LMCB Nordic и резултатите са далеееч по-ниски, от посоченото в табличките. Далеч, имам в предвид почти двойно по-ниски. Та ти си им вярвай и се прави на специалист. :)
Росен, не си внимавал в час.
Върни се назад в темата когато коментирах европейската и японската нокрия там е и ЛТЦ-то. Опитай се да осмислиш нещата. Не си длъжен разбита се.
Ако след проявено желани от твоя страна не разбираш защо "Nordic" моделите са с по-големи външни тела ще се опитам да ти го сдъвкам на по-ниско ниво.
Докато си говорим за ябълки и круши няма как да ме разбереш.
До тогава и ти да си жив и здрав.
Другият месец, живот и здраве, след приключване на ремонтни дейности у дома, монтирам 12LTC и ще дам точна представа за работа в 35м2 запад.
Не разбирам за какво спорите, но ако въпроса е дали LG или MHI е по-добрата марка климатици, няма да взема отношение. ;)
П.С. А Ванката е решил да прави "голям шлем" в подписа... :Drinks:
Вие задълбавате прекалено в някакви таблици, аз изказвам какво съм видял от първо лице. Спрете да ме изкарвате, че съм казал нещо, което не съм. Никъде не съм написал, че 50ZS е по-мощен или добър от 18lfc. Четете избирателно! Мисълта ми беше единствено, че машината е с мощен компресор, а това е от значение, за да е топлеща една машина. Или пак съм пристрастен? Другото, което вече казах, е да не гледате само някакви таблици, защото често в действителност е друго. Другото важно, пак го повтарям. Машина се избира и според дебити. Никъде не съм казвал, че Ltc не топлело. Дали е по-топлещ от 50ZS....не зная, но зная как се справя втората машина и съм я видял с очите си. Всеки случай, не бих се доверил само на някакви таблици, които ти така усърдно цитираш.
Цитат:
rosswen
Четете избирателно! Мисълта ми беше единствено, че машината е с мощен компресор, а това е от значение, за да е топлеща една машина.
Май разбрах логиката ти за определяне на възможностите на инверторен компресор и това кой с какви възможности е.
Гледаме консумацията на компресора при номинал. Този с най-голяма консумация е най-мощния с най-голям капацитет и съответно машината ще е най-топлещата.
Ще дам едно примерче за съм сигурен, че съм го научил правилно.
Подреждам ги по "мощен компресор, а това е от значение, за да е топлеща една машина" като най-топлещата е първата.
1. 25zs-w - 740W при номинал
2. 20zs-w - 590W при номинал
3. 20zsx-w - 470W при номинал
:)
Цитат:
bobivg
Май разбрах логиката ти за определяне на възможностите на инверторен компресор и това кой с какви възможности е.
Гледаме консумацията на компресора при номинал. Този с най-голяма консумация е най-мощния с най-голям капацитет и съответно машината ще е най-топлещата.
Ще дам едно примерче за съм сигурен, че съм го научил правилно.
Подреждам ги по "мощен компресор, а това е от значение, за да е топлеща една машина" като най-топлещата е първата.
1. 25zs-w - 740W при номинал
2. 20zs-w - 590W при номинал
3. 20zsx-w - 470W при номинал
:)
Май нещо, пак не си ме разбрал или се правиш на ударен? Струва ми се, че бъркаш нещо мощността, с консумацията? Последна аналогия с автомобилите. Коя ще върви повече, тази с мощност 200к.с. или тази със 100к.с., при еднакви тегла ? Другият ми въпрос, свързан с твоя "анализ"., на моите разбирания. Всички коли, с едни и същи мощности, горят еднакво, при едно и също натоварване или това зависи и от много други фактори?
Не чух твоята теория, за запазване на мощността. От какво зависи?
П.п.
Не си уцели човека, с който да се подп*чкосваш. Още един подобен опит на насмешка и отиваш право в игнор листа ми. И без това нищо ново и полезно не научавам от теб. Освен да се правиш на остроумен, друго не виждам.
Ross, тук нещо ново и полезно може да научиш от много малко хора. Ще ги преброиш на пръстите на едната си ръка.
Росс не се впрягай. Няма смисъл от игнор листи и дразги. Нали сме си дружки тука. На Боби стила е такъв. Вярвам, че нито е искал да те засегне, нито да ти се присмива.
Всичко започна с това, че ти много рязко (може би спонтнно) препоръча на човека да игнорира предложеното от Рафа 12LTC и да се насочи към предложените от Касапа 18LFC и 50ZS-W.
Очевадно е обаче, че 12LTC е по 18-ка от 50ZS-W. отвсякъде. Вярно, че и дебитите са от значение, но в конкретния случай дебитите и нивата на шум при двете машини са еднакви обаче ЛТ вади 3,65 при -20 а ЗС 3,2 при -15 въпреки по мощният компресор. ЛТ пък е с 1200 грама фреон
Данните са от Евровент и са на база тестове а не на база прогноза спрямо номинла както е по сервизните.
Така, че човека да си изчисли топлозагубите при -15 и да си направи сметка каква машина да си вземе. Може и 50ЗС да му е достатъчна.
По весело. Стана пак ракиено време. :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=32723&stc=1
Стига с таз ракия бе, рано е -
шокочино с фанта......:))
Цанков, излагаш се! Друго си е да мяткаш малцови шотчета, докато "цепеницата" нежно припуква...