Свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Gyokov
Не визирам твоя машина.
Виж какво е написал Mig82 за слабовата - леко външно тяло, малко фреон
Извинявай, не съм прочел правилно. Ми моето мнение е, че работят по-неефективно в такива малки стаи и малки топлозагуби. На -3 и -10, 20ZMX лапа почти едно и също. :) При МЕ-то вече се качва консумацията, то е с едноредов ТО. Според мен всички машини работят по-неефективно в малки и изолирани помещения. Може да се окаже, че Дайкин като на Мимоджев или Фуджи KGTA може да са по-ефективни около 0гр или положителни температури, заради по-ниските минимуми. Това е скромното ми мнение. :)
П.п. МЕ-то ми никога не развърта след офф и няма закономерност колко време да е он или офф, но въпреки това вади едни 40-тина W по-висока средна консумация при тези температури, спрямо 20ZMX. С понижаване на температурите, разликата нараства. Според мен е заради драстично по-ниските дебити. Същевременно се усеща по-хладно в неговото помещение.
Отговор: Свободна тема за цепеници...
Весела Коледа! Мир, здраве и късмет!
- - - - - - - - - -
Едно питане към специалистите: Sound power vs Sound pressure.
Забелязал съм че първото е константа за съответната марка и модел.
Например 54 dB(A) за вътрешното тяло. Второто е променлива в зависимост от степените на турбината.
Също съм забелязал, че при японските климатици sound power е със стойност 45 dB(A)
Не знам дали си внушавам, но при високи дебити, например 510 m3/h и 30 dB(A) за sound pressure климатикът може да е тих, когато стойността за sound power level e 45 dB(A) А дали е така?
Цитат:
Gyokov
Премествам тук разговора да не цапаме темата:
Малката и слаба машина няма ли да работи неефективно (с малук COP) и от там да докарва по-малко он-оф?
Така е но и цената на такава(слаба) машинка обикновенно малко "бута копа" нагоре. В малка стая предпочитам да подухва топло и да е по дълго в офф.
Тази зима минавам на мършавия фуджак в детската с "големия" син ... че дядо коледа ми донесе още един. Мамата с бебето ги доверявам на Хевито.
Весели празници. Здраве , щастие и берекет на всички.
Цитат:
Mig82
Така е но и цената на такава(слаба) машинка обикновенно малко "бута копа" нагоре. В малка стая предпочитам да подухва топло и да е по дълго в офф.
Тази зима минавам на мършавия фуджак в детската с "големия" син ... че дядо коледа ми донесе още един. Мамата с бебето ги доверявам на Хевито.
Весели празници. Здраве , щастие и берекет на всички.
Живи и здрави да са ти юнаците!
Ние пък, с "големия", се изтарикатихме и намазахме с Хевито. [emoji16] Нищо, след някоя година ще си го ползват двамата. А аз, ще трябва да измисля заместник на МЕ-то, като се завърна в спалнята. :)
Цитат:
rosswen
....след някоя година ще .... А аз, ще трябва да измисля заместник на МЕ-то, като се завърна в спалнята. :)
Цитат:
след някоя година ще
са с по 10кг външно и "турбо" нов фреон.....:lol:
така е , за 2020 година от MHI са приготвили клими за масово производство с новия фреон R454C, и съществено са преработили външното и вътрешното тяло в частност топлообменниците.
Цитат:
ccankov73
са с по 10кг външно и "турбо" нов фреон.....:lol:
След 2-3 години, все още ще има от сегашните цепеници. Тъкмо и зима ням да има до тогава. [emoji16]
След 2-3 години ще дават теглото в злато за конвенционалния ми Дженерал 09USB.
Много сте черногледи. :) Аз си мисля, че все някоя сносна машинка ще остане. Вижда се, че някои модели работят по-хубаво от предшествениците си. Макар че, да не се лъжем, сериозна зима не е имало от 2015-2016г. :)
Рос то зима че няма е ясно,но машините си бачкат постоянно.
А може би производителите имат някаква сектретна информация за “глобалното зЪтопляне” ,
та масовизират “летните машини....:confused:....
:lol:
вчера гледах каталозите на марките за 2020 година, от МХИ и ME още нищо, нo ПАНАСОНИК слагат двойнороторни компресори дори в средния и ниския клас, а Тошиба в средния клас задминават митсубиши по енергоефективност
Господа много сте тихи напоследък.:Drinks:
Оправи се времето и се кротнаха машините.:)
Амии, не са се кротнали, даже обратното.
Днес си запалих каминката в барбекюто -
ами работи си, нищо не трака, конумация - 2 цепеници на час...:))
п.с. освен каминката подкарах и японското Фуджитсу да темперира помещението за Нова година и
приготовленията преди това.
Ама и то не трака и топлии....:)