Отговор: Миланов и приятели - свободна тема за цепеници...
Какво мислите за една обща тема къде се произвеждат разните бангии и не чак бангии (чие производство са)? Имам предвид марки като Chigo, Treo, Finlux, Whirlpool, Bosch и други подобни. Може да се включат и модели на по-сериозни марки, които се произвеждат в чужди заводи. Аз поне не намирам такава тема.
Миг нали каза, че не се е занимавал с ватметри, а и с намалял фреон кой знае как е работил...
------
Според руснаците повечето от по-непопулярните марки се произвеждат в заводите на Грии, само лепенките са различни.
А Хаерите май се произвеждали в заводите на Хитачи. Какво значение има след като повечето клими се произвеждат в Китай, даже и за японския пазар...
Викаш Хаерите се произвеждат в заводите на Хитачи, а не е ли обратното или по-скоро в съвместен завод? Значение според мен има, тъй като търговците масово злоупотребяват с това къде е происведен даден климатик, а и от китайски до китайски завод разлика определено има.
Хаерите не се ли правеха в турция?Отностно Хитачи те имат една камара заводи в Китай Global Locations - Johnson Controls Hitachi,Моделите за Европа се правят в един завод в Китай и един в Малайзия доколкото знам.Скоро имаше инфо че Хитачи и Хаисенс строят общ завод за производство на климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Какво минимално топлоотдаване му дават и на каква минимална консумация пада?
Ето го , на отопление пада на 230 , на охлаждане 150w.през преходните сезони. Но в по-студено думка на 900w. може да няма фреон.
https://item.mercari.com/jp/m86336687757/
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Vizi
Какво мислите за една обща тема къде се произвеждат разните бангии и не чак бангии (чие производство са)? Имам предвид марки като Chigo, Treo, Finlux, Whirlpool, Bosch и други подобни. Може да се включат и модели на по-сериозни марки, които се произвеждат в чужди заводи. Аз поне не намирам такава тема.
Трео е "марка" на Темпекс. Имат "модели" произведени от Мидея и Чиго. Новите мисля, че са Чиго-та. Преди бяха Мидея.
Finlux-a е AUX. Някои стари Crown бяха също Aux, но има и разни дървета с неизвестен за мен производител. Whirlpool и Bosch са Мидея.
Sang новите модели са TCL, преди бяха Aux и Gree. Neo са предимно турски - Вестел. Beko новите модели се правят в Китай - не знам защо. Не са турски.
- - - - - - - - - -
п.с. Sang е "марка" на Технополис. "Neo" е на техномаркет. Навремето имаше Elite, които са марка на Технолукс.
За други БГ цепеници в момента не се сещам. А да Ариели - марка на Магнум-Д, в началото бяха Аукс, но явно идват скъпи и сега са TCL :D
Цитат:
Ventsislav Negentsov
Трео е "марка" на Темпекс. Имат "модели" произведени от Мидея и Чиго. Новите мисля, че са Чиго-та. Преди бяха Мидея.
Finlux-a е AUX. Някои стари Crown бяха също Aux, но има и разни дървета с неизвестен за мен производител. Whirlpool и Bosch са Мидея.
Sang новите модели са TCL, преди бяха Aux и Gree. Neo са предимно турски - Вестел. Beko новите модели се правят в Китай - не знам защо. Не са турски.
- - - - - - - - - -
п.с. Sang е "марка" на Технополис. "Neo" е на техномаркет. Навремето имаше Elite, които са марка на Технолукс.
За други БГ цепеници в момента не се сещам. А да Ариели - марка на Магнум-Д, в началото бяха Аукс, но явно идват скъпи и сега са TCL :D
Не забравяй и Осака
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Цитат:
Ventsislav Negentsov
- - - - - - - - - -
Интересно TCL на каква цена идват след като AUX им идват скъпи. Можем сигурно да добавим и Inventor - май са Gree. Gree произвежда май и някой от моделите на Daikin. Има ли други модели на известни марки, които са OEM производство?
Osaka не е ли Gree? Има и други чудеса, които съм срещал - японски градове и острови колкото искаш.
ПС: Electrolux и Daewoo чии изчадия са?
Ето и още две звучащи съответно японско и скандинавско, а може би се е нещо китайско - kaisai и нордстар.
Ето ви един шампион -100% на -20. Мидеа Оазис + с друго име :
http://www.vivax.fi/tuotteet/ilmalam...ivax-y-design/
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Vizi
ПС: Electrolux и Daewoo чии изчадия са?
Ето и още две звучащи съответно японско и скандинавско, а може би се е нещо китайско - kaisai и нордстар.
Electrolux са Грее :
Gree ja Elextrolux -mallisto (myös vanhemmat Ultimate merkkiset laitteet)
Kaisai в момента са Мидея
Daewoo първите бройки, които Техномаркет внесоха бяха Аукс. Сега са TCL-и.
Kaisai "почнаха" с Мидея, после станаха Chigo и сега пак са Мидея. Osaka e марка на EuroClima Бургас и са поръчвали от 3-те големи производителя. Има серии Мидея, има серии Gree. Сигурно има и Аукс и Чиго серии, но не съм сигурен. Имат и някакви тотално тъпи модели, които нямат аналог - примерно онзи ъгловия. За Инвентор не знам. Имаше едни Kobe - бяха Мидеи, но истински (преди да са минали тунинг студиото на Магнум-Д).
- - - - - - - - - -
Т.е. като цяло извода е, че всичко е Midea, Gree, Aux и Chigo. Тук таме Vestel и турско Beko.
Това при "цепениците". При марковите нямам идея дали има OEM/ODM модели. Знам за някои модели на Daikin само. Примерно FTXV, който притежавам. Като цяло много от марковите климатици ползват компресори на GMCC и мотори на Welling. И двете марки са на Мидея и са най-големите производители на компресори и на електромотори в света. Що се отнася до самите инвертори предполагам повечето са със схемотехника на Ренесас.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Mig82
Точно ей това външно тяло го има като нов модел на Осака :D
- - - - - - - - - -
https://brosbg.com/osaka-ch-12-dmbp-nordic-product-10770
Цитат:
Ventsislav Negentsov
......
Т.е. като цяло извода е, че всичко е Midea, Gree, Aux и Chigo. .....
И TCL за хептен дърводелките :)
Цитат:
Mig82
Не съм съггласен че това е Оазис,аз имам модела само че не е в жилището в което живея.Че пали на -20 няма грешка.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...500f54fae2.jpg