Климатика е на вече на около 6 години, гаранцията е изтекла, монтажа съм си го правил аз и не е бил вакуумиран, имам още 3 такива но този е най стария от тях, ако има значение. Та проблема се крие в това че климатика спира да работи в неизвестни интервали от време, по точно работи добре в продължителност от време няколко дни и изведнъж спира докато не се изключи и изчака ден, два няма и помен от него, лятото се съвзема от час два до ден, зимата твърдо му трябват няколко дни да се освести и не знам в какво се крие проблема, майстора са идва ли в нас и казват че му няма нищо, проверяван е, налягане има, компресора не шуми и не тропа, но реши ли да спре просто повече не тръгва. Турбината е почистена, вътрешното тяло също, външното също е почистено, както и перката. Зимно време когато реши да го прави този номер, външното тяло спира да работи, перката е спряла, отзад няма лед или скреж тавата е суха и чиста, след като спре го изключвам и се включвам отново, перката на въшното тяло тръгва, вътре се развартява турбината, но не духа топло работи така около 30 минути и спира, звуци няма, индикации за грешка също няма, също така не се влияе от температурата когато си реши тръгва и на -13, все пак живея в планината и тук зимата има доста ветрове и сняг. Лятото е по същия начин тръгва от рас и след известно време спира. Реално бях доволен от климатика, а и ми се иска ако може да се оправи да ми дадете съвет какво да погледна, защото до тази зима бях изключително доволен, а и имам и още 3 от същия модел и би било хубаво да знам поне каква е причината. Съмнявах се за
четирипътния вентил, през пролетта опитах като смених режима от отопление на охлаждане при външна температура засечена до тялото 20 градуса и пак не тръгва, просто реши ли да спре, повече не включва. При самото включване винаги се чува едно цък, предполагам реле на външното тяло, ако това е от значение.