Отговор: Свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
gerhar
Добър софтуер би трябвало повече от 52-53 градуса да не позволява , иначе в това време всеки климатик ако позволява електрониката може да изкара и повече от 60 градуса , докато не изключи компресора като прегрее . Температура на изходящ въздух от 60 градуса не е много здравословен за компресора в дългосрочен план .
Не е от времето и на -10 ще вади сигурно над 50°. Старите конвенционалки си пържеха до 60° и нищо им нямаше. Но си имаха и хардуер и фреон. Инвертор 9ка от новите не бях чувал да вади 60° , дайте пример ако имате нещо впредвид ? Повечето май са ограничени софтуерно, но и със слаб хардуер.
Ако на Хитачи наистина са им оправили дефроста , модела става трепач за цена-качество.
Цитат:
the inquirer
И какво като я пипаш, филмите в които се вкарвам са си мой, само да не текне, като жена когато я пипам :-memnon И всеки разполага с времето си, да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите.
- - - - - - - - - -
И клип ще направим, ако трябва :) Как я пипам /машината/
Пипай бре, някой да ти е забранил да си ги пипаш :wink:
Цитат:
Mig82
Не е от времето и на -10 ще вади сигурно над 50°. Старите конвенционалки си пържеха до 60° и нищо им нямаше. Но си имаха и хардуер и фреон. Инвертор 9ка от новите не бях чувал да вади 60° , дайте пример ако имате нещо впредвид ? Повечето май са ограничени софтуерно, но и със слаб хардуер.
Ако на Хитачи наистина са им оправили дефроста , модела става трепач за цена-качество.
Точно. Дебити, шум, хардуер. Всичко изглежда екстра. Минимумът не ме интересува. Стига он/офф да е барнат.
Цитат:
rosswen
Точно. Дебити, шум, хардуер. Всичко изглежда екстра. Минимумът не ме интересува. Стига он/офф да е барнат.
Какво значи барнат он/оф? Незабележим е. В добре изолирана стая, ако се позиционира правилно все едно няма климатик, може да си темперира на първа степен на турбината, втора също е безшумна, спал съм и на трета. Ще отоплява равномерно без да ск дава зор. Реално съм го виждал да слиза до 175 вага, но за кратко време.35RPD и на минус 7 вади над 55 градуса на POWERFUL, а там дебитите са по високи. Забележете, че това не е постоянен режимм на работа, а режим за бързо темпериране на помещението. След 20 та минута преминава в режим на зададени настройки. Компресора изключва над 60 градуса до 60 си работи, след това сработва защитата. Целта на цялата гимнастика е да видя що за хардуер съм си купил.И как би се справил в една истинска зима. Няма дефрост по часовник. Във влажно време и минусови температури не става снежко за нула време, а работи по цяла нощ без дефросг. Дефросга е сравнително тих, няма нищо общо с други машини как пуфтят.13 редов двоен топлообменк, с 850 ватов компресор 870 грама фреон, как мислите дали ще работи?
Барнат значи, да няма шум от фреон, да няма рязка смяна на оборотите на турбината при спиране и тръгване, да няма пукане на платмаси или да е минимално.
Сори за оф топика,но аз не вярвам,че на -7 ще извади 55 гр ако ще и на 20та минута да е.
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Тази тема е точно за Офтопици.
Хайде бе, при толкова собственици на хитачи защо никой не каза колко са реалните минимуми?
-------------
Дайкин и Lg в преспите
https://www.youtube.com/watch?v=GxacU-weBGs
Реалния минимум надали ще е под 300 на тия хитачита.
До 200-250 би трябвало да слязат. Нали уж бяха с ПАМ контрол.
Цитат:
Jack Krauser
Това не го вярвам.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Jack Krauser
Джак европейките нямат ПАМ контрол.
Минимума е 250 вата, но обикновено си бачкат на около 375-390 при задание от 23-24 градуса
Honor Play с помощта на Tapatalk
Цитат:
Jack Krauser
Е нали ти казах на колко слиза 50-тката. Не може да стигне обявения минимум(поне при мен) Ако се опне в едни 40м2 може и да се приближи към 500w, но малко ме съмнява. Специално RPC серията не е проектирана да гони минимали.
Цитат:
splendor
Е нали ти казах на колко слиза 50-тката. Не може да стигне обявения минимум(поне при мен) Ако се опне в едни 40м2 може и да се приближи към 500w, но малко ме съмнява. Специално RPC серията не е проектирана да гони минимали.
Проектирана е да топли добре,не да духа хладна струя.:Drinks:
Цитат:
splendor
РПС 35 на 23 градуса държи около 390, 400в.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk