1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Свободна тема за цепеници...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
Това е точно бактерицидна стерилизираща лампа. Такива се използват за дезинфекция на лаборатории. Излъчва т.нар. "твърди" UVC лъчи с дължина на вълната от 100 до 280 нанометра. Познава се по синьо-белия цвят. Трябва да се внимава с нея, защото може да бъде опасна. Отделя и озон докато работи.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34265&stc=1
Цитат:
Kaar
Дебита на въздуха е прекалено голям за такова UV тяло, че да повлияе и на него.
Липсва така нареченото време на експозиция.
Тази UV лампа със сигурност ще поддържа климатика чист, но как ще се справя с дезинфекцията на въздуха?
За това попитах колко вата е самата лампа.
То идея е климатика да не става развъдник. На самия въздух дето преминава за чати от секундата няма как да му въздействаш.
Цитат:
bobivg
То идея е климатика да не става развъдник. На самия въздух дето преминава за чати от секундата няма как да му въздействаш.
Идеята е да му се въздейства, гледам че има уреди с 2 лампи по 30 вата и 132 m3 / h,
Дали тези климатици имат режим дезинфекция на въздуха?
Например намалява се скоростта на турбината до 132 m3 / h. или приблизително толкова.
Инсталираната лампа да дезинфекцира за около 20 минути средно голяма стая..
UV led не произвежда озон и поради това не въздейства на въздуха. Лъчението въздейства в/у повърхности. Предназначението на този вид лампи в климатика е да го дезинфекцират самия него.
Идеята - да се въздейства на въздуха чрез UV във вътрешното тяло на сплит система, е неприложима. За целта, трябва да се ползва кварцова UV лампа с всичките й ограничения и минуси. Такива се ползват в климатичната техника, но не в сплит системите. Продават разни ламби за домашно ползуване - една такава ще ти свърши работа...с и без климатик.
Мислех, че е UV кварц с отделяне на озон в климатика. Благодаря на всички за отговорите.
Kaar, би ли ми обяснил, защо при пусната UV лампа в климатизатор, започват след десетина минути да ме болят очите? А и не само мен. Не съм съгласен напълно с това което казваш.
Мен ме болят очите, ако гледам слънцето :confused:
Не визирам да гледам директно в лампата....Даже и не си го помислям. И това не е само при мен.
Нормално е, това е от озона. Аз не пускам плазмата на 6-цата вече. Помещението е малко и много бързо насища. При 9-та серия се усеща само под клапите
Озон
Та да си дойдем на думата, че в Санчотата не ползват лед ув -та....Както и в другите япончета с такива благини.